hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Pingisklubben

Publicerad 2012-10-31 20:41:46 i

Läsvecka ett ska väl vara slappt? Men jag blir bara stressad. Man får reda på allt som man måste hinna med de två närmsta månaderna. Och så massa beslut som måste fattas. Kandidat, masterprogram, utlandsstudier. Sånt man inte kan skjuta framför sig. Som jag annars gör när det kommer till viktiga beslut. Dessutom börjar fitnessfighten imorgon. Det gör mig ännu mer stressad.

Men i måndags hann vi med en sväng till Pustervik. Vin, ingefärsöl och rundpingis tillsammans med fina vänner. Bättre start på veckan kan man inte få.

Vill inte ge upp

Publicerad 2012-10-28 15:48:56 i Allmänt,

Den senaste tiden, det senaste året egentligen, har jag börjat ge upp mycket mer. Jag står inför en utmaning, men går det inte och det är svårt, så ger jag upp. Direkt. Det kan vara riktigt simpla saker som ett mattetal. Eller en hel kurs. Så fort jag stöter på minsta motstånd så ger jag mig. Kollar facit. Eller stuntar helt enkelt i det.

Men denna gången är annorlunda. För jag vet att jag kommer må så mycket bättre av detta. Jag vill detta. Människor som känner mig vet att jag är extremt kroppsfixerad. Jag kan stå framför speglen flera minuter varje morgon. Så fort jag ser min reflektion i ett skyltfönster måste jag titta. Dra in magen. Klämma lite här, spänna där. Jag är inte nöjd med min kropp, även om det blivit tusen gånger bättre. Fitnessfighten känns som någonslags sista utväg. Jag måste göra nått. Det måste ske en förändring. Det går inte en enda dag, inte en enda timme, då jag inte tänker på hur jag ser ut. Det kommer bli tuff. Något så fruktansvärt. Men jag behöver detta. Så jag hoppas verkligen att jag får stöd av mina vänner. Jag klarar inte negativa kommentarer. För jag vill inte ge upp detta.

Pingviner och sälar

Publicerad 2012-10-27 18:32:12 i

Jag blir mer och mer förälskad i denna staden ju mer tiden går. Hösten i Göteborg är fantastisk. Om det inte regnar såklart. Idag träffade jag upp Anna. Vi gick en promenad i Slottsskogen. Kollade på pigviner och sälar innan vi satte oss på ett mysigt fik i Majorna. Det var en helt underbar stund. Precis så som jag drömde att Göteborg skulle vara när jag flyttade hit.

Tog en vända till gymmet. Få ut allt. Ladda om på nytt. Tagga för utgång ikväll. Andra kvällen på rad. Jag älskar Göteborg.



Fitnessfighten

Publicerad 2012-10-26 10:50:18 i Allmänt,

Jag ska vara med i en tävling som går ut på att bli fit. Inte på att bli smal eller gå ner i vikt. Med rätt träning och kost ska jag under 30 dagar bli mer hälsosam och vältränad. Under november kommer jag inte att gå i ide, inte sluta umgås med mina vänner eller strunta i skolan. Men jag kommer att ge allt. För jag gör detta för min egen skull och jag vet att jag kommer må bra av det. Jag tänker inte dricka någon alkohol och jag tänker inte unna mig saker. Det här programmet är framtaget av experter. Det ger resultat. Om man följer det.

Träningstagg

Publicerad 2012-10-24 20:57:25 i

Idag hade jag sista dejten med PT-Robert. Men vi kommer ses igen. Redan på onsdag. Jag tycker han är fantastisk. Han får mig att må bra. Taggar mig i min motivationsdipp.

Skitliv

Publicerad 2012-10-23 17:09:18 i

Som vanligt i tentatider så tröttnar jag på att vara chalmerist. Vill inget annat än att gömma mig under täcket. Att man ska vara så jävla duktig hela tiden. Att man ska orka sitta i skolan flera timmar om dagen med huvudet i skolböckerna. Det är inte jag. Och jag hatar att få dåligt samvete över att jag inte är sån. Var tar jag vägen när jag mår såhär? Gymmet såklart.

Förändringar

Publicerad 2012-10-23 08:30:42 i

Förändring är bra. Och eftersom jag redan börjat med luggen kunde jag ju lika bra färga håret också. Men det blev inte som jag tänkt mig.

Tentatider

Publicerad 2012-10-22 18:01:28 i

Förlåt för mitt utbrott igår, bloggen. Jag har klippt lugg igen. Och trivs väldigt bra med den. Nu ska jag träna.

Jag har raderat ditt nummer

Publicerad 2012-10-21 19:28:00 i

Jag har PMS. Är på så jäkla dåligt humör och känner just nu bra för att slå ner någon. Jag äter hela tiden. Massvis. Och då blir jag ännu surare. Sen smsade Du. Då brast det lite. Och jag har inget gym i närheten att springa till där jag får ta ut alla mina aggressioner. Så istället gjorde jag en låtlista på spotify och fortsatte äta. Det hjälpte inte. Hatet fortsätter växa och snart måste jag gå och lägga mig, för jag vet annars inte vad jag tar mig till. Jag borde plugga kvantfysik. Men jag kan inte koncentrera mig. Hat hat hat.

Fredag

Publicerad 2012-10-20 00:19:58 i

Jag har såna fina vänner. Dom gör mig genomlycklig. Ikväll la jag dubbelvikt av skratt. Det blev mycket vin, men framförallt, världens godaste mat (även om det ett tag såg ut att gå åt skogen). Världens bästa fredag.

Bästa torsdagen på länge

Publicerad 2012-10-18 22:42:08 i

Det finns så många andra saker att göra som är bättre än att plugga. Träna tillexempel. Jag älskar det. Kan inte leva utan det. Eller så kan man umgås med bästa kompisen. Laga mat, prata strunt, spela tv-spel och dricka rödvin. Jag gjorde båda sakerna idag. Bästa torsdagen på länge. Tentan känns så fruktansvärt långt bort just nu.

Utan detta

Publicerad 2012-10-18 07:33:15 i

Jag förstår inte hur något som kan få mig att flyga, kan får mig att krascha lika snabbt. Eller kanske inte krascha direkt, men ju fler dagar som går desto mer osäker blir jag på mig själv. Och jag klarar mig utan det just nu. Jag behöver inte det här. Mår så mycket bättre när det bara är jag, när jag får vara mig själv. Jag har precis börjat lita på mig själv. Precis börjat tänka att jag är tillräcklig. Jag mår bättre när det bara är jag. Jag klarar mig utan detta.

Onsdag

Publicerad 2012-10-17 17:19:19 i

Jag mår bra. Egentligen för bra. Det är ändå i slutet på lv7. Borde inte jag ha huvudet begravt i böcker just nu men sjukt stor ångest? Att vara såhär lugn ger mig en konstig känsla i magen. Kanske allt bara är en illusion? Kanske tentan nästa torsdag kommer och smackar mig rakt i huvudet? In your face, bitch.

Idag kom pappa förbi. Han hade med mitt Nintendo 64 ifrån Helsingborg. Som om jag inte redan börjat prokastinera genom att spela gitarr. Nu kan jag spela tv-spel också. Mycket bättre än att plugga om ni frågar mig.

Superbrunch

Publicerad 2012-10-14 19:40:20 i

Jag är fortfarande dödsmätt efter superbrunchen jag var på med mamma & pappa. Det var skönt med besök. Precis vad jag behövde. Och vår hund var med. Världens bästa hund. Men nu är kylskåpet fullt igen och mina föräldrar har åkt hem. Jag borde egentligen träna och plugga ikväll, men jag är alldeles för trött för att göra någonting alls. Tänker spendera resten av kvällen med att äta melon i min säng och lyssna på deppig höstmusik.

Jag var inte gjord för dessa dar

Publicerad 2012-10-14 08:39:35 i

Jag har börjat flyga iväg igen. Jag är glad. Det är inte bra. Tentorna närmar sig och jag har svårt för att fokusera. Idag kommer mamma och pappa hit. Kanske dom kan hjälpa mig få tillbaka fotfästet..

Love Antell

Publicerad 2012-10-13 03:04:24 i

Ingefärsölen var slut men jag är glad ändå. Djupa diskussioner, konsert & massa dans. Pusterviksbaren alltså. Mitt nya häng i Göteborg.

Dom passar igen

Publicerad 2012-10-12 20:08:34 i

Ja! Dom gick på. Mina favvo-byxor jag inte kunnat använda på evigheter. Och jag som inte har tappat ett enda kilo. Jag antar att muskler faktiskt väger mer än fett. Lycklig tjej. Överlycklig tjej. Nu ska jag fira med att gå på konsert och dricka ingefärsöl.

Det snurrar i mitt huvud

Publicerad 2012-10-10 16:16:03 i

Grejen är den, att jag förtjänar inte att vara nere just nu. Jag förtjänar inte att må dåligt. För jag har inget att må dåligt över. Jag har det jättebra. De bästa vännerna, den bästa familjen, bor i den finaste staden. Jag har inte rätt till att tycka synd om mig själv. Denna hösten har varit fantastisk hittills. Men just nu är jag bara så sjukt omotiverad. Vill dra täcket över huvudet.

Upside down

Publicerad 2012-10-10 08:45:18 i

Jag är krigare. Ge mig bara en dag eller två. Sen är jag tillbaks på banan. Starkare än någonsin. För jag har mina vänner. Jag har mitt gym. Och jag har en utbildning att fokusera på, som kommer påverka resten av mitt liv.

På gymmet

Publicerad 2012-10-08 21:49:08 i

När jag mår sådär ruttet och alltid känns tungt. När allting går åt skogen och jag bara vill gömma mig under täcket. Då finns det bara en plats som får mig att må bättre.

Celibat

Publicerad 2012-10-08 16:50:39 i

Jag hatar det här. Hatar det. Blir alldeles blödig. Och jag ska föreställa en krigare? Jag har hittat min akilleshäl. Fuck it. Nu går jag i celibat.

Söndagsutflykt

Publicerad 2012-10-07 18:10:17 i

Jag har haft en underbar dag. Tillsammans med fantastiska vänner. Tog en söndagsutflykt till Ullared. Shopping, shopping och massa skratt. Somnade i bilen på väg hem men nu kommer det bästa. Att få packa upp. "Leka" med sina nya presenter man köpt till sig själv.

Söndagsångest på en lördag

Publicerad 2012-10-06 12:03:27 i

Jag har alltid sett mig själv som en "fin flicka". Oskuldsfull. Försöker göra det som är rätt. Men när jag dricker förvandlas jag till något som är så fruktansvärt långt ifrån vad jag står för. Och igår drack jag inte ens så mycket. Men med rödvin i kroppen blir konstrasterna inte lika tydliga. Idag har jag söndagsångest. Söndagsångest på en lördag. Fuck yeah (?).

Hej Göteborg

Publicerad 2012-10-04 19:45:27 i

I tävlingen om vem som har bäst utsikt från sitt köksfönster utnämner jag mig själv som vinnare.

För bra för att vara sant

Publicerad 2012-10-02 22:12:11 i

Ibland händer det saker som är för bra för att vara sant. Jag har lätt för att flyga iväg. Måste dra ner mig själv på jorden. För jag vet att det ofta inte slutar som jag vill..

PPP plus Carro

Publicerad 2012-10-01 22:53:02 i

Helgen var fantastisk. Superligan från Helsingborg var här i Göteborg hos mig. Lägenheten var full. PPP plus Carro. Och det var helt underbart. Jag förvandlas till tretton år igen. Beter mig som den där fnittriga lilla tjejen vars humor är totalt vrängd. Skrattar tills jag nästan kissar på mig. Det är bara med dom som jag kan flippa ut sådär. Bara med dom som jag vågar släppa alla spärrar.

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela