hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Choklad- och jordnötsglass

Publicerad 2013-03-31 20:59:10 i

Nu är jag tillbaks i Göteborg. Tillbaks i min lägenhet. Och hur mycket jag än skulle vilja stanna lite hos mamma är det skönt att vara hemma. Redan hunnit leka lite i köket. Var sugen på glass pch jordnötssmör. Detta var resultatet:

Recept
1/2 banan
1dl mjölk
1/2 skopa whey choklad
3 tsk jordnötssmör
2 tsk kakao

Mixa allt och låt stå i frysen i drygt två timmar. Rör ner lite extra jordnötssmör när det att dags att äta.


Påsken

Publicerad 2013-03-31 13:20:00 i Allmänt,

Dagarna i Paris och hemhemma blev himla onyttiga. Kakmonstret i mig kom fram. Men vet ni vad? Jag har ingen ångest. Inga skuldkänslor överhuvudtaget. Ni kan hålla på med er nyttiga påskmat och sockerfria godis. Jag har ätit klassisk påskmat och mammas hemmagjorda godis. 
 
Nu sitter jag på bussen på väg tillbaks till Göteborg. Lovet är över för min del och på tisdag har jag tenta. Det är även dags för mig att börja tagga inför Göteborgsvarvet. Lite för sent. Men bättre sent än aldrig, eller hur?

Den där alkoholen

Publicerad 2013-03-29 09:02:28 i

Alkohol är ett väl ändå ett ständigt diskuterat ämne. Alkohol är farligt och förstör. Om man använder det på fel sätt vill säga. Jag har inte haft en bra relation till alkohol. Det har jag fortfarande inte. Började inte dricka förrän jag var över arton. Hade min första riktiga fylla när jag var nitton och bodde i Spanien. Det var också första gången jag spydde på fyllan, första gången jag fick minnesluckor, första gången jag gjort saker på fyllan som jag ångrat. Och inte blev mitt alkoholbruk bättre när jag började studera på högskolan. Studentlivet och att vara föreningsaktiv i en festkommitté innebar vilda fester var och varannan dag. Vardag som helg. Jag har alltid varit väldigt tyst och blyg och använde alkohol för att kunna slappna av. För att våga prata med folk. Inte alltid vara den där tysta tjejen som ingen kommer ihåg.

Det var först för ett år sen jag insåg att jag inte behövde vara med på varenda fest. Att missa en fest var inte längre världens undergång. Och efter jag var med i fitness fighten november förra året har jag dragit ner på spriten ännu mer. Min kropp tål inte lika mycket längre, det smakar inte lika gott och det är inte värt att ligga bakis en hel dag.

Reaktionen jag fått av folk när jag tackar nej till alkohol har faktiskt nästan bara varit negativ. Och när jag tänker efter så var jag exakt likadan. Jag tyckte att människor som gick på fest men som avstod från alkohol var så himla töntiga. Nu förstår jag att det berodde på att jag kände mig dum som drack mig svinfull när någon annan var nykter.

I början var det jobbigt att avstå från alkohol. Jag var känd för att inte tacka nej till en fest och det var svårt att stå emot hetsen. Men nu vet jag vad som är viktigt för mig. Jag måste göra det som jag mår bra av. Och nej, jag har inte slut dricka helt. Visst kan jag fortfarande bli stupfull ibland. Men inte lika ofta. Och jag använder inte längre alkohol för att göra saker som jag inte vågar göra nyktert. Jag har kontroll.

Axelpass

Publicerad 2013-03-28 16:42:00 i Allmänt,

Imorse tog jag och Frida tidiga tåget till Helsingborg. Vi hade knappt kommit till stan innan vi var tillbaks på gymmet. Axlarna darrar fortfarande. Jisses, vad skönt!!
 
Dagens pass
frivändningar med axelpress 
liggande hantelpress/ hantelrodd 
frivändningar med axelpress
militärpress/stående bred rodd 
overhead squats / frontsquats
triceps kickback / overhead triceps 
halo med KB / chins med KB
 

Paris

Publicerad 2013-03-28 13:09:00 i Allmänt,

Hallå igen. Jag är tillbaks från Parisresan. Tillbaks i Helsingborg för att fira påsk hos föräldrarna. Och Paris var fantastiskt. Jag var där med min syster. Vi åt god mat, promenerade längst shoppinggatorna och såg så himla mycket. I måndags var vi längst upp i Eiffeltornet. Vilken mäktig känsla. Nu kan jag stryka det från "saker-att-göra-innan-jag-dör-listan".

Aldrig nöjd?

Publicerad 2013-03-22 12:32:11 i

Ena dagen kan jag vara nöjd med min kropp. Alltså riktigt nöjd. Så nöjd att jag knappt kan slita mig från spegeln. Men lika snabbt kan det skifta över. Idag är en sån dålig dag. Känner mig stor och klumpig. Min rumpa har blivit större. Mina lår gigantiska. Men senast igår stod jag och beundrade hur snygg min rumpa var i min tighta kjol. Humörsvängningar från helvetet? Gårdagens katastrofala kost har fått min mage att svullna upp och det känns som jag vaknade upp med tre nya hakor imorse. Dubbelhaketanten, det är jag.

Äpple- och kanelmuggkaka

Publicerad 2013-03-22 08:39:45 i

Idag åker jag till Linköping. Till min storasyster. Det ska bli jättemysigt och på söndag åker vi till Paris. Shopping shopping shopping. Men det kommer också betyda ingen träning och massa god mat. Men vet ni vad? Det är okej. Det stressar mig inte. Ger mig inte ångest.

Jag startade morgonen med en ny variant på mugcake. Denna gången med äpple och kanel. Himmelskt god.

Recept
1 rivet äpple
1/2dl äggvita (2st)
1 krm bakpulver
1 dl fiberhavregryn
1 msk äppelmos
1 tsk kanel

Blanda alla ingredienser i en mugg. Micra på högsta nivå i 2 minuter. Jag åt min med kvarg, äppelmos och hackade mandlar.


Fyra veckors deff

Publicerad 2013-03-21 16:24:20 i

Sista resultatbilden. Jag lovar. Jag gillar när höftbenen syns. Ingen mer gravidkolhydratmage.

Hälsomånad officiellt över

Publicerad 2013-03-21 07:00:36 i

Idag är hälsomånaden officiellt över. Och trots att disciplinen varierat kraftigt de senaste fyra veckorna stod ändå vågen på -3,6kg imorse. Nöjd. Helt klart. Nu ska jag ta en paus från räknande och regler. Den tredje april börjar toppningen inför Göteborgsvarvet.

Jobba med sin hobby?

Publicerad 2013-03-20 22:25:03 i

Jag pluggar till civilingenjör inom kemiteknik med fysik. Jag går mitt tredje år och till hösten ska jag börja master. Jag lever studentliv. Med allt vad det innebär. Spenderar alla dagar i skolan. Pluggar för mycket. Festar för hårt. Jag har enda sen högstadiet varit säker på att civilingenjör var grejen för mig. Att det var min framtid.

Sidan om studierna tränar jag. Det är typ allt jag göra. Pluggar, tränar, äter. Repeat. Festandet har jag lagt åt sidan (mer om det något annan gång). Jag älskar verkligen träning och hälsa. Min lediga tid spenderar jag åt att leta recept och planera min träning. Det är så fruktansvärt många gånger jag funderat på att hoppa av utbildningen och enbart ägna mig åt min hobby. Jag vill jobba med träning. Som personlig tränare, kostrådgivare, hälsocoach.

Men jag är inte den personen som ger upp. Har jag genomfört mer än hälften av min civilingenjörsutbildning så tänker jag inte hoppa av nu. Men på senaste tiden har jag börjat försumma skolan. Träningen tar mer och mer tid. Det är mycket roligare och minst ett pass om dagen känns som ett minimum. Men träningen har aldrig känts som ett måste. Jag gör det för att jag älskar det. För att det får mig att må bra. Några kanske skulle påstå att jag är beroende. Men jag kallar set för en hälsosam livsstil.

Armmördarpass

Publicerad 2013-03-20 10:04:00 i

Dagens pass
10min uppvärmning på cykeln
Latsdrag / Rodd
Liggande bicepscurl / Lateral raise
10 min tung cykling
Bamsecurls i cabelcross / Triceps dips
Hammercurls / Flyers i cabelcross
10 min tung cykling
Rygglyft / Armhävningar
2min Plankan / Russian twist </i>

Davogröt

Publicerad 2013-03-20 05:59:33 i

Davogröt är den mest praktiska frukost när det är dags för morgongym. Förbered dagen innan och smakar himmelskt. Morgonens variant var nog den bästa hittills. Blandade kvarg, vatten havregryn, proteinpulver och kakao i en skål som får stå i kylen över natten. Mums.

Skillnad?

Publicerad 2013-03-19 19:50:04 i

Resultatet efter 4 veckors deff. Mycket kan hända på en månad. Eller så är det bara jag som inbillar mig.

Morgonens benpass

Publicerad 2013-03-19 08:48:30 i

Vilket benpass jag fick till. Helt underbart jobbigt. Benen darrar fortfarande. I 1 timme och 40 min pressade jag mig själv till max i varje övning. Jag har saknat känslan av krampande lårmuskler.

Dagens pass
10min löpning
15x5 Knäböj i smith
15x5 Raka marklyft
15x5 Benpress
10min löpning
12x3 Bulgariska utfall / 12x3 Tåhävningar
12x3 Breda knäböj med KB / 12x3 insida lår
20x3 Rumplyft /50x3 Bakåtspark
2x2min plankan
4x1min sidoplanka
2x2 min Jägarvila

( / = superset)


Tagga då

Publicerad 2013-03-19 05:45:42 i

Sitter vid köksbordet och äter min bananproteindavogröt tillsammans med Mr. Craze. Taggar inför ett tungt benpass.

Bananpannkaka deluxe

Publicerad 2013-03-18 21:26:46 i

Igår åkte jag ut i skogen för en mysig fonduekväll hos Peter tillsammans med Kajsa och Erica. Det var jättetrevligt och maten så himla god. Vi sov över och på morgonen blev vi bjudna på bananpannkaka extra allt. Herre jisses, vad gott! Perfekt måndagslyx.

Veckans träning

Publicerad 2013-03-17 14:35:52 i

Måndag: kvällsgym 90 (armar)
Tisdag: body balance 60
Onsdag: kettlebells 90
Torsdag: GRIT 30
Fredag: löpning (intervaller) 65
Lördag:aktiv vilodag PW 40
Söndag: kettlebells 65

Jag måste erkänna att jag inte är nöjd med denna vecka. Träningsmässigt är det väl okej. Bra blandning. Och passet både i onsdags och fredag var grymma. Men matmässigt har denna veckan inte funkat överhuvudtaget. Jag vet att det är fegt att skylla på lingonveckan, men det är en bidragande orsak. Dessutom har fest, fest och annat firande kommit i vägen.

Söndag

Publicerad 2013-03-17 12:51:36 i

Det blev en lugn fest igår. Och när jag vaknade imorse var jag sjukt taggad för ett kettlebellspass. Det var jobbigt, men jag fick inte den där kicken som får mig att älska träning, som får mig att gå till gymmet även om jag känner mig slö innan. Jaja, det är i alla fall bättre än ingen träning alls.

Dagens pass
10 min uppvärmning cykel
4 varv (vila 30s mellan varje varv):
20 swings
10 på var frivändingar
20 russian twist
10 på var squat med axelpress

4 varv:
10 på var enarms swings
10 front squat
10 amerikanska swings
10 grodhopp

4 varv:
10 på var sidoböj
10 fällkniven
10 på var utfall (bytte vikt under ben)
1 min plankan


Banankaka

Publicerad 2013-03-16 16:37:27 i

Nu börjar jag må bättre. Men huvudvärken är fortfarande där. I desperat försök att bli av med baksmällan och ladda inför nästa fest tog jag en lång promenad i vårsolen. Det hjälpte inte. Men kanske denna banankakan gör susen. Himla god blev den i alla fall.

Recept
1 banan
1 ägg
1dl rågmjöl
1dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
20gram mandlar

Sätt ugnen på 175grader. Mosa bananen och hacka nötterna. Blanda alla ingredienser och platta ut på ett baklåtspapper. Jag hade min inne i ca 20 min.


Fest och vilodag

Publicerad 2013-03-16 13:57:53 i

Vilken kväll vi hade igår. För att ha bott i Göteborg i snart tre år har jag varit ute i nattlivet alldeles för lite. Vi började med drinkar och hamnade tillslut på Push. Jag dansade i mina nya klackar och hade det jäkligt gött.

Men just nu mår jag inte så gött. Trots att jag inte drack så mycket vaknade jag med en huvudvärk från helvetet. Och ja, jag vet att klockan snart är två. Men jag ligger ändå fortfarande i sängen och det enda jag har ätit idag är lite glass. Min alkoholtolerans har nog sjunkit sen jag drog ner på festandet och satsade mer på min träning.

Idag får bli en vilodag. Och kanske är det lika bra. Jag har fortfarande inte haft en vilodag på tolv dagar. Det är dags nu.



Pruttkuddemage av kolhydrater

Publicerad 2013-03-15 16:53:57 i

Jag började undvika kolhydrater för längesen. Och nu känns det som min mage gör uppror varje gång det fått sig i sig för mycket av "det goda". Jag kan inte längre äta bröd i större mängder, inte dricka öl, inte äta ris, pasta osv. Ni förstår poängen. Min mage svullnar upp som en ballong och, ja jag säger det, jag fiser. Konstant. Vissa påstår att det sitter i mitt huvud. Men så är det verkligen inte. Jag går ju inte runt som en pruttkudde när jag äter den mat jag mår bra av precis.

Igår blev det för mycket med både scones och potatismos. Ikväll ska jag och tjejerna partajja så denna dagen har alltså gått ut på att mata magen med "snäll" mat. Hallå yoghurt! Min tighta klänning ska sitta perfekt.

Intervalldejt med löpbandet

Publicerad 2013-03-15 13:22:00 i

Dagens pass

15 min uppvärmning cykel

2 min gång - 2 min jogg - 2 min löp x3
1 min spurt - 30s jogg x6
2 min gång - 2 min jogg - 2 min löp x3
1 min spurt - 30s jogg x6
5 min gång

 

Käpp rätt åt pipan

Publicerad 2013-03-15 08:49:54 i

Hur hälsomånaden går? Käpp rätt åt pipan om jag ska vara ärlig. Ändå har jag, fram till denna veckan, följt de regler jag satte upp. En fuskdag i veckan, max en frukt om dagen, tränat mer kondition och utvikit kolhydrater. Ändå funkar det inte för mig. Uppenbarligen gör jag något fel, men jag kan inte sätta fingret på det. Nu ska jag i alla fall börja släppa på reglerna. Jag ska fortsätta träna mestadels kondition, äta nyttigt och undvika kolhydrater. Men jag kommer sluta räkna kalorier. De närmsta två veckorna innehåller tre fester, fyra dagar i Paris och påsklov hemhemma. När det är över kommer jag tillbaks. Starkare än någonsin. Taggad för Göteborgsvarvet.

Ändrade planer

Publicerad 2013-03-14 21:42:20 i

Jajaja, jag vet att idag skulle vara min vilodag. Men när mina kvällsplaner blev inställda och jag ändå fick en reservplats på GRIT Strength så kunde jag ju inte låta bli. GRIT är fantastiskt. 30 minuter av ren plåga. Men känslan efteråt slår allt. I love it.

Mamma på besök

Publicerad 2013-03-14 18:27:36 i

Sen igår har jag haft mamma på besök. Det har varit jättemysigt med restaurangbesök, shopping och sconesfrukost. Hon är väldens bästa mamma som kör 2.5 timmar enkelväg bara för att umgås med mig en sån kort stund, orkar lyssna på alla mina problem och som ger mig fjärde Tingelingfilmen i present.

Rundan på stan resulterade i en ny outfit som jag totalälskar.

Svettig tjej och kettlebells

Publicerad 2013-03-13 15:44:52 i

Med brutal träningsvärk och ingen lust att traska iväg till gymmet överhuvudtaget, funderade jag ärligt på om det inte var dags för en vilodag. Det var ju trots allt över en vecka sen sist. Men eftersom jag inte hinner träna imorgon så drack jag snällt min BCAA, bytte om och gick till gymmet. Och vilken tur!!! Jag körde skiten ur mig själv. Kände mig starkare än någonsin. Jag är frälst i kettlebells. Det går liksom inte att mesa. Snickrade ihop ett eget pass med dom små kulorna.

Dagens pass
10 min uppvärmningen cross
4 varv (vila 30s mellan varje varv):
20 Swings
10 på var Frivändingar
20 Russian
10 på var Squat med axelpress

10 min crosstrainer (tungt brant)

4 varv:
10 Front squat
10 Amerikanska
10 på var Enarms
10 grodhopp

10 min crosstrainer (tungt brant)

3 varv:
10 på var Sidoböj
10 fällkniven
10 på var Utfall (bytte vikt under ben)
1 min plankan


Body Balance och mugcake

Publicerad 2013-03-12 09:47:37 i

Jag har aldrig gillat långsam träning som pilates, yoga och sånt. Det ska gå snabbt. Man ska bli genomsvettig. Men imorse testade jag Body Balance. Och jag gillade det faktiskt. Det hela kändes som en enda lång streching, men vem vet, det kanske är bra för mig. Och det här med att bo nära gymmet alltså. Fantastiskt. Vakna en halvtimme innan passet börjar, dra på myskläderna och promenera iväg till gymmet. Underbart. Nu avnjuter jag en fantastisk frukost. Protein mugcake som smakade chokladboll.

Recept
1 skopa whey choklad
1 äggvita
1 msk kakao
1 msk fiberhavregryn
1 msk kvarg
2 msk mjölk

Blanda och in i micron i 1,5 minut. Jag åt den med kvarg och lågkalorisylt.


Dagen innan tentan

Publicerad 2013-03-11 22:15:35 i

Jag har tenta imorgon. Om jag är nervös? Nej. Det gör mig nervös. Jag vill bara ha den gjord nu. Jag är trött på tentaplugg.

Som vanligt är tentarutinen att träna stenhårt kvällen innan. Idag körde jag och Kajsa ett riktigt mördarpass för bicepsen. Dom gråter lite grann just nu. Bränner. Det var inget intensivt pass precis men tungt, långt och det kommer kännas imorgon. Jag lovar.

Veckans träning

Publicerad 2013-03-10 21:24:44 i

Måndag: vilodag
Tisdag: TRX 60
Onsdag: indoor walking 45 + spining 60
Torsdag: GRIT 30
Fredag: Bodycombat 60
Lördag: morgongym 90 (helkropp)
Söndag: kettlebell 30 + crosstrainer 20

Sju pass. Bra blandning. Bra vecka. Nu är foten nästan helt återställd och jag hoppas på att börjar få in mer löpning i träningen. Dags att börja tagga inför Göteborgsvarvet!

Banan- och chokladkaka

Publicerad 2013-03-10 20:39:45 i

Till kvällens sista mål komponerade jag ihop en nyttig banan- och chokladkaka att äta framför Så ska det låta. Himla god. Denna kommer jag verkligen göra fler gånger.

Recept
1 mogen banan
1/2 dl äggvita
1/2msk stevia
2 msk rågmjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk kakao

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen och blanda med resten av ingredienserna. In i ugnen i ca 15 minuter. Ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Servera med vad som helst. Jag blandade kvarg med vaniljpulver och la uppe på kakan.


Kettlebells

Publicerad 2013-03-10 13:53:28 i

Jag har blivit frälst. Kettlebells alltså. Och trots att passet bara är i 30 minuter blir man härligt genomtränad. Det är nog bland det roligaste passen jag någonsin varit på.

Fuskdag

Publicerad 2013-03-09 23:05:00 i

Lördagen hade jag utsett som min fuskdag och nu ligger jag utslagen på soffan. Så mätt är jag. Bröd, pepsi max, chokladmousse och lite lösgodis. Jag mår illa.
 
Bortsett att jag ätit alldeles för mycket, har det varit en fin kväll. Tillsammans med Kajsa och Erica gjorde jag fantastiskt god ceasarsallad, åt efterrätt made in heaven och kollade på Melodifestivalen. Fel låt vann. Eller den är ju bra, men hur tusan ska jag lära mig sjunga med i dom där tonerna?! Hade varit bättre on Begging vann.
 
 

Köttepass

Publicerad 2013-03-09 11:50:17 i

Imorse gick jag upp klockan sex. På en lördag. Jag vet. Heltokigt. Var taggad för att kötta. Ville ta igen för det dåliga combatpasset jag var på igårkväll. Jag åt min päron- och vaniljproteindavogröt med hallon och drack min BCAA och gick iväg till gymmet. 90 minuter senare var jag genomsvettig. Och genomlycklig.

Dagens pass
10 min uppvärmning på cykeln

1 min jobb, 20s vila, 2 varv:
Front squat med KB
Kettlebell swings
Sidelounges med upphopp
Armhävning med armrotation
Russian twist med KB

5 min cykling

Två varv:
15 Squat med axelpress / 15 Bulgariska utfall
15 Flyers i cabelcross / 15 Lateral raise
15 benpress / 15 leg curl

5 min cykling

1 min jobb, 20s vila, 2 varv:
Squat med rotation
Rygglyft
Teiceps dips
Bakåtspark
Squat burpees

5 min cykling

Valencia

Publicerad 2013-03-08 21:14:19 i

Kan ni tänka er? Jag ska åka till Spanien. Jag fick platsen på universitetet i Valencia. Jisses, vad jag är lycklig just nu. Och visst, det kanske bara är ett halvår. Men chansen finns att det blir längre. Jag älskar Spanien. Jag älskar språket, människorna, kulturen. Jag behöver ett äventyr. Detta är precis vad jag behöver.

Fredagsfrukost

Publicerad 2013-03-08 07:33:00 i

Tänk vad mycket lättare det är att komma upp ur sängen när det är ljust ute. Imorse vaknade jag kvart i sju. Trodde jag hade försovit mig. Men nej, det börjar gå mot vår. Äntligen.

Min lugna morgon (inte så länge till) firade jag med en banan- och jordnötssmoothie. Helt fantastisk.

Recept
1/2 fryst banan
2 tsk jordnötssmör
2 dl mild lättyoghurt
1 tsk linfrö
Lite vaniljpulver

Fram med handmixern. Klart!

Jag skäms

Publicerad 2013-03-07 22:33:12 i

Idag har varit den sämsta dagen. Matmässigt i alla fall. Jag har ätit som en häst. Ätit massa kolhydrater. Inte följt deffreglerna överhuvudtaget. Jag skäms. Och vad gör jag då? Tränar hårdare såklart!

Om GRIT Strength

Publicerad 2013-03-07 21:13:03 i

GRIT Strength var sjukt kul. Men kanske mitt livs tuffaste 30 minuter. Och jag var ju grym på burpees. Bättre än jag trott i alla fall. Det svåra var övningarna med stång. Man skulle ha mellan 30-50% av sin egna kroppsvikt på stången. Jag ville inte verka klen och körde med 40%. Och visst gick det bra i början, men sen kom teknikbitchen fram (jag) och ville hellre köra ordentliga frivändingar än någon halvt ryggdödarstil. Nästa gång ska jag vara starkare. Bita ihop. Nästa gång vet jag att jag orkar.

Uppladdning

Publicerad 2013-03-07 18:07:00 i

Ikväll ska jag äntligen få testa GRIT Strength och jag måste erkänna att jag är rätt så nervös. Jag vill inte vara mesen som korkar ihop på golvet i sin egna svettpöl. Tentorna närmar sig och jag är dödstrött efter allt pluggande denna vecka. Som uppladdning inför träningspasset ligger jag under min värmefilt, skriver på kandidatrapporten och äter choklad-/carbogröt med banan och hallonkvarg. Kan vara den godaste gröten jag någonsin gjort.
 
Recept
1dl fiberhavregryn
2dl vatten
1/2 banan
1msk kakao
1msk carbopulver
lite salt
1 äggvita

Mosade bananen och blandade med gryn, vatten, kakao och carbopulver. In i micron på högsta effekt i 2 minuter och blandade sen i 1 äggvita.

Proteinkladdkaka

Publicerad 2013-03-06 21:22:00 i

När jag kom hem från träningen ikväll gjorde jag en proteinkaddkaka. Så sjukt god att jag hade kunnat äta en till direkt.

Recept
1 msk rågmjöl
2 msk kaseinpulver choklad
2 msk kakao
1 krm bakpulver
1 dl äggvita (ca 3 stycken)
2 msk mjölk

Mixa alla ingredienser och in i micron i 1,5 minuter. Jag toppade med jordnötssmör som jag blanda ut i kvarg och frysta hallon.
 

Trött på plugget

Publicerad 2013-03-06 16:07:00 i

Fasta tillståndets fysik alltså. Låter kul? Det är det inte. Tentan är på tisdag och just nu vill jag inget hellre än att få den överstökad. Fått den gjord så jag slipper behöva tänkta på kristallstrukturer och magnetism hela tiden.

Idag är en riktig cardio-dag. Morgonens indoor walking var grymt jobbig, en rask halvtimmespromenad under lunchen och ikväll väntar ett spiningpass. Och dagen inledde jag med fantastiskt god davogröt gjord på 1dl yoghurt, 1dl kvarg, 1 dl havregryn och hallon. 

Knäsvag?

Publicerad 2013-03-06 05:58:14 i

Jag kan inte förstå hur kroppen kan reagera på precis samma sätt trots att det gått så många år nu. Innan ens hjärnan uppfattar det har mina knä gett vika och mina lår börjat darra. Hjärtat rusar iväg och det känns som jag når maxpuls på en sekund. Jag är rädd att folk ska märka det. Att dom ska se hur mina ben skakar. Jag hatar det. Och jag hatar dig.

TRX

Publicerad 2013-03-05 21:00:00 i

Så idag testade jag TRX igen. Det var längesen jag gick på ett pass, brukar mest leka själv bland banden. Och det är ju himla kul. Helt klart ett alternativ till min vanliga träning. Jag gillar dom där pulstopparna mellan styrkeseten. Det känns som jag får ut mer av träningen då.

Efter passet tog jag och Peter några minuter för att öva på vår kettlebelleknik. Jag längtar redan till söndag då nästa pass är inbokat.

Grötens återkomst

Publicerad 2013-03-05 07:58:02 i

När klockan ringde kl 5 imorse var jag alldeles för trött för att ens tänka. Så jag tryckte av alarmet, vände på mig och somnade om (och folk säger att jag inte lyssnar på min kropp?). Istället tog jag en lugn långfrukost. En underbar frukost med gröt. Jag älskar gröt. Förstår inte hur jag har kunnat vara utan det så länge.

Himlen i ett glas

Publicerad 2013-03-04 20:29:31 i

Det var som jag trodde. Hade fått inflammation i fotleden. Men nu har jag fått tabletter mot det så ska var borta bara efter några dagar.

När jag kom hem gjorde jag en helt himmelskt god smoothie. Yoghurt, frysta hallon, proteinpulver med päron- och vaniljsmak, vatten, kokos och cashewnötter.

Vilodag

Publicerad 2013-03-04 17:26:08 i

Veckans värsta dag? Ja, men typ. Jag blir så rastlös när jag inte får träna. Det känns som någonting fattas. Men efter att ha tränat sju dagar i rad antar jag att det är dags för vila. Så istället sitter jag nu på vårdcentralen med min svullna fot. Jag och tusentals hostande barn. Och egentligen vill jag inte vara här överhuvudtaget men det är lika bra att få den kollad. Jag är trött på att känna mig som en 90 årig när jag haltar fram.

Två veckor

Publicerad 2013-03-04 10:17:07 i

Nu har två veckor av hälsomånaden gått. Och visst går det framåt, men sjukt mycket långsammare än jag trodde det skulle göra. Dock är jag glad att jag äntligen kommit in i mina gamla kostvanor igen. Magen mår bättre och jag känner mig mycket piggare än förut. Jag är nöjd med uppdelningen av styrke- och konditionsträning. Tyvärr sätter min ömmande fot fortfarande käppar i hjulet för mig. Jag vill ju ut och springa i det fina vårvädret.

Vårkänslor

Publicerad 2013-03-03 20:13:41 i

Idag var Göteborgluften fylld av vårkänslor. Jag tog sovmorgon. Vaknade klockan nio av att solen lös mig rakt i ögonen. Skinnjacka åkte på, conversen åkte på och i lurarna spelades Håkan Hellström. Jag var lycklig. Men efter förmiddagens gympass gick jag direkt till skolan. Spenderade dagen med huvudet i fysikböckerna. Kan det bli deprimerande?

Veckans träning

Publicerad 2013-03-03 16:53:45 i

Måndag: morgongym 60 (helkropp) + spining 60
Tisdag: indoor walking 60
Onsdag: morgongym 60 (överkropp)
Torsdag: spining 60
Fredag: kvällsgym 60 (ben/rumpa)
Lördag: morgongym 90 (helkropp)
Söndag: kettlebell 30 + morgongym 30 (mage)

Fick ihop åtta pass denna veckan. Med tanke på att jag bara gjorde fyra förra var detta en grymt bra träningsvecka. Min mage och armar smärtar av träningsvärk efter lördagens pass och idag testade jag och Peter på kettlebell. Svettigt och kul. Det ska nog bli min nya söndagsträning.

Lördagskänsla

Publicerad 2013-03-02 23:54:06 i

Lite lördagskänsla lyckades jag ändå skapa. Lyxade till det med ost och vin tillsammans med Anna och Julia innan vi tog spårvagnen till Andra Lång. Drack en öl och hade det himla trevligt. Jag gillar Göteborg. Det är ändå min typ av stad.

Paket på posten

Publicerad 2013-03-02 17:27:45 i

På vägen hem från skolan gick jag inom posten och hämtade ett paket som la och väntade på mig. Kan knappt vänta tills jag får testa dom.

Samma mönster

Publicerad 2013-03-02 11:06:07 i

Lördagskänsla? Nja, inte direkt. Så här nära tentaveckan finns inga veckodagar. Allting är likadant. Idag gick jag upp kl7 för att hinna till gymmet innan det var dags att åka till skolan och plugga. Två skopor craze sen var jag på väg. Och jisses, vilket pass jag fick till!

Dagens pass
10 min uppvärmning cykel

1 min jobb, 20s vila, 2 varv:
Squat med rotation
Rygglyft
Sidelounges med upphopp
Armhävning med armrotation
Moutain climber

10 min tung cykling

Två varv:
15 Squat med axelpress / 15 Bulgariska utfall
15 Flyers i cabelcross / 15 Lateral raise
15 Latsdrag / 15 Rodd

10 min tung cykling

Två varv:
1 min Statisk biceps / 15 Triceps
15 Plankan med rodd / 30 Sidoböj
20 Fällkniven med KB / 20 russian twist


Min nya bicepsövning som jag älskar att hata är statisk biceps. Den får mina armar att krampa. Jag börjar med 8 halva bicepscurl med 8 kilos hantlar sen håller jag armarna i 90 graders vinkel i 30 sekunder. Detta upprepar jag två gånger utan vila. Brinnande biceps!

Fredagskväll på gymmet

Publicerad 2013-03-01 19:44:00 i

Jag hade ingen som helst inspiration när jag gick till gymmet idag. Helst av allt skulle jag vilja gå hem och gömma mig under täcket men jag vet att det bara skulle få mig att må sämre. Väl på gymmet träffade jag Kajsa och Peter Och tillsammans körde vi några TRX-övningar innan jag körde några set ben. Det blev bra tillslut. Kort men tungt.

Dagens pass
10 min uppvärmning cross
I TRX:
Triceps, biceps, rodd, armhävningar, enbensknäböj

Tre varv:
15 legcurl
15 leg extension
15 tåhävningar i maskin
15 benpress

Tre varv:
30 rumplyft
50 bakåtspark
1 min plankan

3 min jägarvila

Mer kalorier än man tror

Publicerad 2013-03-01 13:59:34 i

Nu under deffen räknar jag kalorier. Försöker få i mig ungefär 1700kcal om dagen. Och jag har rätt bra koll på vad olika livsmedel innehåller. Men eftersom jag inte äter onyttigheter så ofta fick jag en mindre chock när jag läste denna listan på shapemeup.se.

PLOCKGODIS:
1 chokladpralin = 44 kcal
1 colaflaska = 28 kcal
1 lakritskonfekt = 22,7 kcal
1 marmeladkonfekt = 101,1 kcal
1 mini-marshmallow = 3,4 kcal
1 pastellmint = 8,3 kcal
1 polkagris = 11,9 kcal
1 punschpralin = 16 kcal
1 salmiakbalk = 10,5 kcal
1 salt sill = 24,5 kcal
1 saltlakrits = 19,7 kcal
1 skumbanan = 24 kcal
1 skumgodis = 13,4 kcal
1 sockerbit = 14,4 kcal
1 sockerfri syrlig karamell = 20,1 kcal
1 syrlig karamell = 19,7 kcal
1 vaniljpralin = 13,5 kcal
1 vingummi = 16 kcal
GODSAKER
En dammsugare (punschrulle) 168 kcal
En liten biskvi ca 200 kcal
En stor biskvi ca 300 kcal
En bit kladdkaka 180 kcal
En bit smörgåstårta (175 g) ca 450 kcal
En bit morotskaka (rätt stor) ca 300 kcal
En maräng 30 kcal
En delicatoboll ca 300 kcal
En munk ca 170 kcal
En munk med choklad 213 kcal
En vaniljmunk 180 kcal
En kanelbulle 168 kcal
MAT
En köttbulle 15-20 kcal
En dl kokt pasta 100-120 kcal
En pannkaka ca 110 kcal
En dl ris 95 kcal
En korv med bröd ca 300 kcal
FRUKT
En clementin 25 kcal
En apelsin 50 kcal
Ett Päron 60 kcal
Vindruvor 78 kcal/hg
En nektrarin 60 kcal
En kiwi 30 kcal
Ett äpple 65 kcal
GRÖNSAKER
En cm gurka 1 kcal
En tomat 22 kcal
En morot 25 kcal
DRICKA (kcal/dl)
Cider 80 kcal
Alkoläsk 80 kcal
Likör (söt) 24 procent 266 kcal
Öl, 4,5 procent 47 kcal
Vitt vin 67 kcal
Rödvin 78 kcal
Sprit, 40 procent 222 kcal
Lightläsk 0 kcal

Lyxfrukost

Publicerad 2013-03-01 08:40:14 i

Idag har jag inga lektioner så tog en välförtjänt sovmorgon och lyxade till frukosten med bananpannkaka, färska jordgubbar och jordnötskvarg. Himmelskt gott.

Har jag blivit vuxen?

Publicerad 2013-03-01 00:22:32 i

Jag tackade nej till festen på lördag. Känner mig gammal. Riktigt jävla gammal. För ett år sen hade jag inte tvivlat en sekund. Jag hade gått på festen, supit skallen av mig och vaknat dagen efter med ångest och en sprängande huvudvärk . Struntat i plugget och legat i sängen hela dagen.

Men istället tar jag en lugn helg med fokus på studierna, träna och umgås vänner jag verkligen tycker om. Jag kanske brukade vara partydrottningen men nu lockar en myskväll mer.

Det var inval av det nya sexmästeriet på sektionen idag. Jag fick barnbarn. Och jag gick på invalsittningen (nyktert). Klart jag saknar det. Jag saknar gemenskapen. Saknar overallen. Men vad jag inte saknar är spriten, att festa mitt i veckan och arrangera fester varje helg. Hallå, jag är en gammal, bitter patet!

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela