hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Dagen innan tentan

Publicerad 2011-05-30 21:11:29 i Allmänt,

Solen är tillbaka. När alla andra jublar över att de har sommarlov sitter Kf1 i ett grupprum utan fönster och pluggar stenhårt (?). Typ. Eller, vi har nog också redan tagit lov egentligen. Vi är så oseriösa som man någonsin kan vara. Istället för att ruttna i kemihusets källare mötte jag upp Julia. En perfekt eftermiddag med glass, promenad och träning såhär dagen innan tentan.

Och nja, jag hatar inte män. Igår var jag nog mer bara trött och arg på mig själv. Ilskan övergick i hat. Hat mot män, killar, grabbar. Ja, allt vad det än må heta. Jag lyssnar på Markus Krunegårds mest dansvänliga låtar och mår bra. 

Tequila och söndagsångest

Publicerad 2011-05-29 15:08:07 i Allmänt,

Om två dagar har jag sommarlov. Två dagar. Det är ju ingenting. Men igår tog jag tillfälligt lov, bara för kvällen. Vi drack tequila och dansade. Idag vaknade jag med ångest. Den berömda söndagsångesten som alltid uppkommer dagen efter en hård utekväll. Skämde ut mig. Igen. Påminn mig om att jag ska sluta dricka nästa gång det är dags för fest? Nu sitter jag i skolan. Pluggar inför sista tentan. Pluggmotivationen är på noll.

Och jag har fortfarande inget internet i lägenheten. Och diskhögen är fortfarande gigantisk. Planeringen fungerar fortfarande inte. Och jag är fortfarande trött på mig själv. Jaghatarmän.blogg.se. Alla män är svin. Eller så knarkar dom.

How we walk

Publicerad 2011-05-26 17:25:40 i Allmänt,

Vad fan säger jag? Två omtentor i augusti skulle vara katastrof. Det hade betytt att jag misslyckat totalt med denna läsperioden.

Det känns som jag rymt hemifrån. Fast egentligen har jag rymt hem. Gömmer mig i Skåne. Gömmer mig från all stress och alla problem. Ikväll åker jag tillbaks till Göteborg och imorgon har jag tenta nummer två av tre. Lycka till, Hanna.

Lev som en gris, dö som en hund

Publicerad 2011-05-25 21:12:55 i Allmänt,

Vad spelar det för roll om jag har två omtentor i augusti? Jag orkar inte ta tag i pluggandet. Orkar inte. Sommarlovet är så nära. Jag kan nästan ta på det. Och på lördag ska jag dansa tills fötterna blöder, trots att jag inte haft min sista tenta då. För jag förtjänar det. Det gör jag.

Parenting never ends

Publicerad 2011-05-24 20:35:40 i Allmänt,

Allt bara sköljde över mig värre än en tsunamivåg. Stress, tentaångest, pms och sorg. Allt på samma gång. Kunde inte stanna i skolan. Inte stanna i Göteborg. Tårarna vägrar ta slut. Sprang till centralstationen. En timme senare satt jag på tåget till Helsingborg. Jag måste vara den sämsta krigaren någonsin. Som åker hem så fort det blir jobbigt. Jag sitter själv i ett alldeles för stort hus. Mamma kommer inte hem förrän imorgonkväll. Mekaniken ligger över mig. Och redan på torsdag kommer jag vara tvungen att åka tillbaks till Göteborg för att skriva tentan. Men just nu måste jag fly från verkligheten ett tag. Jag var tvungen att åka hem.
 

Black sun, black moon

Publicerad 2011-05-22 08:59:16 i Allmänt,

Igår var en fruktansvärd dag. Den började med ett mindre pms-utbrott men gick snabbt över till sorg. Ren sorg. Men jag har i alla fall de mest fantastiska minnen kvar. Från när jag var liten. Från påskarna och somrarna vi spenderade i byn. I sommar åker jag till Norrland och gör allt det där igen. Plockar hjortron och bakar bröd. Fiskar i sjön och badar i älven.

Kunde inte plugga mer. Åkte hem från skolan redan klockan tre. Två dagar innan tentan. Jag måste vara galen. Ville inte vara själv. Tog cykeln till Julia och Anna. Te, prat och skratt. Jag har de bästa vännerna. De vet exakt vad jag behöver, när jag behöver det. Och jag är glad att de står ut med mina dåliga sidor. För de är som änglar för mig.

Veronica Maggio och akilleshälar

Publicerad 2011-05-21 09:37:28 i Allmänt,

Och fast jag sitter i skolan hela dagarna känns det inte som jag lär mig något. Har ångest för att jag pluggar för lite. Men igårkväll hade jag den bästa pluggpausen. Ett besök på Liseberg och konsert med Veronica Maggio. Ja, det är absolut en godkänd anledning till att fly från skolan några timmar. Jag hade jättetrevligt. 
De bästa människor, glass och musik.

Jag har varken internet eller mjölk i min lägenhet. Ingen mat, massa disk och har inte städat på två veckor. Planering fungerar helt enkelt inte för mig. Och jag blir så trött på mig själv. För jag blir alltid såhär. Jag är krigare. Men Julia säger att även krigare har en akilleshäl. Jag antar att du var min. Jag vet hur jag blir. Mina absolut sämsta sidor kommer fram och jag gör allt för att trycka bort dom som kommer för nära. Jag hatar det. Hatar det.

Jag är en vampyr

Publicerad 2011-05-17 22:05:33 i Allmänt,

Woop woop. Idag sprang jag hem från skolan. Det var dödsskönt. Och Kajsa hade rätt, vi har fruktansvärt mycket att göra. Jag är stressad till max. Men att sitta i skolan till klockan nio är kul. För där har jag de bästa vänner. Och veckan är fullbokad. SUS-utbildning, grilla med fysikerna, Veronica Maggio. Som vanligt har jag ångest över att jag inte har tentaångest. Fan, fan, fan. Och varför känns det inte som jag är fast i någon Chalmersbubbla? Jag är för glad. Omotiverat glad. Jag vill nästan vara deprimerad och helt insnöad i skolböckerna. För då vet jag att jag gör allt för att klara kurserna. Varför gör jag inte det nu? Jag skyller på solen och på våren.

It feels like i'm eleven again

Publicerad 2011-05-15 20:05:13 i Allmänt,

Igår var fantastiskt. Mysfaktorn var hög. Tillsammans med Julia har man aldrig tråkigt. Men båda två somnade i soffan som två pensionärer redan klockan tio. Missade Eurovision. Skit. Nu har jag spenderat en heldag i skolan. Utvecklade något slags att mot män, par och kärlek i alla dess former (förutom Mys-Ernst. Man måste bara älska honom). Och jag har återfått hoppet om att klara mekanik-tentan. Önskar nu bara att jag kunde blåsa bort regnmolnen som bäddat ner sig över Göteborg. Jag vill ha sol och fredag nu. Veronica Maggio spelar på Liseberg. Perfekta tentaflykten.

I pretend that I don't care at all but in my head there's a war going on


Från förra lördagen

Sommardrömmar

Publicerad 2011-05-14 17:13:51 i Allmänt,

Just nu vill jag inget hellre än att åka hem till Helsingborg. Jag vill ha sommarlov. Jag vill slippa kugga. Kugga är inte bra för mitt självfötroende. Jävla statistik. Sista festen igår som sagt. Vad har jag nu att se framemot? Jag vill dansa barfota längst stadens gator igen. Jag vill gå på konserter. Hoppa. Hoppa tills benen inte orkar bära mig längre. Sena sommarnätter på The Tivolis terrass med öl och underbara vänner. Tre veckor kvar. Enda in i kaklet? Nja, jag vet inte om jag orkar längre. Jag lyssnar på Veronica Maggio och Billie the Vision & the dancers. Sommardrömmar och allt det där. Var tog solen vägen? Snart kommer Julia. Myskväll.

You'd better watch out, cause I like you

Publicerad 2011-05-14 10:07:41 i Allmänt,

Igår var sista festen innan tentorna är över. Kom hem klockan fyra. Kunde inte sova så satt uppe och kollade på tv. Nu är jag redan i skolan. Innan klockan tio på en lördagmorgon. Kul! Sittningen igår var okej. Pateter är gamla och bittra (vissa snygga). Sen gasqua vi. Dans dans. Och nu, från och med nu, är det bara plugg som gäller i min hjärna. Men som vanligt kommer saker och ting i vägen. Och jag hatar det lika mycket varje gång. Jag vet inte. Jag drar mig tillbaka för att undvika att trilla dit. Fan. Det kommer ju inte sluta bra.

Kaos i min hjärna

Publicerad 2011-05-12 19:33:11 i Allmänt,

Kom in i lägenheten. Luktade skit. Upptäckte att jag inte diskat sen söndags. I vasken la en kastrull med gammal fisksoppa. Mmmmums!! Och jag skulle ju egentligen stanna i skolan länge idag och plugga. Men efter SUS-utbildningen var jag slutkörd. Nu ska jag slöa i soffan med huvudet i mekanikboken och Saade på tv. Imorgon blir det en heldag i overall. Fest och dans.

Vaje gång jag tänker blir det kaos i min hjärna

Onsdag

Publicerad 2011-05-11 22:04:06 i Allmänt,

- Blääää..
- Vad är det?
- Ässch, jag tänkte på snoppar!

Hoj! Även på statistik-föreläsningar kan man vika sig dubbel av skratt. Och jag mår bra. Solen är bra. Skolan är bra. Och jag är alldels för upptagen för att drabbas av tenta-ångest. Springa runt i overall är fantastiskt. Vad spelar det för roll om det blir ett extra år på Chalmers eller inte? Så länge jag har kul. Men nu har jag börjat sakna Skåne lite.. Sommarnätterna i hamnen och att cykla längst stranden. Bara få veckor kvar.

Enda in i kaklet!

Publicerad 2011-05-09 21:54:30 i Allmänt,

Jag bor i Sveriges vackraste stad. Speciellt runt halv nio på kvällen när solen lyser alldeles oranget. Jag tänker aldrig flytta härifrån. Även om jag bestämmer mig för att Chalmers inte är något för mig. Kanske jag valde ingenjörsutbildning bara för att det alltid varit bestämmt. Men jag är tveksam om jag är gjord för att plugga såhär intensivt. I fem år. Minst. Jag trivs fantastiskt i skolan. Det gör jag verkligen. Och studentlivet passar mig. Och jag har absolut ingen aning om vad jag skulle göra annars. Så nej. Jag tänker stanna på Chalmers. Där har jag fått de bästa vänner man någonsin kan tänka sig. Dom tre sista veckorna ska jag gå tillbaks till hur jag var läsperiod ett och två. Jag ska sitta kvar i skolan sent på kvällarna. Gräva ner huvudet i skolböckerna. Klara i alla fall två av tentorna. Och sen njuta hela sommaren av att vara ledig. Nu ska vi enda in i kaklet!

Dansflickan vill vara där det händer

Publicerad 2011-05-08 22:21:05 i Allmänt,

Igår var himla kul. Slottskogen var full av människor. Sol. Vi grillade och firade Anna lite förtidigt. Jag hade jättetrevligt. Festkvällen slutade på Gasquen. Jag vet, det är inte riktigt okej. Men denna gången hade vi faktiskt en väldigt bra anledning. Det var dags för Jacob att bli av med sin Gasque-oskuld. Det är ett fint ställe det där. Vi har fina minnen tillsammans. Och på spårvagnen spårade allt ur. Imorse vaknade jag med en huvudvärk från helvetet. Den botades delvis av frukost på Espresso House. Pluggish i skolan och sen kvällsmat på stan med Julia. En toppenhelg minst sagt.











Festivalsittning

Publicerad 2011-05-07 10:10:51 i Allmänt,

Sittningen igår blev himmelskt lyckad. Episkt. Och jag älskar springa runt i min overall. Med nitar. Det är hårt. Fast det är så jäkla stressig, och jag just nu har absolut inget hopp om att klara tentorna, är jag glad att jag gick med i sexet. Sexet äger fett. Och jag har min bästa vän tillbaks. Jag är lycklig.

Ditt hjärta måste gå sönder

Publicerad 2011-05-03 22:30:20 i Allmänt,

Och det är maj. Så varför snöar det ute? Imorse förvandlades Göteborg till ett gigantiskt skumparty. Jag gick till skolan, kunde inte sluta skratta. Jagade dom största flingorna innan de hamnade på marken och försvann. Somnade när jag kom hem från skolan. När jag vaknade så var våren tillbaka. Jag tog på löparskorna och sprang en timme i Skatås. Skönt! Och solen går inte och lägger sig förrän halv tio. Jag är pigg. Stark. Ja, förutom när det kommer till det där då. Ikväll lyssnar jag på Lasse Lindhs sorligaste låtar. Saknar kramarna som kunde få mig att må så bra. Jag vill ha min bästa vän tillbaks.

Nightmares

Publicerad 2011-05-02 23:25:54 i Allmänt,

Stolt över mig själv gick jag hem redan klockan nio ikväll. Bara två öl. Kunde inte stå emot ett häfv. Skulle lägga mig tidigt. Men istället lyssnar jag på Billie the vision & the dancers och dricker te. Billie får mig att le. Billie får mi mig att gråta. Han får mig längta efter barbenta sommarnätter i hamnen, och efter min bästa vän.

You know I need you I’d never let you go. I love you Pablo. You said you’d never leave me, where are you Pablo?

Party like a rockstar

Publicerad 2011-05-01 22:51:11 i Allmänt,

Valborg var toppen. Julia är toppen. Sol i Göteborg och gatorna var fyllda av människor. Mys på Trädgårdsföreningen och sushi i gräset. Cortege och tequlia-förfest. Sen FestU och Maskinen. Dans. Jag hade hur kul som helst. Levde livet. Önskade att varje dag var som igår. Fantastiskt galet bra. Och sol hela tiden.

Idag. Katastrof. Jag kanske har pms. Och jag kanske överdrev. Men jag känner mig sviken. Delad på mitten. Kul liksom.















Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela