hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

King's speech

Publicerad 2011-03-31 23:51:01 i Allmänt,

Fantastiskt ineffektiv dag. Fantastiskt rolig dag. Det går liksom hand i hand. Nu dricker jag varm mjölk, lyssnar på p3 och har tänt ljusen, med förhoppningar att vara helt totalt jävla superfrisk när jag vaknar imorgon. Mina fötter fryser. Jag kom nyss hem från bion med Julia och Patrick. Torsdagsmys.

Idag åt jag första kakan sen förbudet infördes. Men om det är efterrätt räknas det inte. Eller? Jag har sjukt mycket ångest. Jag ska promenera in till stan imorgon. Shopping med Sandra. Hoppas på fika i solskenet. Noll plugg. Och på kvällen. Party med gänget. Kan bli hur bra som helst. Woop woop!

Plötsligt stiger febern till över 39

Publicerad 2011-03-30 18:57:38 i Allmänt,

Åh. Ja. Sommar. Jag vill ha. Nu. Sol. Vandrade hem från skolan. En timme. Solsken. Och sen, på balkongen med påskliljor och Håkan Hellströms 2 steg från paradise på högsta volym. Kärlek. Kärlek. Kärlek. Och vårkänslor.


(Fast klockan är åtta så är det ljust ute. Åååååh!!)

Humörsvägningar och sommarlängtan

Publicerad 2011-03-29 21:22:06 i Allmänt,

Kära bloggen. Förlåt. Förlåt att du alltid måste stå ut med mina humörsvägningar. Göteborg. Förlåt. Förlåt för att jag sa att jag var trött på dig. Jag kan inte bli trött på dig. Jag älskar dig, Göteborg. Men ja, jag har fortfarande lite hemlägtan.. Spenderade tre timmar på café i Haga. Tre timmar tillsammans med dom bästa. Borta från Chalmers. Skönt. Men ja, bakfyllan är botat. Och jag hade en så jävla bra kväll igår.

Sommarlängtan

Publicerad 2011-03-29 14:02:08 i Allmänt,

Jag är trött på Göteborg. Så jävla trött på Göteborg. Detta skulle ju vara en toppenvecka med mys, matlagning och partyparty. Allt gick i stöpet. Alla planer förstördes. Nu känner jag mest för att sätta mig på ett tåg ner till skåne. Jag längtar till sommaren och vill inget hellre än att promenera i norra hamnen, äta glass på gröningen, gå på festival och dansa barfota längst stadens gator mitt i natten. Jag är bakis. Sitter i skolan och förstår ingenting. Noll studiemotivation. Kul!

Hotellfrukost och påskliljor

Publicerad 2011-03-27 20:12:18 i Allmänt,

Jag älskar att bo i Göteborg. Jag älskar staden. Och jag älskar min lägenhet. Speciellt nu. Nu är den verkligen min, på riktigt. Jag trivs som fisken. Det har varit en långhelg. Extremt lång. Och det har känts. Jag har inte tänk på skolan på tre hela dagar och nu börjar jag sakna alla vänner som jag har där. Mamma och pappa har varit här och hjälpt mig måla om. Fick bo på hotell två nätter. Åh, vad jag önskar att jag fick bo på hotell varje dag, få hotellfrukost varje morgon.

Det snöar idag. Jag som ville plocka fram cykeln denna veckan. Det är ju dags nu. Sommartid, så det är ljust länge och vårkänslor till tusen med alla påskliljor i affärerna. Det är dags nu. Jaja, jag färgar håret och burrar sen ner mig i soffan och kollar film. Njuter av varje sekund.

Det går bra nu, kompis det går bra nu

Publicerad 2011-03-22 17:35:51 i Allmänt,

Jag är glad. Jag vet inte om det beror på att våren är på väg, att det faktiskt är ljust ute när jag går till och från skolan. Eller om det kanske beror på att det är läsvecka ett. Men jag är glad. Riktigt glad. Och pigg. Har inte äns varit i närheten av att somna under en föreläsning. Inte trött. Jag mår bra (förutom att min hals dödar mig och huvudet känns gigantiskt).

Lär mig om

Publicerad 2011-03-21 18:25:10 i Allmänt,

Solen lyser oranget rätt in i min lägenhet. Det är fint. Den går snart ner över kullen. Och jag, jag är sjukt rastlös. Måndag läsvecka ett. Inget plugg. Inga vänner som har tid. Ont i halsen. Ingen träning. Segt. Lyssnar på Lasse Lindh. Vill dansa tills jag inte orkar stå på benen längre. Dansa dansa dansa.

Jag vet inte hur man ber. Men om det var en bön så bad jag för oss.

Min enda lediga dag

Publicerad 2011-03-20 21:55:04 i Allmänt,

Promenerade till Nordstan idag. Själv. Med Laleh på högsta volym i hörlurarna. Trött och hes. Min enda lediga dag innan nya läsperioden sätter igång, spenderade jag med att gå runt i affärer och prova kläder i timmar. Jag fick äntligen strosa runder som normalt folk. Folk utan mål, men som faktiskt har ett liv. Jag köpte ingenting. Så jag gick hem igen. Städade. Nu är jag trött. Kom hem kvart över sex imorse. Då hade jag varit vaken i över tjugofyra timmar. Tenta och ET-raj. Vårt ET-raj var bra. Riktigt lyckat. Sexet elva är ett härligt gäng. På onsdag ska vi på kalas. Det kommer bli kul.

Tentaångest

Publicerad 2011-03-18 20:57:04 i Allmänt,

Fredag kväll. Kan ni känna det? Klackarna i taket. Eller? Nej, imorgonbitti har vi mattetenta. Sista tentan för läsperioden. Snälla Lyudmilla. Ge mig tjugo poäng. Det är allt jag ber om. Ynka tjugo poäng. Jag behöver det. Kan inte kugga en tenta till. Orkar inte. Inte när jag är såhär nära gränsen. Noll studiemotivation. Varför är det inte lättare?

Torsdag

Publicerad 2011-03-17 19:51:45 i Allmänt,

Idag var pappa i stan. Jag älskar när pappa hälsar på. Då har jag en absolut perfekt anledning till att inte plugga. Gå i stan när solen skiner. Äta på restaurang. Jag älskar det. Och matten känns faktiskt helt okej. Det är mycket jag fortfarande inte kan. Men jag satsar inte på mer än godkänt. Och tjugo poäng ska jag nog lyckas att skrapa ihop..

För varje dag blir jag mer och mer osäker på om detta är min grej. Sitta i skolan varje dag. Nej. Jag vill ha mer. Jag vill leva. Men som sagt, för feg för att göra något åt det.

Hur känns det nu?

Publicerad 2011-03-16 06:58:09 i Allmänt,

Jag mår sämre över mig själv än någonsin. Jag vill inte komma hem till Helsingborg i sommar och skämmas över hur jag tappat ALLT. Jag måste jag göra någonting. Jag vet inte vad. Därför kommer jag ha godisförbud från och med idag fram till sommaren. Den som klagar på detta tänker jag slå. Jag lovar. Jag tvekar inte att slå. Jag är så jävla trött på detta nu. Jag vill må som jag gjorde förr. Klarar jag inte det är nästa steg att hoppa av, flytta hem, bli som förr. Träna två gånger om dagen och testa varenda kur det står om i tidningen. Jag älskade känslan av hunger. Den fick mig att må bra. Och då kunde jag stå imot den. Den gav mig kraft. Motivation till att träna mer. Nu äter jag för att orka plugga. Äter äter äter. Har snart gått upp tio kilo sen jag började på Chalmers. Så snälla. Jag orkar inte med den som lägger sig i just nu. Jag är tyst, så är ni tysta? Okej? Nu jävlar. Sommaren 2011, här kommer jag?





Sommarkärlek

Publicerad 2011-03-15 23:05:48 i Allmänt,

Kemitenta avklarad. Blir jag godkänd så är det på gränsen. Döda mig! Jag vill inte göra den en gång till. Aldrig mer. Efter tentan tog vi paus. Gick till thairestaurang. Njöt av solen. Jag älskar solen. Saknar sommaren. Bytat telefon. Pinky och jag passade aldrig ihop. Min lila är tillbaka, och jag är lycklig (fast den knappt går att ringa med). Prokrastinerade med att läsa gamla sms. Saknade sommaren ännu mer. Saknar S. Tränade. Skönt. Under en hel timme glömde jag bort att det var tentavecka. Glömde bort ångesten som kemin lämnade efter sig. Nu ska jag kötta matte. Enda in i kaklet (?). På lördag är det över. På söndag ska jag sova hela dagen.

Kom att tänka på mina nyårslöften. Jag hade nio sycken. Jag har inte lyckats hålla ett enda av dom. Eller jo. Kanske dricka mindre. Och plugga mindre? Jag skulle ju ta tag i mig själv. Bli mer hälsosam igen. Må bra. Det gick åt pipan. Jag känner mig fulare än någonsin. Men är för trött på mig själv för att orka bry mig just nu.

Chalmersbubbla

Publicerad 2011-03-14 06:49:21 i Allmänt,

När jag bodde i Spanien var allt nytt. Nytt land, nytt språk, nya människor, ny kultur. Den enda gången det känns som att jag faktiskt bor i Göteborg är när jag sitter på bussen på väg hem från gymmet. När bussen åker förbi avenyn. Annars lever jag i min Chalmersbubbla. Inte koll på vad som händer i världen. Knappt koll på vad som händer utanför Kemihuset. Och under tentaveckan har man inte ens koll på sig själv. Jag vill sticka hål på min bubbla. Men jag är för feg för att hoppa av. Har ingen aning om vad jag skulle göra annars. Vill verkligen inte tillbaks till Helsingborg. Där finns inget mer för mig. Och så gillar jag människorna här för mycket. Tröstar mig med att jag har ett spännande år framför mig som föreningsaktiv. Förhoppningsvis ger det lite mening till studentlivet. I sommar har Peter lovat att vi ska se mer av staden. 
 
Jag trodde var fredag. Det kändes som fredag. Men så satte jag på Morgonpasset i P3. Det är måndag. En ny vecka. En ny start? Och i Japan har en kärnreaktor till exploderat. Jag har inte ens tid att bry mig. Jag har för helvete tenta imorgon!

Duracell-kanin, that's energy in swedish

Publicerad 2011-03-12 22:43:03 i Allmänt,

Ja, jag vet. Det är lite patetiskt att ligga ensam i sängen halv elva på en lördagkväll. Ännu mer patetiskt är det väl att jag redan sovit ett tag i soffan. Och mina grannar spelar finska folkvisor på högsta volym. Dom ska ut, slå klackarna i taket. Jag saknar festerna, och att inte känna mig som en pensionär. Jag vill vara en duracell-kanin igen. Nu är det tentavecka. Dagarna flyter ihop. Samma sak gäller. Till skolan tidigt. Hem från skolan sent. Helg som vardag. Imorgon ska vi klippa overaller. Och på tisdag har vi första tentan. Ohoj! Nu ska vi enda in i taklet!

Säkert!

Publicerad 2011-03-11 23:58:40 i Allmänt,

Annika Norlin. Kanske den renaste och vackraste människa som finns. Hon är så naturlig. Bristerna blir till något bra. Krånglar inte till det. Hon sjunger precis som det är. Varenda känsla finns med. Det kommer bara leda till något ont får mig att vilja känna mer, längta tillbaks till tonåren då varenda känsla var på liv och död. Jag vill ha fjärilar i magen igen, pirr i tårna. Nya skivan är på något sätt vuxnare. Får jag och Isarna gör mig tårögd. Dansa, fastän gör så att jag inte kan sitta still. Konserten var underbar. Den bästa tentapluggsflykten. Det här kan jag leva på länge. Länge länge länge.



Tips nummer två

Publicerad 2011-03-10 21:16:10 i Allmänt,

Flytta-hemifrån-tips nummer 2. Betala alla räkningar i tid! 50 kronor i påminelseavgift samt 9,5% dröjsmålsränta är inte speciellt kul när man redan har ont om pengar. Ajabaja! Nästa gång ska jag inte låta byrålådan äta upp räkningarna.

Och idag har varit en asbra dag i skolan. Den har inte varit effektiv. Den har inte varit speciellt lärorik. Men att sitta fyra studenter instängda mellan fyra väggar. Det är rätt mysigt ändå.  Man har i alla fall himmla kul. Imorgon ska vi äta på fin restaurang innan Säkert!-konserten. Ohoj, jag mår bra. Bra bra bra.




Bring danger to me

Publicerad 2011-03-09 21:32:38 i Allmänt,

Jag såg framemot våren. Solen. Värmen. Men så kom snön tillbaks.

Det borde vara lag på att man bara får plugga mellan åtta och fem. Jesus, vad sköna de sista dagarna har varit. Jag mår mycket bättre. Det känns som jag har ett liv. Att kunna gå på stan, mitt i veckan, när det var ljust ute. Det var helt fantastiskt. Och min soffa. Under filten. Skönt. Gücklet idag gick bra. Overaller är inköpta. Det går bra nu, kompis det går bra nu. Jag är taggad. Tentor och föreningssaker, kom an bara! Jag ska nog klara av er alla! Livet känns plötsligt lite lättare.

Tentaångest

Publicerad 2011-03-08 18:05:55 i Allmänt,

Det är nästan förbjudet att gå hem från skolan halv fem såhär nära tentan. Huvudvärk och halsont kanske mer kan översättas till "tenta-ångest". Men eftersom jag ändå inte fick någonting gjort kändes det inte lönt att stanna kvar. Då är det bättre att gå hem, vila upp sig och ta nya tag imorgon. Intalade mig själv att jag kanske skulle plugga hemma. Men som vanligt fastnar jag i soffan, men datorn i knäet. Totalt värdelöst! Det bästa är att solen lyser rakt in i lägenheten. Den färga allt i rosa och oranget. Det är vackert. Och imorgon kommer pappa till Göteborg. Positivt: Matlådor och restaurangbesök. Negativt: Mindre pluggtid. 

Valhall

Publicerad 2011-03-06 11:13:32 i Allmänt,

Hoj! Solen är här. Man kan inte vara på bättre humör. Tentaångesten är mil härifrån.

Igår hade sexet -10 sin sista sittning. De tog Valhall till oss. Och det var trevligt, det var det. Episkt. Aldrig hade jag kunnat ana att dom skulle bjuda på två helstekta grisar. Utklädd till cowboy dansade jag runder. Jag tycker om att dansa. Men jag gick hem tidigt. Skönt. Idag tar jag en pluggfri dag. Matlagning och städning. Sådana vuxengrejer ni vet. Ikväll blir det sexmästerimys med sexet tio och elva. Imorgon är det tillbaks till allvaret. Nu ska jag inte tentaflykta mer. Nu är det full fokus som gäller. Enda in i kaklet.

Matmonster och plugg

Publicerad 2011-03-03 21:18:49 i Allmänt,

Jag kan starta en blogg som bara innehåller tips till de som precis flyttat hemifrån. Tips nummer ett skulle vara "Sätt inte handen på en varm platta, det gör ont!". Jaja. Jag tyckte i alla fall att jag förtjänade att gå hem från skolan redan halv åtta idag. Skippa träningen. Dumt val! När jag är hemma slutar det bara med att jag rotar igenom vart enda köksskåp för att leta efter något ätbart. Men nej, inget socker. Inte denna veckan. Fast nyttigaveckan gäller bara fram tills imorgon. För på kvällen ska jag bädda ner mig i soffan under filten tillsammans med Ben & Jerry. Tycka synd om mig själv och ladda inför helgens spektakel.

Skolan känns bra. Det går bra nu. Jag tycker det är mysigt att sitta timmar i sträck med huvudet begravet i kemiboken. Speciellt när jag fattar vad jag läser om. Tentaveckan närmar sig. Och det märks.

Förlåt

Publicerad 2011-03-01 22:55:05 i Allmänt,

Aldrig känt mig såhär dum förr. Aldrig skämts så här mycket. Jag vet att vi gjorde fel. Och det finns inga ursäkter. Om jag kunde så skulle jag spola tillbaks tiden. Gör om, gör rätt. Jag är en sån människa som inte klarar av att andra är besvika, sura, arga på mig. Jag vill krama hela sexet tio. Hårt och länge. Tills allt känns bra igen. Förlåt. Jag vet inte vad jag mer kan säga just nu.

Det fanns ingen chans att jag kunde gå och träna. Och jag kunde inte gå hem. Då hade jag bara lagt mig i fosterställning och gråtit tills tårarna tog slut. Istället gick jag och Sandra hem med Patrick och drack Irish Coffee. Det kändes bättre. Få prata ut och dricka alkohol (jaja, det är ju ändå tisdag).

Born under a bad sign

Publicerad 2011-03-01 07:53:22 i Allmänt,

Jag har en till teori. Ju närmare tentaveckan kommer desto mer finnar får man. Awesome! Verkligen (skjut mig). Det var skönt att vara hemma. Jag är utvilad. Stark. Och mätt.

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela