hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

sextiotalsparty och hemlängtan

Publicerad 2009-11-30 14:43:02 i Allmänt,

Sextiotalspartyt var galet kul! Bilder kommer inom sin tid. Besök http://hannaaaaa.bilddagboken.se

 

På väg hem från skolan gå jag och T och pratar om vad vi saknar med Sverige. Lovikkavantar, riktigt lösgodis, stora halsdukar, nybryggt kaffe och duntäcken, varma lussebullar, element, långkalsonger och mysiga hemmakvällar.

 

Puss

Blond och kändisar

Publicerad 2009-11-26 17:25:31 i Allmänt,

Det är verkligen en investering att blondera håret i Spanien. Ni försår inte hur mycket pengar jag har sparat på grund av min hårfärg. Gratis inträde och fria drinkar. Desutom skjuter ens självkänsla i taket.

Tom Cruise och Cameron Diaz är som sagt i Cadiz nu och spelar in en film. Gator är avstängda och på stan vimlar det av människor med kameror som vill få en skymt av kändisarna. I söndags rymde sju tjurar från filminspelningen och sprang lösa på stadens gator. Som tur var mötte jag inte dom. Herre Jesus, jag hade ju kissat på mig om sju stora svarta tjurar kom rusande emot mig.


Ikväll är det sextiotalsparty och imorgon åker Krisztina hem.

Puss

Tre

Publicerad 2009-11-26 17:20:19 i Allmänt,

I Sverige går jag ut tre gånger i månaden.
I Spanien går jag ut tre gånger i veckan.
Jag har varit här i tre månader.
Jag åldrats med tre år.

Puss

Mat-kock

Publicerad 2009-11-25 14:24:42 i Allmänt,

Ett av de största problemen jag hade nä jag flyttade hemifrån var matlagningen. Det tog tid, men nu är jag en av de bästa. Visst, den smakar inte lika bra som mammas. Men numera är den i alla fall ätbar. Mitt kock-motto är ”Zucchini passar till allt!”. 

I mars kommer min favvo Krunis till The Tivoli. Yesyesyes!

Puss

Helg

Publicerad 2009-11-23 11:51:07 i Allmänt,

Igår kom jag hem halv åtta på morgonen. Lördagsnatten var ett riktigt party och jag dansade tills fötterna blödde. Två timmars sömn, sen mötte jag de andra för att äta frukost. Tina åkte hem, Joeri åkte hem och Joelle åkte hem. Nu är det tomt på skolan. Vi sitter ute i solen. Fyra stycken. Igår gick jag och la mig tjugo över sju på kvällen och vaknade halv nio imorse när klockan ringde. Tretton timmars sömn. Tack.


Puss

Filminspelning på gång i Cadiz

Publicerad 2009-11-20 16:49:07 i Allmänt,

Just nu håller dom på att förvandla torget utanför min lägenhet till en inspelningsstudio. I nästa vecka kommer Tom Cruise och Cameron Diaz hit och spelar in en film. Spännande!

Puss

Roadtrip

Publicerad 2009-11-16 18:20:57 i Allmänt,

Helgen som gått var helt underbart galen! I fredags åt vi vår hemlagade paella och sedan var vi ute och festade. Vi dansade som galningar i en bar som egentligen var tom. Men det brydde inte vi oss om. Klockan fem gick vi hem. Bilen var hyrd från klockan nio. Klockan nio ringde min mobil. ”Where are you?” ”In my bed. And you?” ”Outside your door” Haha. Både jag och Kristina hade försovit oss. Slängde ner mina saker i en plastkasse och rusade till busstationen där Tina och Joelle väntade. Bilen vi hade hyrt var liten och gul. Vi döpte henne till Lolita.

 

Resan gick bra. Vi tog motorvägen till Ronda. En jättevacker stad uppe i spanska bergen. Utsikten var att dö för. Dock var vi riktigt trötta efter fredagens festande, så redan klockan tio hoppade vi ner i våra tvåstjärninga hotellsängar.

 

På söndagen begav vi oss tidigt mot Gibraltar. Vägen slingrade sig runt i bergen och det kändes som vi inte kom någonstans. Vi var till och med tvungna att stanna några gånger för att fråga efter vägen. Framme vid gränsen parkerade vi bilen, och plötsligt var vi inne i England. Det var helt otroligt. Från att ha varit i Spanien där allt är så spanskt, till att alla skyltar var på engelska och alla pratade med sin söta brittiska dialekt. Människorna som bodde där såg ut som vanliga spanjorer, tills de började prata. Vi åkte med en guide upp i berget där man kunde se Afrika och klappa de vilda aporna. För att avsluta vårt besök i det engelska samhället åt vi såklart fish&chip.

 

På väg hem till Cadiz stannade vi i Tarifa, Spaniens sydligaste spets, för att se solnedgången från stranden och spana in surfarna.Helgen var en av de bästa sen jag kom till Spanien och jag tog massa foton som kommer på bilddagboken inom några dagar.

 

 

Puss

Julkänsla

Publicerad 2009-11-13 11:52:02 i Allmänt,

Jag ser fram emot julen. Baka pepparkakor och lussekattor. Spela julmusik och tända ljus. Pynta hela huset med tomtar och änglar. Klä granen och lägga alla packet under den. Titta ut genom ett frostigt fönster och se snöflingor singla ner. Spendera tid med mamma, pappa och syster. Bli ett barn igen, som inte behöver bry sig om den stora världen utanför. Bara leva där och då.

 

Puss

Joy Division

Publicerad 2009-11-13 11:49:09 i Allmänt,

Jag hade planer på att ha sjukt tråkigt de sista fyra veckorna. Men det visade sig vara omöjligt. I min klass har det nämligen börjat massa trevliga folk, och vi har hur roligt som helst ihop. Vi har sett flamenco, ätit tapas och igår var vi och såg filmen om Joy Division på bio. Ultrabra! Ikväll ska vi laga äkta spansk paella ihop (får väl se hur det går) innan vi går till flamencobaren. I helgen väntar en resa. Vi ska hyra en bil och köra till Ronda, Gibraltar och Tarifa. Ett riktigt äventyr vill säga! Det är också kul att alla är från olika nationaliteter. Annars har jag bara umgåtts med massa tyskar..


Efter jag blonderade håret sist, här i Spanien, blev det super skört och går sönder för minsta lilla. Jag har fått som en liten "lugg" med hårstrån som spretar åt alla håll. Inte speciellt charmigt!


Puss

Dags att börja plugga

Publicerad 2009-11-09 19:07:12 i Allmänt,

Hittentills har jag mest sett detta som en semester. Nu har jag fått bekräftat att jag måste göra ett prov i slutet för att få behålla pengarna från CSN. Det betyder att jag måste börja plugga på riktigt! Men jag antar att det är lika bra. Nu när det börjar bli kallt i Spanien finns det inte mycket annat att göra. Det är nästan kallare i lägenheten än ute, och inte finns det element heller. Inatt sov jag med strumpor och joggingbyxor. Idag har jag suttit under en filt och sett Gossip Girl med Tomas och hans flickvän.


Puss

Helg med Britta

Publicerad 2009-11-08 16:57:55 i Allmänt,

Nu har jag varit och lämnat Britta på busstationen. Det var en helspexad helg. Jag fick visa henne mitt Spanien, hon berättade om sitt liv i Malaga och vi pratade om hur mycket vi saknar svensk musik och konserter. Igår promenerade vi sjukt mycket och myste rejält. På kvällen gick vi ut med massa snälla människor och dansade tills solen gick upp. Jag hade jättekul. Tack Britta!

 

Puss

Höst i Spanien

Publicerad 2009-11-06 11:48:48 i Allmänt,

Nu känns det som hösten har kommit till Spanien. Jag har inte varit på stranden sen i tisdags, vinden är kall, det blir mörkt redan halv sju och jag har börjat använda mina jeans. Jag hoppas jag får en dag till på stranden. Ett sista dopp i Atlanten detta året är allt jag önskar. Jag vet inte vad man ska hitta på om dagarna om man inte kan gå till stranden. Sitta hemma och plugga?

 

Jag håller på att bli sjuk. Antar att de senaste nio veckorna har hunnit i kapp mig. Igår var jag ute med Emelie & Linnea. Det var deras sista kväll i Cadiz. Hade jättekul och kom hem halv sex imorse, skolan börjar klockan tio. Ibland är tre timmars sömn allt man behöver.

 

Puss

hanna i spanien

Publicerad 2009-11-05 18:02:44 i Allmänt,

Detta är verkligen livet. Den spanska takten är något som passar mig. Ta dagarna som dem kommer liksom. "Mañana, mañana". Jag vill inte tillbaks till mörka Sverige och falla tillbaks i min tråkiga vardag. Cadiz forever.


Fest igår, fest idag. Imorgon kommer unga fröken Britta på besök. Det ska bli superkul!


Puss

Studentstad

Publicerad 2009-11-03 11:56:01 i Allmänt,

Jag har klagat pa att Helsingborg ar en alldeles for liten stad. Nar man traffar en ny manniska kan du alltid vara saker pa att han/hon kanner en av dina vanner. Det ar samma sak har, om inte varre. Fast jag inte studerar pa universitetet umgas jag anda med manga som gor det. Vart jag an gar i denna staden traffar jag pa dessa jakla erasmusstudenter. Jag vill ga till stranden for att slappna av och sola i min bikini, men det ar nastan omojligt. Hittar man en tom yta att ligga pa kryllar dar snart av studenter.

Jag gillar dock att alla manniskor ar sa oppna har, inte alls som i Sverige. Ute pa klubbar borjar man prata med alla som ar omkring en. Alla ar jattesnalla och vill bara vara trevliga. Spanien far tummen upp allsta! Vi gillar detta..


Puss

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela