hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Valenica

Publicerad 2011-10-30 22:29:00 i Allmänt,

Nyinflygen från Valencia, Spanien. Inte ett dugg mer solbränd än när jag åkte i onsdags men utvilad och med tusen gånger mer energi än när jag åkte. Fyra dagar tillsammans med Frida. Och det blev en hel del shopping och massa med spansk mat. Systermys och allt det där. Nu längtar jag till den 23 december när vi får ses igen. Valencia är en stor stad men som fortfarande har kvar sin spanska charm. Jag är kär. Och kan inte vänta på att också få ta ett erasmusår i Spanien.

Jag är peppad på att komma in i vardagen igen. Plugga stenhårt. Planera. Träna. Och samtidigt få ett mer socialt liv. Jag vill uppleva Göteborg. Gå på konserter och utställningar. Lära mig baka bröd och bli en riktig husmor. Denna läsperioden tänker jag klara alla tentor. För jag tänker inte ha någon omtenta i påsk. Jag tänker spendera mina två veckors påsklov i Cadíz. Kanske till och med ta några lektioner på min gamla skola, träffa mina gamla lärare. Taggad taggad taggad. Helvete, jag är ju taggad enda från tårna.

Måndag läsvecka ett

Publicerad 2011-10-24 21:38:59 i Allmänt,

Jag tänder ljus i lägenheten och dricker julmust. Julkänslan är oändlig. Två månder kvar till jul och jag har köpt julkort. Ska vara först med att skicka ut en massa. Så kanske jag får några tillbaka. Måndag läsvecka ett. Inget är skönare. Tills man inser hur enormt jävla mycket man ska hinna med denna perioden. Efter fyra timmars föreläsning är jag sönderstressad! Då är gymmet det enda som hjälper.

Estoy preparada para la viaje a Valencia. Typ. Snart.

The end has no end

Publicerad 2011-10-23 20:28:24 i Allmänt,

Tentaveckan är slut, och imorgon börjar en ny läsperiod. Nya kurser. Nya tag. Ny motivation. Snart är det jullov. Idag var mina föräldrar i Göteborg. Och trots att jag bara fått en och en halv timmes sömn var det en trevlig dag med massa kvalitetstid tillsammans. Torsdag fest. Fredag fest. Lördag arra fest. Och allt för att fira att tentaperioden var över. Nu ska jag ta det lugnt ett tag. Åker till Spanien om några dagar. Ligga på stranden och vila upp mig. Jag är taggad. Och oändligt glad och tacksam på samma gång.

















Tommy-gun

Publicerad 2011-10-20 10:52:54 i Allmänt,

Jag är taggad från tårna. Och utvilad enda ut i fingerspetsarna. Nu ska komlexen få spö. Nu jävlar ska den dö. Jag kom precis in från en entimmes promenad i Skatås. Höstsolen lyste och pensionärerna krattade sina boulebanor. Det var fantastiskt. Jag log hela tiden och kunde inte hjälpa att ta några glädjeskutt fram då och då. När lyckan tog över totalt, satte benen fart och jag sprang, jag sprang hela vägen hem. Jag mår bra. Och jag älskar Göteborg. Och om en vecka åker jag till Spanien.

Vad ska jag göra nu?

Publicerad 2011-10-16 22:15:55 i Allmänt,

Så vi hördes aldrig och det gör ingenting.
För jag skrattar mycket, har massor omkring mig.
Ett underbart liv och dem bästa av vänner.
Men hur kunde du inte känna det som jag kände?



Vi går ut och brinner upp i natten

Publicerad 2011-10-16 00:05:09 i Allmänt,

Klickande klackar, med varsin flaska i handen vinglar dom ner för backen. Småspringer för att hinna med spårvagnen. Och jag, i raggsockar och lovikavantar, på väg hem. Osminkad och alldeles för rufsig i håret. Men det gör mig ingenting. För jag tycker om tentaveckan. All tid är min tid. Och jag får göra vad jag vill med den. Sitta i tysta rummet är mysigt. Helt instängd med min musik och min termodynamiksbok. 

Pluggar man från klockan nio på en lördagmorgon så är det okej att pluggfly på kvällen. Den bästa flykten spenderas med vänner, ananaspaj och en riktigt bra film. Nu har mina grannar party. Spelar musik på högsta volym. Jag ligger i sängen och ska sova. I tentaveckan finns inga veckodagar. Tiden är min tid. Och jag älskar det.

Ett chalmersliv

Publicerad 2011-10-11 22:47:44 i Allmänt,

Jag har inget liv. Normala människor, folk som inte pluggar på universitet, har nog svårt att förstå hur vi kan lägga ner så mycket tid på att lära. Men jag har svårt att förstå varför man inte vill skaffa sig en bra utbildning. Den senaste läsperioden tycker jag ändå varit bättre. Jag har blivit vuxnare. Tränar ofta, planerar mitt liv mycket bättre och pluggar definitivt mycket mycket mindre. Skolan känns okej. Jag mår bra. Har det väldigt bra.

Slut på trosor

Publicerad 2011-10-09 19:37:31 i Allmänt,

När man inte tvättat på fem veckor börjar trosorna till sist att ta slut. Hittade precis två par längst bak i lådan. Yes. Nu slipper jag ta deo på de gamla och använda dom igen (Victors tips). Tvättid imorgon. Dags att börja bli vuxen? Lite mer framförhållning, snälla Hanna!

Tro, hopp och tvivel

Publicerad 2011-10-09 08:05:26 i Allmänt,

Jag sa att inget kunde dra ner på mitt goda humör. Men nu ligger det på marken. Hoppat och trampat på. Men ja, jag vet. Det var ju bara en väska. Jag blev ju inte rånad. Inte våldtagen eller misshandlad. Men det känns ändå som att jag har ett hål i magen. I väskan la saker som betyder mycket för mig. När jag räknade efter är det totala värdet av det som försvann över 5000 kr. Och så plus låssmed för sådär 2500. Imorgon måste jag åka till Länsförsäkringar och fixa.

Gasquen airlines

Publicerad 2011-10-08 20:36:39 i Allmänt,

Förfesten började redan halv fem. Pucko minttu, tequila och ölspel. Två timmar senare var fem dräggiga KfKb:are på Fysiks sittning. Jag hade så himla kul. Åh, vi som kan periodiska systemet skål! och världens bästa gückel. Mellanfest x2 och sen eftersläpp. Dansa. Hela kvällen smälter ihop. Ingen tidsuppfattning överhuvudtaget. Fem föreningsmänniskor. Och bästa vänner. Jag trivs här.

Fast kvällen kunde ha slutat bättre. En stulen väska. Nycklar borta. iPod borta. Jacka borta. Förtvivlad fick jag sova hos Patrick. Ringa polis. Ringa låssmed. Äntligen insläppt i min egna lägenhet. Det var underbart. Somnade direkt. Men det är mycket kvar att fixa. Så mycket som försvann. Jag känner mig hopplös. Totalt tom. Jag har ingen motivation att plugga. Och nu är det bara en vecka kvar till tentaveckan. Helvete.

Fest hela veckan

Publicerad 2011-10-06 21:05:13 i Allmänt,

Denna veckan har gått fruktansvärt snabbt. Det är redan torsdag och jag har inte fått något vettigt gjort. Igår var inval av ny kassör till KfKb6 -11. Vi behövde en kassör. En som vill vara med och inte spendera all tid åt att sitta hemma och bokföra. Det blev en stor fest. Och jag var full. Hade kul. Så jäkla kul. Jag tror jag vill begravas i overall. Imorse hade jag huvudvärk från helvetet. Men bakis-flum är det jag är bäst på. Skrattar åt allt allt allt. Stirra ner.

Imorgon ska jag, Peter, Sandra och Patrick gå på sittning. Det kommer bli så jäkla bra. Tagga.

Dansa till musik

Publicerad 2011-10-04 22:06:47 i Allmänt,

Ångest för att jag inte har tentaångest? Nej, inte ens det. Jag mår bra. Är oförskämt glad. Trots att min vardag just nu endast berstår utan sova, träna, plugga. Jag känner mig stark. Inget kan få mig att må dåligt nu. Ingen ska få dra ner mig. Mitt humör är på topp. 

Löv is in the air

Publicerad 2011-10-02 20:46:35 i Allmänt,

Nu är vi inne i oktober. Inget passar bättre än en riktig mysig höstsittning. Men pumpasoppa och kaneläpplen. Sexet arrar såklart. Igår var verkligen lyckat. Städa snabbt, drick en flaska törley och gå till Gasquen. Dansa. Jag tycker om att vara med i förening. Speciellt sexmästeriet.  För alla är så fina. Och vi har jättekul ihop. Sexmästerimys.Idag bakade vi över tvåhundra kanelbullar. Jag har kul. Strunta i plugget för en dag. Mina fina sexisar är underbara.







Träning och hemlängtan

Publicerad 2011-10-01 09:30:00 i Allmänt,

Träningsvärken från i tisdags gör sig fortfarande påmind varje gång jag tar ett steg i trappan. Satan, vad ont det gör. Jag har förvandlats till någonslags träningsnarkoman. Och träning är ju ändå den bästa pluggflykten. Kanske den enda pluggflykten som inte ger mig dåligt samvete. Jag ser det som en investering. Ju mer jag tränar, desto piggare blir jag, desto mer orkar jag plugga. Träna är kul. Och jag känner mig stark. Som en krigare.

Ja, jag har hemlängtan. Jag vet inte vart den kom ifrån. Antagligen är det den berömda tentaångesten som kommre smygande. Hemlängtan blir ännu värre när jag vet att jag inte kommer att åka till Helsingborg förrän i december.

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela