Morotsmuggkaka och sommarkänsla
Alltså, har ni kollat ut genom fönstret? Man kan ju inte bli något annat en lycklig. Jag vet att jag tar i lite när jag säger att sommaren är på väg, men idag såg jag årets första luftballonger.
Min middag ikväll blev morotskaksmuggkaka med kokos-cream cheese frosting med inspiration från Tasty Health . Det måste vara den godaste muggkaka jag någonsin ätit.
Recept
25g fiberhavregryn
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 msk stevia strö
1,5 msk äpplemos
1 msk kvarg
1/2 dl äggvita
2 msk finriven morot
2 msk mjölk
Vaniljpulver
Frosting:
1 dl kvarg
2-3 msk cream cheese
1 tsk stevia strö
1 tsk riven kokos
Lite vaniljpulver
Blanda ihop alla ingredienser, utom den rivna moroten med en stavmixer. Blanda i moroten. Häll smeten i stor mugg och kör i micron på högsta effekt i ca 3 minut. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och bred på frostingen.