hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Världens bästa Ellen

Publicerad 2012-05-31 17:27:43 i Allmänt,

Sitter på bussen på väg hem från stan. Tog en fika med Ellen. Min Ellen, som jag inte träffat på ett år. Och man blir inget annat än genomlycklig när man träffar henne. Alltid på så bra humör. Ser bara det fina i allting. Hennes gladhet smittar av sig och nu går jag bara runt och ler. Hälsar på busschauffören, ler mot tanterna på biblioteket. Ja och jag har lånat en bok. Jag!! Jag som aldrig i mitt liv lyckats läsa en hel bok. Nu ska jag verkligen ge det ett ärligt försök.

Och imorse sprang jag 2,2mil. Helsingborg runt. Det var fantastiskt skönt. Jag känner mig stark. Glad. Och stark.

På gymmet

Publicerad 2012-05-30 18:57:54 i Allmänt,

Att resa sig ur fåtöljen var inte så svårt som jag trodde. Ett träningspass gjorde susen. Och vet ni vad det bästa med att jobba på ett gym är? Gratis träning hela sommaren. HELA SOMMAREN. Dom har skapat ett monster. Ett träningsmonster. Så om ni någon gång i sommar inte får tag i mig hittar ni mig på gymmet. Yes!! Jag är överlycklig.

Sommarlov

Publicerad 2012-05-30 15:30:57 i Allmänt,

Kickstartade sommarlovet med att åka ut till Kajsas torp i skogen. Tog med picknickkorgen och cyklade till en sjö där vi badade. Det var vackert. Och jag hade riktig sommarkänsla.

Igår kom jag tillbaka till Helsingborg efter att ha lämnat ifrån mig nycklarna till min lägenhet. Jag kommer sakna den och jag kommer sakna min utsikt. Två och en halv månad är lång tid. Imorse tog jag min första sovmorgon på riktigt länge. Ändå är jag inte nöjd. Det är något som fattas. Jag är helt slut. Orkar inte göra ett dugg. Kiruna-resan är inställd och jag vet inte i vilken ände jag ska börja ta tag i mitt liv. Jag orkar inte vara nyttig, orkar inte resa mig ur fåtöljen. Tror jag sitter här tills sommaren är slut.

Bakissöndag

Publicerad 2012-05-27 11:42:40 i Allmänt,

Åh jag är så trött på mig själv. Det var längesen jag var så här bakis att jag hade glömt hur fruktansvärt det va. Klockan är snart tolv, och det enda jag lyckats med idag är att vända på mig. Så ligger med fötterna på huvudkudden. Mitt huvud snurrar och benen skakar så kan inte resa mig. Detta skulle ju bli min dag. Äta frukost på stan, loppis i Majorna och ligga i någon park och äta glass. Istället ligger jag i sängen. Och om en timme ska jag träffa projektgruppen i skolan och göra retur på vårt arbete. Jag mår bajs (men är överlycklig för jag har sommarlov).

Free love

Publicerad 2012-05-24 21:20:51 i Allmänt,

Det är sommar i Göteborg. Riktig sommar. Och jag kunde inte vara lyckigare. Har svårt för att hålla mig från att gå och le hela tiden. Människorna på stan måste tro jag är galen. Men jag bryr mig inte. För imorgon har jag min sista tenta. Sen får jag dricka jordgubbsvin och bara ha det gött.  

Tentaångesten

Publicerad 2012-05-22 18:39:25 i Allmänt,

Försökte mildra tentaångesten med att shoppa. Det hjälpte faktiskt lite. Lite för stunden i alla fall. Jag har mått så bra denna perioden. Har inte alls varit på chalmers lika mycket, festat mindre och till och med hunnit med en vända till Spanien. Nu kommer allt det goda tillbaka och straffar mig. Jag har aldrig haft så här dålig koll inför en tenta. Det kunde lika gärna vara läsvecka ett. Jag fattar ingenting.


Tre tentor

Publicerad 2012-05-21 07:03:58 i Allmänt,

Jag är tre tentor ifrån sommarlov. Idag har jag första och på fredag är jag klar. Sommarvärmen har kommit till Göteborg. Väderleksrapporten säger samma sak. Imorgon ska det bli upp till tjugosju grader. Får man sitta ute och plugga? Jag är så taggad. Jag ska bara kötta. Och på fredag är jag klar. Tre tentor. Tre månaders sommarlov. Bubbelvin i solen och bara ben. Låter det lockande? Snart är det verklighet.

Rödvin och lyxlax

Publicerad 2012-05-18 23:08:13 i Allmänt,

Jag har haft världens mysigaste kväll. Jag och Anna lagade lyxlax med rödbets- och chèvresallad, drack rödvin och bakade chokladkaka till efterrätt. Detta var precis vad jag behövde i tentatider.

Jag önskar att fler kunde inse att livet inte bara handlar om studier. Det finns faktiskt något utanför Chalmers också. Att inte kunna umgås med sina vänner, eller ens ha tid att träna, bara för att man måste plugga. Jag förstår inte. Blir bara så trött. Jag vill se mer. Ha mer. Känns inte som jag passar in här.

Tentor och sommarlov

Publicerad 2012-05-17 08:39:15 i Allmänt,

Jag tog sovmorgon idag. Om den var välförtjänt vet jag inte. Men det är trots allt röd dag. Så här nära tentaveckan blir jag alltid nedstämd och trött. Sommarlovet är så nära att jag nästan kan ta på det. Då är det lätt att släppa allt annat. Som tur är är det dåligt väder. Annars hade jag hellre suttit på ett fik i stan och njutit av solen. Enda in i kaklet? Jag vet inte om jag har motivationen.

Bitter och dödstrött

Publicerad 2012-05-16 18:51:54 i Allmänt,

Nu kan jag blogga när som helst. Var som helst. Min nya iPhone 4S 32GB är fantastisk! Just nu sitter jag hemma i soffan och kollar på vänner. Jag gick från skolan redan klockan fyra. Dödstrött och bitter för att regleren inte går som jag vill. Jag gick till gymmet, upptäckte att jag glömt träningstopp. Så jag gick hem och sov istället. Nu borde jag plugga. Men som vanligt finns det alltid sjukt mycket bättre saker att göra. Tentorna närmar sig med stormsteg. Bara några få dagar kvar. Men då, när jag är som mest stressad, är det lättare att gå hem än att sitta kvar i skolan och lida.

I natt drömde jag en helt sjuk dröm. Jag bodde i London. Tillsammans med dig. Och det fanns godisaffärer som var gigantiska. Och i dom gigantiska godisaffärerna fanns det jättestora hallonlakritsdöskallar. Det var nyårsafton i min dröm, men jag hade bara sommarklänning på mig. Vi hade det fantastiskt bra tillsammans och på nyårsdagensmorgon gick vi ut och köpte bakisfrukost på 7-eleven. Och jag som just hade börjat få mina tankar på något annat..
   

Some die young

Publicerad 2012-05-13 16:39:02 i Allmänt,

Att springa varvet var något av det roligaste jag gjort. Inte alls lika jobbigt som jag trodde. Taggar redan inför nästa år.

Nu har precis mina föräldrar åkt. Det var skönt att ha dom här. Jag får alltid hemlängtan när tentorna närmar sig. Men nu, nu är det bara en vecka kvar till första tentan. Och sen kommer dom på rad. Tre tentor på fem dagar. Jag ska plugga. Jag ska lägga allt åt sidan den närmaste veckan och bara plugga. Jag kommer klara tentorna. Det måste jag.

Det är söndag. Sol. Och jag älskar Göteborg. Lika mycket som vanligt.

Göteborgsvarvet

Publicerad 2012-05-11 20:24:13 i Allmänt,

Nu har jag precis ätit två portioner färsk pasta. Löparkläderna hänger framme och nummerlappen är hämtad. Jag är redo för Göteborgsvarvet. Taggad till tusen. Det har gått två dagar utan löpning och jag har redan abstinens. Imorgon kommer bli fantastiskt. Jag ska springa tills mina ben inte orkar bära mig längre. Springa springa springa. 

Fredag

Publicerad 2012-05-11 06:49:11 i Allmänt,

Jag ber om ursäkt för mitt superbittra inlägg här om dagen. Det var en helvetesdag. Men nu mår jag bra igen. Trots regnet. Det är fredag. Jag är taggad. Och imorgon är det Göteborgsvarvet. Mamma och pappa kommer och tittar. Det ska bli så kul.

Irriterad och... irriterad

Publicerad 2012-05-08 22:13:41 i Allmänt,

Igår var jag på bra humör. Jättebra humör. Men idag.. raka motsatsen. Minsta lilla. Jag är superirriterad. Så irriterad att jag inte kan sova. Och grannarna fortsätter borra. Dom borrar så jag inte kan koncentrera mig. Men jag kan ändå inte koncentrera mig. Jag är för irriterad för att koncentrera mig. Fördriver tiden med att städa. Märker att jag glömt betala hyran i april. Blir ännu mer irriterad. Någon skriver från min facebook. Blir så irriterad. Som om jag inte redan hade dåligt samvete. Så jag bakade en kaka för att göra gott. Men kakan blev misslyckad. Ännu mer irriterad. Skypade med min syster. Mådde bra några minuter. Men mitt simkort passar inte i min nya telefon. Blir irriterad. Stressad. Ja! Irritationen bygger nog på stress. Den helvetes GKTn. Och den helvetes ETMn. Och regler-skiten. Ge mig mer inlämningsuppgifter! Gör det bara! Lärarna tror ju ändå att jag har all tid i världens till att plugga. Men då glömde dom att vissa människor springer Göteborgsvarvet. Det är faktiskt många människor som springer Göteborgsvarvet. Men det tänker inte lärarna på. Dom helvetes lärarna. Och detta skulle bli en bra läsperiod? Min första läsperiod som oföreningsaktiv. Skjut. Mig.

Enda in i kaklet

Publicerad 2012-05-05 22:24:47 i Allmänt,

Kosläpp, båtmuseum och picknick i trädgårdsföreningens växthus. Min lördag var perfekt. Tack vare dom finaste tjejorna i stan som planerat hela dagen. Hela helgen var faktiskt fantastisk. Och imorse var jag utvilad, glad och sjukt taggad på livet. Fram tills jag somnade på eftermiddagsföreläsningen. Men jag fortsatte plugga och jag sprang hem. Och nu är jag taggad igen. Taggad för varvet. Taggad för sommaren. Yeah, baby! Nu köttar vi. Enda in i kaklet.

2 steg från paradise

Publicerad 2012-05-03 22:38:53 i Allmänt,

Jag mår fantastiskt bra. Det är sommarkänsla i luften. Alla går barbenta. Årets första glass. Tentorna känns så otroligt långt bort just nu. Och ikväll var jag på Hagabion med fina vänner. Jag gillar franska filmer. Och jag gillar Göteborg.

Varför ska jag ha en stereo när jag hör musiken från tusen båtar på väg härifrån

Första maj

Publicerad 2012-05-01 15:35:20 i Allmänt,

Det är första maj. Våren är officiellt här. Och det märks! Strålande sol och vindstilla. Vår? Jag tror nästan det är sommar på gång. Alla har väl sitt sätt att fira första maj på. Jag firar våren med att spendera hela dagen på balkongen. Det är också rätt gött ska ni veta! Jag har ingen pojkvän, ingen familj eller vänner med bar överkropp som grillar och spelar volleyboll i Slottsskogen. Nej, jag har ju faktiskt min balkong (och jag har hittat mitt nya favoritpluggställe).

FestU igår. Kanske inte lika bra som jag hoppats på. Men Svenska Björnstammen var bra. Och förfesten var bra. Imorse var också bra. Jag och Kristina dukade upp till brunch i solen. Fantastiskt.

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela