hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Hallon- och mangopaj

Publicerad 2013-05-31 08:39:49 i

Igårkväll firade vi sista tentan med sushi och vitt vin i Azaleadalen. Det köndes verkligen som att sommarlovet startat. Men idag ska jag tillbaks till skolan igen. Klockan tio ska vi ses för att förbereda kandidatpresentationen. Klockan 10.10 på måndag, då har jag lov på riktigt.

Recept
0,5 dl havregryn
0,5 dl linfrö, solrosfrön o pumpakärnor
1/2 banan
1 ägg
2 msk kokos
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Hallon och mango

Tina hallonen och mangon i en ugnsäker form. Blanda samman övriga ingredienser och lägg smeten ovanpå bären. In i micron på högsta effekt i 4 min.


Sista tentan

Publicerad 2013-05-30 10:37:14 i

Något som är obligatoriskt inför varje tenta är ett riktigt hårt och svettigt träningspass. Imorse vaknade jag fyra minuter innan jag var tvungen att springa till gymmet för ett bodypump-pass. Nu har jag en förmiddag av vila och tentatagg. Ikväll blir det att fira. Sista (ordinarie) tentan på kandidatnivå för kf3. Det känns nästan som att ta studenten.

Misslyckade våfflor

Publicerad 2013-05-29 21:08:16 i

Idag blev jag himla sugen på våfflor så skulle slänga ihop en variant av Tasty Health proteinvåfflor. Men när jag började grädda mina våfflor rann det över och fastnade totalt i järnet. Så av den återstående smeten gjorde jag istället en muggkaka med cream cheesefrosting. Blev himla god den också.

Recept
1/2dl havregryn
1 skopa proteinpulver med chokladsmak
2msk Stevia
1/3 tsk bakpulver
1msk kakao
1 dl äggvita
2 msk äppelmos
1/3 tsk vaniljpulver
4 msk mjölk

Mixa ihop med en stavmixer till en slät smet. Häll i en mugg och kör i microugnen 2min. Till frostingen blandade jag Philadelphia, kvarg och stevia.


Sömnlös i Göteborg

Publicerad 2013-05-28 23:24:41 i

Problemet med mina vilodagar är att jag blir så himla rastlös. Benen kliar. Och så kan jag inte sova. Jag sitter i balkongen i bara linne. Klockan är halv och det är inte ens kallt. Om några dagar flyttar jag härifrån. Denna utsikten kommer jag sakna.

Bålstabilitet

Publicerad 2013-05-28 07:24:56 i

Träningsvärken i magen är brutal. Skönt. Jag måste erkänna att jag slarvat med magträningen på senaste tiden. När tränade tillsammans med min PT jobbade han upp min bålstabilitet så den var på topp. Men efter jul blev jag för lat. Nu är den obefintlig. Därför passar det perfekt att joina Annies plankutmaning. Dessutom har jag bestämt mig för att starta varje gympass med pinnövningarna som jag lärde mig av min PT. Sommaren, här kommer jag. Haha.

Glöm inte att ju bättre bålstabilitet ni har desto bättre hållning kommer ni få. Det går liksom hand i hand.

Morgongym och kettlebells

Publicerad 2013-05-27 07:37:20 i

Jag älskar morgongym. Det är en skön start på dagen. Det var dags att få upp pulsen lite så jag fick lite idéer av Kajsa. Körde ett kettlebellpass kombinerat med magövningar. Svettigt.

Dagens pass
10 min cykling + rörlighetsövningar med pinne
Sju varv:
20 kettlebells swings
10x2 enarms swings
20 Situps med viktplatta
20 Russian twist
20 Fällkniven

3min plankutmaning


Plankutamning

Publicerad 2013-05-26 21:21:29 i

Förra sommaren körde Annie (www.liveitloveit.shapemeup.se) en utmaning i att planka. Självklart var jag med och nu sätter hon igång med en ny utmaning. Det börjar imorgon. Jag är på. Är ni?

Reglerna är följande:
Detta året samlar vi minuter. Första veckan skall det samlas 20 minuter. På sju dagar är det ett genomsnitt på under tre minuter om dagen (2,86 närmare bestämt). Och det är ju ingenting ju – i tid alltså. För bålen gör det under!

Men ni samlar när ni vill – hur ni vill. 30 sekunder på morgonen – en minut när maten tillagas – 20 sekunder när du väntar på att plattången skall bli varm….. eller 20 minuter på en och samma gång om man så vill. Huvudsaken är att man samlat 20 minuter när veckan är slut. Min rekommendation är att ni har minst två vilodagar under veckan där ni inte plankar.

Nyttig rabarberpaj

Publicerad 2013-05-26 19:23:11 i

Idag är det morsdag. Trots min mamma bor 22mil bort så var jag ju tvungen att fira på något sätt. Jag slängde ihop en nyttig variant av rabarberpaj. Gudomligt god blev den. Så god att jag åt hela. Ibland är det bra att bo själv, så man kan äta efterrätt till middag. Pajdegen gjorde jag av rågflingor, naturell müsli, kvarg och stevia. Strödde ut degen över skivad rabarber och ställde i ugnen 15min på 200grader. Åt pajen tillsammans med vaniljyoghurt.

Veckans träning

Publicerad 2013-05-26 13:31:03 i

Måndag: bodypump 60
Tisdag: bodycombat 60 + CXWORX 30
Onsdag: GRIT Plyo 30 + crosstrainer 15
Torsdag: vilodag
Fredag: morgongym (ben) 70
Lördag: power walk 5km
Söndag: morgongym (överkropp) 80


Vilken vecka. Känner att jag är tillbaks på banan. Det var riktigt skönt att få in så pass mycket styrka. Men är lite ledsen över att benen inte höll för en löpis igår. Jag har dessutom förlängt mitt medlemskap på Nordic Wellness så blir där jag hänger även i sommar.

Hundringar.. igen

Publicerad 2013-05-26 07:36:25 i

När jag körde hundringarna sist kände jag att det inte riktigt var något för mig. Det var jobbigt, men jag gillar pass med mer fart i. Ändå bestämde jag mig för att köra det igen, men nu för överkroppen. Det var den underbara känslan av träningsvärk, känna hur musklerna växer, som lockar mig.

Dagens pass
10min cykling + rörlighetsövningar med pinne
100 bänkpress
100dips
100 latsdrag
100 sittande rodd i kabel
100 russian twist
100 cable crunches

Ömma ben

Publicerad 2013-05-25 19:35:26 i

Träningsvärken efter gårdagens hundringar är brutal. Jag känner mig som nittio år. Kan knappt gå i trappor. Att ge sig ut på en löprunda var dömt att misslyckas. Jag har inte sprungit sen Göteborgsvarvet och tyckte det var dags att sätta fart igen om jag ska klara Malmömilen om tre veckor. Det tyckte inte min vad. Jaja, löprundan resulterade i 5km PW istället. Vädret är fantastiskt. Jag är nöjd.

Hundringar

Publicerad 2013-05-24 07:23:44 i

Inspirationen till dagens pass fick jag från Annies blogg liveitloveit.shapemeup.se. Att köra hundra repetitioner av varje övning innan man går vidare till nästa. Så tungt man bara kan. Så att 10-12 är lagom i första set. Sedan gör man så många repetitioner man kan åt gången tills man kommer upp i 100 stycken. Svettigt. Jobbigt. Skakiga ben.

Dagens pass
10 min cykling + rörlighetsövn med pinne
100 squats i smith
100 benpress
100 leg extensions
100 kettlebellswingar
100 bakåtspark (på vart ben)
3min jägarvila

Bountybar till kvällsmål

Publicerad 2013-05-23 20:47:00 i

Jag skäms lite för att ligga i pyjamas och kolla på tv när solen skiner ute. Göteborg har förvandlats till en stor grön buske. Utsikten från mitt köksfönster skriker sommar och jag längtar tills skolan är över. Dagens kvällsmål blev bountybar. Helt gudomligt god. Lite torr, så skippa kokosmjölet.
 
Recept
Botten:
1 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
4 msk kvarg/yogurt
1 msk kakao

 Fyllning:
1,5msk det tjocka i kokosmjölk
3 msk kokosflingor
Lite kokosmjöl

Blandade alla ingredienser till botten. Fördela halva bottensmeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda fyllningen och häll på botten. Fördela resten av bottensmeten över fyllningen så att det täcker. In i ugnen i 10 minuter på 200 grader.
 

Slutpumpad

Publicerad 2013-05-23 18:49:00 i

Jag är verkligen helt slutpumpad. Som om mitt huvud har gått i baklås. Jag ligger utslagen i sängen. Hade behövt plugga. Hade behövt förbereda inför morgondagen. Städa lägenheten. Men jag orkar inte resa mig. Idag har jag en välbehövlig vilodag från träningen. Vilar min upprörda vad. Igår skickade vi in kandidatrapporten och idag projektrapporten. Nu är det bara två veckor (och massa annat bajs som måste fixas) mellan mig och ett sommarlov. 

Rutiner

Publicerad 2013-05-23 07:21:54 i

Jag tränar bra. Nästan varje dag. Varierat. Men så länge man äter fel kommer inga resultat synas på gymmet. Jag kan om jag vill, jag har gjort det förr. Men nu har jag tappat alla rutiner. Ja, jag älskar frukostmat, men att fem av sex måltider består av frukostmat i någon form är inte rätt. I skolan funkar det bra. Jag tar med tillräckligt med mat för att klara mig genom dagen. Men när jag kommer hem, det är då småätandet börjar. Och jag skyller delvis på jordnötssmörsburken som står i skafferiet. Mina kvällsmål är bland det godaste jag vet, med dom är lite för energirika för mitt eget bästa. Som sagt, jag borde gå in i en deffperiod igen...

Questbar

Publicerad 2013-05-21 21:41:46 i

En stor snackis den senaste tiden har varit de fantastiska Questbars. Ett proteinbar från USA som har lågt kolhydratinnehåll, högt fiber- och proteininnehåll, är sockerfria och mycket näringsrika. Jag har ju varit väldigt nyfiken på att testa, så förra veckan beställde jag en av varje smak på energifys.se. Och vet ni vad? Dom är precis så goda som alla säger. Liten biten av himlen. Idag testade jag Strawberry Cheescake innan det var dags att åka från skolan och köra dubbelpass. Bodycombat (vilket min vad hatade mig för) och CXWORX.

En träningsblogg

Publicerad 2013-05-21 10:22:10 i

Bara för att min blogg mest handlar om träning finns det dom som tror att hela mitt liv enbart kretsar kring det. Men det är så fruktansvärt fel. Jag spenderar i genomsnitt 4% av dygnet med att träna. Hälsa och träning är däremot det största intresse jag har. Därför lägger jag ner tid och pengar på det. Precis som en fotointresserad person skulle leta kameror och köpa nya objektiv.

Jag läser mycket träningsbloggar. Och självklart är det kul att läsa om andras liv, men ärligt talat är det tips om nyttiga recept och passupplägg jag är ute efter. Därför bestämde jag mig för att skriva en blogg där jag kunde spara mina recept, träningsupplägg och känslan. Men även en blogg som förhoppningsvis kan inspirera andra att hitta glädjen i träning.

Bodypump och chokladbollsröra

Publicerad 2013-05-20 21:59:00 i

Ikväll gick jag på bodypump och jag måste erkänna att mina ben inte var överförtjusta. Dom är fortfarande ömma sen Göteborgsvarvet och min skoskavsblåsa sprack några minuter in på passet. Trots allt var det helt fantastiskt köttigt och det känns som att träningsvärken imorgon kommer vara brutal. Firade med en chokladbollsröra.

Recept
1dl keso
1/2dl proteinpulver med chokladsmak
2msk kakao
1/2msk stevia

Mixa och toppa med kokosflingor.

Veckans träning

Publicerad 2013-05-20 08:49:43 i

Måndag: vilodag
Tisdag: löpning 6km
Onsdag: cykling 50
Torsdag: vilodag
Fredag: vilodag
Lördag: GÖTEBORGSVARVET 21km
Söndag: gym (överkropp) 75


En dålig vecka. Något fruktansvärt. Jag har inte fått träna av mig stressen. Den byggdes upp inom mig. Kanske det var just det som gjorde att Göteborgsvarvet gick så bra? Nu är jag i alla fall på väg tillbaks upp på banan igen. De närmsta veckorna i skolan kommer vara stressiga. Fyllda av panik och tentaångest. Och som mamma alltid säger Ta tiden att rensa hjärnan på gymmet!! Det är en klok kvinna. Mamma känner mig så väl.

Ett öde gym

Publicerad 2013-05-19 21:58:26 i

10 min uppvärmning cross
Hantelrodd / hammercurls
Hantelrodd / hammercurls
Breda latsdrag / Sittande rodd
10 min cykling
Bamsecurls i cabelcross/ Triceps push downs
Liggande bicepscurl/ Lateral raise
Rygglyft/ Armhävningar
Minicrunches / Sneda situps
Planka 1 min/sida 1min/sida 1min


Det var skönt att vara tillbaks till gymmet. Ett tomt gym. Jag antar att resten av Sverige var hemma och kollade på VM-finalen. Imorgon är en ny vecka och jag måste börja skärpa till mig. Det ha blivit alldeles för mycket sockersnask den senaste veckan. Ren mat och hård träning är det som gäller nu.

Göteborgsvarvet 2013

Publicerad 2013-05-19 17:02:20 i

Jag gjorde det. Jag sprang varvet. Ett halvt maraton. Jag sprang till och med snabbare än förra året med tre minuter. Vaden höll tack vare adrenalinkicken. Efteråt kunde jag knappt gå, men det var det värt. Stekande sol, hagel stora som flipperkulor, åska och blödande skorskav. En lycklig tjej firade tillsammans med familjen genom att äta pizza och dricka rödvin.

Picknick och tunga vikter

Publicerad 2013-05-18 08:40:59 i

Nu var det över en vecka sen jag tränade på riktigt. Snart två veckor sen jag fick lyfta lite tunga vikter. Jag saknar det. Och jag hatar min vad. Sjukgymnastik, här kommer jag. Jag mår bra när jag tränar. Jag blir piggare, gladare och känner mig tusen gånger mer självsäker. På måndag, då hittar ni mig bland de fria vikterna.

Det är sommar i Göteborg och igår hade jag och Kajsa picknick. Med världens finaste utsikt och massa god mat. Efter tre år hittar jag min favoritplats.

Muskelbristning

Publicerad 2013-05-18 00:07:14 i

Sommaren kom så snabbt att jag inte hänger med. Plötsligt går alla barbent och utan jacka. Jag älskar detta.

Imorse gick jag till doktorn. Ville veta vad felet i vaden var innan jag ger mig ut på en 21 kilometer lång löprunda. En muskelbristning. Typiskt. När jag ställde frågan om jag kunde springa sa han "Det kommer ju inte få din vad att läka snabbare". Men vadå? Så jag får springa? Enda som står emot mig nu är smärtan. Kommer vaden hålla? Imorgon få vi veta.

På löparmässan igår köpte jag de snyggaste kompressionsstrumporna. Rosa. Matchat både mina skor och gymhandskar. Love them!!

Sommar

Publicerad 2013-05-16 21:56:01 i

Nu är det väl ändå sommar på riktigt? Det var helt fantastiskt väder i Göteborg. Klockan fem checkade vi ut från skolan och tog en välförtjänt glass i solen. Sen åkte jag till Slottsskogsvallen för att hämta min nummerlapp. Om jag kommer springa? Jag vet inte än. Imorse klarade jag inte ens att springa 20 meter till spårvagnen. Min vad gjorde så ont att jag trodde benet skulle gå av. Men imorgon ska jag till läkaren. Äntligen ska jag fö reda på vad som ät fel.

Till kvällsmat åt jag idag en chokladpaj med banan- och chokladfyllning. Helt fantastiskt god.

Recept
Pajdeg:
3 msk havregryn
3 msk kvarg
1 msk kakao
Stevia
Fyllning:
1 liten banan
1 tsk kakao
1 msk jordnötssmör

Blanda ingredienserna till pajdegen och Fördela i en form. Micra på full effekt i 2 minuter. Under tiden gör fyllning genom att mosa bananen och blanda med kakaon och jordnötssmöret. När degen i formen är klar i micron så häller ner chokladsåsen ovanpå, stoppa in i micron i 1minut till.


Jag är min drömkropp

Publicerad 2013-05-15 08:52:59 i

Nu kan jag kolla mig själv i spegeln och vara nöjd över vad jag ser. Jag älskar min muskulösa rygg och min putiga rumpa (tack vare lite ass to grass, baby). Men trots det saknar jag mina höftben. Det var ett tag sen nu och jag känner att det behövs en ny deffperiod. Perfekt när det är dags att bulka inför Göteborgsvarvet? Jag väntar en vecka. Sen blir det striktare igen. Och mer styrketräning..

Det är lätt att stirra sig blind på siffror, ibland måste man kolla bakåt för att inse hur långt man kommit. Och vet ni vad? Jag väger lika mycket på båda bilderna. Receptet stavas M-U-S-K-L-E-R.

Upp och iväg

Publicerad 2013-05-14 09:08:55 i

Nu är det bara få veckor kvar tills jag lämnar denna staden för ett tag. Jag försöker njuta av varenda sekund. Suga in varje känsla. Ändå känner jag mig redo. Tre år är en lång tid. Att stanna hade bara dragit ner mig. Jag behöver en paus.

Men även om jag är redo att lämna Göteborg vet jag inte om jag är redo att flytta till Valencia. Jag kommer bli, det är jag säker på. Jag har drömt om detta i fyra år. Men ju närmare det kommer desto mer nervös blir jag.

Veckans träning

Publicerad 2013-05-12 22:25:12 i

Måndag: kettlebells 30 + intervaller 4km
Tisdag: morgongym (överkropp) 90
Onsdag: MRL 60
Torsdag: löpning 5km
Fredag: vilodag
Lördag: löpning 19km
Söndag: morgongym (överkropp) 75


Bra vecka. Sjukt bra vecka. Och jag är minst sagt taggad inför Göteborgsvarvet.

Ändrade morgonplaner

Publicerad 2013-05-12 08:31:51 i

Jag hade egentligen planerat in en lugn löprunda nu på morgonen, bara för att sträcka ut benen efter gårdagens långlöp. Men vaknade med en sjuk träningsvärk i vaden så ändrade mina planer och tar ett armpass på gymmet istället. Laddar upp med banan- och havreplättar till frukost.

Recept
1 mosad banan
1/2dl äggvita
1/2dl havregryn
1/2dl mjölk

Mixade alla ingredienser i en mixer och stekte sen på medelvärme. Åt mina plättar med hallon och keso.


Topp fem

Publicerad 2013-05-11 03:08:41 i

De fem bästa sakerna med Göteborg just nu:
1. När man går hem mitt i natten och fåglarna kvittrar
2. När blommorna på träden börjar slå ut
3. När man vet att man träffat vänner för livet
4. När Pustervik han "Insta"-kvällar
5. När det är helg och hela livet känns underbart

Taxi och kärlekssånger

Publicerad 2013-05-11 02:46:17 i

Det finns en låt av Ludwig Bell som handlar om oss. Men i låten är du kär i mig. Och jag brukar sjunga med i refrängen så högt att jag får ont i halsen.

Mer kalorier, mindre mat

Publicerad 2013-05-09 19:03:47 i

När jag var med i fitnessfighten åt jag 1500kcal om dagen. Och jag var mätt. Hela tiden. Åt var tredje timma. Bara bra mat. Jag äter fortfarande bra mat, men nu äter jag istället ca 2000 kcal. Och jag är inte mätt. Varför är det så? Jag vet att jag äter mer energirik mat nu, så mindre mat men mer kalorier. Men jag älskar torkad frukt, nötter och jordnötssmör. De senaste dagarna har jag verkligen försökt hålla mig ifrån småätandet. Men det ät svårt. Jäkligt svårt.

Helg?

Publicerad 2013-05-09 07:55:54 i

Jag hade inte en tanke på att det var helg idag. Visste att det var röd dag, men vad betyder det i en students värld? Jag gick upp som vanligt men gjorde lite lyxigare frukost än vad jag normalt brukar på en vardagsmorgon. Kokospaj med banan och mango.

Regn

Publicerad 2013-05-08 18:17:49 i

Mina sommarkänslor regnade bort. Bokstavligt talat. Det har pissat ner hela dagen. En perfekt dag att spendera i datorsalen, så det är precis vad jag gjorde. Nu är jag hemma och taggar för gymmet med paltbröd, messmör och keso (perfekt kombo). Hade bokat in ett dubbelpass men skolan drog över tiden så blir bara MRL ikväll.

Grillkväll

Publicerad 2013-05-07 22:18:00 i

Sol,värme och jag har sommarkänsla till max. Efter att ha spenderat hela dagen i en datorsal utan fönster drog vi ihop ett gäng och satte oss i gräset. Grillning, kubbspel och massa mys. En fantastisk kväll med underbara vänner. Jag kommer sakna detta.

Morgonträning

Publicerad 2013-05-07 08:08:02 i

Idag gick jag upp klockan fem för att hinna till gymmet innan skolan. Jag skrev passet redan igårkväll och var sjukt taggad. 90 minuters träning resulterade i skakiga armar och en lycklig Hanna. Redo för dagen och redo för solen.

Dagens pass
10 min uppvärmning cykel
+ rörlighetsövningar m pinne
Breda latsdrag / Sittande rodd
Liggande bicepscurl/ Lateral raise
Bamsecurls i cabelcross/ Triceps push downs
Triceps dips / Flyers i cabelcross
Hantelrodd / hammercurls
Frivändningar med axelpress / swings
Rygglyft/ Armhävningar
Russian twist / fällkniven
Minicrunches /sneda situps
Planka 1 min/sida 1min/sida 1min


Morotsmuggkaka och sommarkänsla

Publicerad 2013-05-06 20:56:00 i

Alltså, har ni kollat ut genom fönstret? Man kan ju inte bli något annat en lycklig. Jag vet att jag tar i lite när jag säger att sommaren är på väg, men idag såg jag årets första luftballonger. 

Min middag ikväll blev morotskaksmuggkaka med kokos-cream cheese frosting med inspiration från Tasty Health . Det måste vara den godaste muggkaka jag någonsin ätit.

Recept
25g fiberhavregryn
1 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 msk stevia strö
1,5 msk äpplemos
1 msk kvarg
1/2 dl äggvita
2 msk finriven morot
2 msk mjölk 
Vaniljpulver

Frosting:
1 dl kvarg
2-3 msk cream cheese
1 tsk stevia strö
1 tsk riven kokos
Lite vaniljpulver 
 
Blanda ihop alla ingredienser, utom den rivna moroten med en stavmixer. Blanda i moroten. Häll smeten i stor mugg och kör i micron på högsta effekt i ca 3 minut. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och bred på frostingen.

Sista på Fysiken

Publicerad 2013-05-06 20:45:22 i

Idag körde jag mitt sista pass på Fysiken. Och ja, det är faktiskt lite sorgligt. I tre år har jag tränat där. Jag har haft min PT där och jag körde Fitnessfighten där.

Idag körde jag kettlebells. Kanske till och med det bästa kettlebellspass jag varit på. Efteråt gick jag ut i solen och körde intervaller. Självklart började vaden göra ont. Men nu ska jag vila den till på torsdag. Än ger jag inte upp hoppet om Göteborgsvarvet.

Misslyckad till succé

Publicerad 2013-05-05 10:17:30 i

Min misslyckade chokladgröt fick istället bli toppning till yoghurten tillsammans med äpple och cashewnötssmör. Jättegott.

Veckans träning

Publicerad 2013-05-05 09:39:52 i

Måndag: body combat 60
Tisdag: morgongym (ben) 90
Onsdag: MRL 60 + GRIT Plyo 30
Torsdag: GRIT Strength 30
Fredag: löpning 8km
Lördag: vilodag
Söndag: löpning 10km


Även om veckan började dåligt, utan motivation och ork, så hade den är mycket bättre slut. Det känns jätteskönt att vara igång med löpningen igen. Trots att jag var tvungen att stanna några gånger under dagens löpning för att sträcka ut vaden finns fortfarande farten och konditionen där.

Småätande

Publicerad 2013-05-04 17:49:01 i

Jag har plockat bort vågen. Den gav mig bara panik. Gjorde mig stressad. Och stress funkar verkligen inte för mig. Varken psykiskt eller fysiskt. Jag räknar inte heller kalorier. Jag tränar för mycket för att behöva räkna kalorier. Men jag har börjat föra matdagbok igen för att hålla kolla på tider och mängd. Redan efter två dager förstår jag var problemet ligger. Allt detta jäkla småätande. Sånt man inte tänker på. Som några mullbär när jag ändå är i det skåpet för att ta en tepåse. Som en extra tesked cashewnötssmör i munnen när jag blandar ner det i mellanmålet. Onödiga småsaker som ger extra kalorier.

Kosläpp

Publicerad 2013-05-04 17:47:56 i

Haft en fantastisk förmiddag tillsammans med Julia och Anna. Vi tog bussen ut på landet och gick på kosläpp. Fick klappa får och kalvar, hade picknick i gräset och gick tipsrunda.

Fredagkväll är hemmakväll

Publicerad 2013-05-03 20:16:00 i

Det krävs väldigt lite för att göra mig glad. Som till exempel en löprunda i solskenet runt Härlandatjärn. En löprunda där vaden faktiskt höll i hela åtta kilometer utan att krångla. Och inte nog med det, det gick till och med snabbt. Två veckor kvar till Göteborgsvarvet. Tror ni jag klarar det?

Det känns konstigt att bädda ner sig i soffan redan klockan åtta. Det är fortfarande ljust ute. Solen lyser rakt in i lägenheten. Men det är trots allt fredagskväll och jag har laddat upp med två filmer, pepsi max och hemmagjord lyxpizza. 

Skolstressen

Publicerad 2013-05-03 17:34:55 i

Nu har jag bara fem veckor kvar i Göteborg. Fem veckor tills jag tar min väska och flyttat härifrån. Jag vill njuta av tiden jag har kvar i stan. Njuta av våren. Men alla dagar spenderar jag i en datasal och stressen över allt skolarbete påverkar mig så sjukt mycket. Det är så mycket som jag måste hinna med de närmaste veckorna. Men jag vet att det bara är att bita ihop. Bita ihop och kämpa enda in i kaklet. Det är inte värt att gömma sig under täcket. Sommaren är snart här. Och snart flyttar jag till Spanien.

Proteinpannkakor

Publicerad 2013-05-02 21:06:17 i

Idag körde jag fem kilo mer på stången genom hela passet. Och nej, ni kanske inte fatta vilken kick det ger mig. Men jisses. Stark, lycklig och genomsvettig. Dock lite sorgligt att favoritinstruktören försvinner, men hej, jag får väl börja träna på Majorna istället.

Firade ett lyckat träningspass med att göra världens godaste proteinpannkakor.

Recept
1dl kaseinpulver med chokladsmak
0,5dl äggvita
0,75dl mjölk
1msk kvarg
1msk kakao
1tsk stevia
1krm bakpulver

Blanda alla ingredienser och stek på medelvärme.


Rutiner

Publicerad 2013-05-02 06:51:24 i

Det där med kost och hur jag mår går verkligen hand i hand. Den senaste tiden har jag bara ätit frukostmat och massa sötningsmedel. Direkt märker jag hur mitt humör dalar. Rakt ner i backen. Jag måste börja få tillbaks rutiner i mitt liv. Äta mer vid måltiderna och sluta småäta.

1 maj

Publicerad 2013-05-01 18:00:59 i

Jag trodde att även detta skulle bli en sån dag då jag bara ligger på soffan och låter tiden gå. Men inte idag. Redan vid tolv var min bakishet borta och sen kom Kajsa hem till mig med en påse fylld frukt. Jordgubbar och vindruvor. Perfekt.

Valborg

Publicerad 2013-05-01 09:21:22 i

Igår var lyckat. Jag hade en fin Valborg tillsammans men massa människor jag tycker om. Picknick i trädgårdsföreningen, kollade Cortègen och grillade i Slottsskogen med en majbrasa i bakgrunden. Jag kunde inte sluta le. Göteborg alltså, du vet vad som gör mig glad.

Jag är gammal. Förr var jag levande dagen efter en fest, kunde hitta på saker. Men nu ligger jag i soffan och önskar att rummet slutar snurra.

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela