hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Oktoberfest och tentor

Publicerad 2014-05-30 23:00:33 i Allmänt,

Mitt i tentaperioden. Fyra exams skriva och tre kvar (kanske fler om jag kuggar). En presentation och en rapport. Sen får jag också sommarlov. Igår firade vi Baptistes födelsedag med att gå på oktoberfest. Vars två liter öl senare var vi alla på dansgolvet och skakade de lurviga. En härlig blandning av nationaliteter och Baptistes alltid lika galna skämt gjorde kvällen till en av de bästa på länge.



The bitch is back

Publicerad 2014-05-28 07:49:07 i Allmänt,

Min flatmate, den som jag gillade, är inget annat än en hycklare. Först vägrar han att betala internet eftersom han tycker det är för dyrt, sen ljuger han när vi frågar om han fortfarande använder det (då vårt internet är sjukt mycket långsammare så fort han är i lägenheten), men när vi ringer internetbolaget och de bekräftat att han varit uppkopplad på vårt nät erkänner han att han använder ett program för att kunna "råna" andra på internet men inte var säker på att det var vårt internet han tog. Ett as, är vad han är. Och jag kan vara en riktig bitch. Han är perfektionist. Jag vet hans morgonrutiner. Eftersom jag själv älskar att planera och hatar när någon sabbar mitt schema så vet jag exakt hur jag irriterar honom. Så imorse efter min runda vänta de jag med att duscha till precis innan han brukar hoppa in i duschen. Sen använde jag allt varmvatten. Så grattis Javier, you brought the bitch back, och nu ska du få betala.  

Vad händer med mänskligheten?

Publicerad 2014-05-25 23:53:18 i Allmänt,

Ehm, okej. Så jag erkänner. Nej, jag röstade inte i EU-valet. Så jag borde inte få ha en åsikt, men det har jag, så here we go. Jag undrar vad som hänt med Sverige, Danmark, Frankrike, Grekland och flera andra länder i Europa. Har vi förvandlats till rasister? Är  9,7% av Sveriges befolkning Sverigedemokrater? Det är ju helt sinnes. I Frankrike var det dock värre. Det högerextrema partiet fick 25% av rösterna.

En glad nyhet är dock att F! är på väg upp. Vilket jag ger tummen upp. Det är inget parti jag själv hade röstat på i första hand, men jag tycker de har vettiga åsikter och står för saker som verkligen behövs lyftas fram i samhället. Ut med rasisterna, in med feministerna. Det tycker jag är ett rätt bra motto.

På ett annat sätt

Publicerad 2014-05-19 08:57:28 i Allmänt,

Mitt år här i Valencia blev inte riktigt som jag tänkt mig. Jag ville ta det lugnt, lära mig spanska, festa och träffa massa nya människor. Istället upptäckte jag att kurserna här är lika svåra som i Sverige (om inte värre) och att jag faktiskt var tvungen att plugga hårt om jag ville klara dom, jag märkte at jag inte längre uppskattar att festa som jag gjorde förr och jag blev kär i en fransman. Men jag påstår inte att detta är sämre. Tvärtom. Jag är trygg i mig själv. Tillräckligt trygg för att inte behöva vara med i det där erasmusgänget som festar varje kväll, sover på dagen och missar varenda lektion. Jag har mina vänner här. Och de är som mig. Uppskattar hellre en lugnare hemmafest eller att äta middag ihop en söndagkväll. 

Idag bryter helvetet loss. Ni hittar mig i skolan varje dag fram till den nionde juni. Men efter det ska jag bara sola, bada och njuta av min sista tid här i Valencia.

Familjebesök

Publicerad 2014-05-13 11:04:48 i Allmänt,

Det var jättemysigt med familjebesök. Det bästa var nog att hela familjen kunde samlas samtidigt. Shopping, strand och mat kan sammanfatta de senaste tre dygnen rätt bra. Nu är det exakt åtta veckor tills mamma och pappa kommer hit igen. Typ ingenting. Varav fyra veckor jag kommer spendera i skolans bibliotek.

Och i skolans bibliotek är precis var jag befinner mig just nu. Nästa vecka bryter helvetet loss så jag har bestämt mig för att göra en mjukstart och plugga undan så mycket som möjligt redan nu, men utan stress. Förhoppningsvis kommer det lugna ner tenta-perioden och kanske jag INTE drabbas av magkatarr denna gången. Annars har jag ju en förmåga att lyckas med det så fort tentorna närmar sig. 




Sommarkänslor

Publicerad 2014-05-06 10:42:07 i Allmänt,

Det är sommar i Valencia och jag har lite panik över hur snabbt tiden rinner iväg. I skolan är det bara massa plugg, men jag vill bara njuta. Njuta av solen och njuta av att vara kär. På fredag kommer hela familjen hit. Familemys. 

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela