Morot- och apelsinkaka
Härom dagen la Fanny upp ett recept på sin blogg på en kaka som såg ut att komma från himmelriket. Jg pch syrran bestämde oss för att baka lite när vi ändå stod i köket. Resultatet blev hur gott som helst! Delade kakan i 8 bitar. Varje bit innehöll ca 100kcal. Till kakan drack vi iskaffe. Bara kaffe, mjölk och några isbitar. Mums.
Recept
200 g vita bönor, avrunna och sköljda
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk strevia
2 ägg
1/2 dl äggvita
1 msk honung
2,5 msk kokosmjöl
saft från en halv apelsin
2 tsk rivet apelsinskal
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk havssalt
Sätt ugnen på 165 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbara kanter, smörj sidorna och botten. Mixa ingredienser till en slät smet och häll sedan i formen. Riv en morot och hacka valnötter som du strör ovanpå kakan. Ställ sen in i ugnen i ca 20 minuter.