hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Barcelona

Publicerad 2011-04-29 14:17:22 i Allmänt,

Fem dagar i Barcelona med familjen. Fantastiskt. Sol, shopping och spansk kultur. Åh, jag älskar Spanien. Resan skulle få mig utvilad och redo för statistik och annat tråkigt plugg. Istället fick den mig att vilja hoppa av Chalmers och flytta till Spanien. Jag älskar människorna där. Jag älskar språket och jag älskar maten. Barcelona är en fin stad. Vackert och stort. Jag har tagit några fantastiska bilder. Men dom orkar jag inte lägga upp än.

Trots att jag inte saknat Chalmers, så har jag saknat Göteborg. Och ikväll återvänder jag till min etta. Valborgshelgen väntar. Jag är taggad ända från tårna. Dansa, dansa, dansa.


Alla som inte dansar är våldtäksmän

Påsk

Publicerad 2011-04-23 12:44:55 i Allmänt,

Okej. När himlen är såhär blå och när solen skiner så kan man inte mer än älska de idylliska villaområdena. Och det är dagar som dessa som jag har svårt att minnas vad som fick mig att längta härifrån. Vad som fick mig att kunna ge vad som helst för att komma bort från denna stan. Jag tar långpromenader i stadsdelarna där jag växte upp.

Påsken kan inte bli mycket bättre. Jag älskar färgerna. Jag älskar äggen. Jag älskar allt. Sommarkänslan är på topp. Imorgon åker jag till Barcelona. Och ikväll ska jag dansa tills fötterna blöder. Åh, jag är kär i livet!

Ta mig till dans

Publicerad 2011-04-22 14:52:35 i Allmänt,

Antalet myggbett är nu uppe i tjugotre. Ogilla. Igår. GILLA. Ja, jag har världens bästa syster. Så är det bara. Och efter lite bubbel och några shots så var vi i full dans i vinylbaren. Kvällens uppdrag blev fylla väskan med godis från baren. Tills alla påskägg var tömda. På lördag går jag dit igen. Inget Hesingborg utan The Tivoli.

Årets första myggbett

Publicerad 2011-04-21 16:14:19 i Allmänt,

Det är bara fantastiskt. Helt underbart. Solen får mig på det bästa humör. Jag tänker inte på skolan överhuvudtaget. Matematiska tillämpningar, statistisk och föreläsarens snygga rumpa är långt långt härifrån. Och jag har fått årets första NIO myggbett. Fråga mig inte hur, men fy fan vad det kliar.

Idag fick jag träffa Ninni. Lunch på Mezo. Precis som vanligt. Precis som det brukar vara. Detta är den längsta tiden vi varit ifrån varandra. Jag förstår inte hur jag överlevt.

Dansa fastän hjärtat brister

Publicerad 2011-04-20 07:56:53 i Allmänt,

Jag lyssnar på Säkert! och dansar runt som en galning i hela huset när ingen annan är hemma. Tänker på den magiska kvällen där på Trädgårn. Det var fantastiskt. Jag hade gjorde var som helst för att uppleva den konserten igen.

Kyss mig så att någonting händer, slå mig så någonting blöder.
Elda upp mitt hus, ja det ikväll, så det finns nått som glöder.



Hela min värld

Publicerad 2011-04-19 21:38:28 i Allmänt,

Igår promenerade jag i hamnen. Gick förbi basketplanerna på gröningen. Åt glass i solen vid fria bad. Jag längtar till sommaren. Förhoppningsvis är det mer liv i Helsingborg då. Denna staden är död. Låt oss måla den röd. låt oss måla den blå. Vi är bättre än grå. En gång var denna staden hela min värld. Men nu känns den så tom. Öde. Det finns inga kvar här. Finns inget kvar här för mig. Jag tycker synd om dom som inte tagit tag i sina liv. Fastnat i samma fotspår. Samma gator. Hela livet. Jag kanske flyttar tillbaka hit när jag blir gammal. Köper mig en lyxvilla i de finaste områdena. Men just nu är jag glad att kunna kalla Göteborg för min stad.

Jag njuter av lovet. Njuter av vädret. Jag kan inte vara något annat än lycklig. Pluggmotivation? Noll! Och imorgon kommer Frida hem. Jag kan knappt bärga mig.

Stirra ner

Publicerad 2011-04-16 21:22:59 i Allmänt,

Episkt. Ja, vi är så jävla bra på att festa. Speciellt på gasquen. För där känner man alla. Och där får man bete sig hur som helst. För det är ändå ingen som minns det dagen efter. Jag dansade. Som jag dansade. Och skrattade.  Men jag lyckades inte ta några kort denna gången heller. Några stycken på bussen. Men inget mer. Idag snurrade mitt huvud. Stirra ner, stirra ner, stirra ner. Mamma kom och hämtade mig i Göteborg.

Vad gör vi? Nu kör vi!

Publicerad 2011-04-15 17:27:46 i Allmänt,

Åhhoj,  jag har taggat i över en vecka! Ikväll ska vi gasqua (varfan är min flaska?). Och det kanske inte kommer mycket folk. Och musik kanske suger. Men jag ska få umgås med dom bästa. Julia och Sandra. Mexicokväll med nacho och tequila. Mellanfest. Sen dansa tills fötterna blöder.

Och deklerationspapperna kom. Det räddade min sommar. Tack gode Gud!

Come sunshine

Publicerad 2011-04-11 21:07:43 i Allmänt,

Hela staden har vårkänslor. Och det gör inget att klockan är åtta när jag cyklar hem från skolan. Och det gör absolut ingenting att jag har punktering på bakdäcket. Och det spelar ingen roll att jag inte förstår något alls i mekaniken, statestiken eller tillmatten. Det gör inget. För jag är glad. Så jävla glad just nu. Livet leker, solen skiner. Om en vecka är det lov. Påsklov. Och Barcelona. Det ska bli fantastiskt. Helt fantastiskt.

500 days of summer

Publicerad 2011-04-10 21:57:32 i Allmänt,

Jag är inte tjejen man dissar. Det är fan inte okej. Men som tur är har jag Patrick. Och Julia. Vi bakade äppelpaj. Sen gick Julia, och jag och Patrick kollade på film. Söndagsmys. Det behövde jag. Patrick har köpt en basketboll till mig. Efter en dag av plugg i skolan spelade jag och Henrik basket i solen. Men vi hade ingen korg. Så det var inget kul. Imorgon ska jag cykla till skolan och lyssna på Håkan Hellström. Vårkänslorna är skyhöga.


Sommartider

Publicerad 2011-04-08 22:32:52 i Allmänt,

När värmen kommer, då ska jag börja cykla till skolan. Jag ska köpa mig en basketboll. Låta Chalmers få sätta upp en korg. Sen kommer det bli precis som rasterna under gymnasiet. Brottas med humlor medan fötterna får röra på sig. Svett och glass i solen. "Först till tjugoett". Jag är taggad. Kom igen nu då. Basket. Basket. Basket.

Och i sommar ska jag gömma mig i de djupaste skogar. I norraste norrland. Jag ska dansa med trollsländerna. Springa ikapp med renarna. Bada i älven. Äta hjortron. Ligga i gräset. Bland blommor och mygg. Titta upp i himmlen. Andas. Leva.

Förhoppningar och rengbågar

Publicerad 2011-04-08 14:56:06 i Allmänt,

När jag är sjuk blir jag sex år igen. Ligger i soffan under täcket. Tycker synd om mig själv och kollar på disneyfilmer. Den enda skillnaden nu är att mamma inte är här för att plocka upp efter mig. Det ligger papper över allt. Disk överallt. Jag har inte längre några rena glas kvar. Jag vadar genom smutsen. Från soffan till köket, och tillbaka.

Jag får inget plugg gjort hemma. Och prickarna i halsen är nästan borta. Jag funderar på att gå till skolan på söndag. Istället sitter jag och tittar ut genom mitt fönster. Jag har utsikt över hamnen. Jag ser båtarna flyta förbi. Jag ser kranarna jobba vid kajen. Det känns som jag befinner mig i en musikvideo av Håkan Hellström. Jag längtar till sommaren. Då ska jag dansa barfota längst stadens gator. Le. Skratta. Dansa.

Barnprogram och gitarr

Publicerad 2011-04-07 19:46:37 i Allmänt,

Det har bara gått en dag. Men jag mår redan hundra gånger bättre än igår. Kan fortfarande inte svälja. Men snart. Jag har legat i soffan hela dagen. Kollat på barnprogram och spelat gitarr. Solen lyser mig rakt i ögonen. Våren är snart här.

Skrikiga barn och snälla sköterskor

Publicerad 2011-04-06 21:05:29 i Allmänt,

Nyss hemkommen från att ha spenderat tre fasansfulla timmar på vårdcentralen. Omringad av äckliga ungar som skrek halsen av sig. Och jag mådde skit. Men sköterskorna var fantastiska. Och ja, jag har halsfluss, eller någon annan arg bakterie nere i halsen. Ingen skola på flera dagar. Men redan imorgon dissar jag doktorns råd och åker iväg till skolan. Yes. Det går bra nu, kompis det går bra nu? Nej fy satan. Vill inget hellre än att försvinna under täcket. Vakna upp när jag klarar av att äta och dricka igen.

Sjuk

Publicerad 2011-04-06 14:01:50 i Allmänt,

Fryser. Svettas. Fryser. Svettas. Förra veckan var fylld av fest och skoj. Denna veckan skulle jag ta tag i mitt liv. Bli effektiv. Börja plugga. Och så nu det här. Lyckades inte sova på hela natten och hade så ont i halsen att jag började reflektera över att begå självmord. Jag vill inte missa skolan. Jag vill inte missa idag. Jag har sett framemot idag sen i söndags. Åh! BAJS!

Sommartid

Publicerad 2011-04-04 22:05:58 i Allmänt,

Nu har jag köttat på gymmet. Det var skönt. Jag har saknat det. Och jag har saknat Anna och Peter. Imorgon ska lyckliga familjen ha middag. Det kommer bli toppen. Och jag älskar att det är så ljust ute. Sitta i skolan till halv åtta. Utan att bli trött. Utan att äns reflektera över hur sent det är innan man gåt till träningen. Jag orkar mer. Känner mig tusen gånger starkare. Tack goda Gud för sommartid.

Mirror

Publicerad 2011-04-04 10:08:48 i Allmänt,

Ju mer jag tänker på vad som egentligen hände i fredags, desto mer inser jag hur full jag måste varit. Pinsamt! Sjunger på Mirror med Salem al Fakir. Den gör så jag mår lite bättre.

Do you remember what you did last night?
What did you go through and with whom did you make out?
What girl? I didn't get her name
Put this in a box and it would be a brand new party game
It's all in a big blurr

Jag vill ha allting

Publicerad 2011-04-03 19:48:44 i Allmänt,

Vilken helg det har varit. Vilken vecka vi har haft!! Igår taggade jag om på nytt. Jag och Julia gick ut i Göteborg. På "båten". Och jag blev helt yr av hur vackra människor det faktiskt finns. Vi dansade. Jag älskar att dansa. Dansa dansa dansa. Och så resten av veckan. Perfekt. Jag önskar att alla veckor var som denna. Men nu ska jag lugna ner mig. Det är dags att ta tag i skolarbetet igen. Jag har kommit alldeles för mycket efter. Skit. Pluggmotivationen är fortfarande nere på noll.

Nu ska vi gasqua, var fan är min flaska?

Publicerad 2011-04-02 18:29:36 i Allmänt,

Ohoj! Vilken utgång det var igår. Jag hade dödskul. Tror jag. Nästa gång skippar jag nog den sista ölen. Det kändes i huvudet när jag vaknade klockan elva imorse av att mobil ringde. Jag gillar att vara på Gasquen. Där känner man sig hemma. Kan prata med vem som helst. I riktiga världen är alla så jäkla typiskt svenska. Men ikväll har jag taggat om på nytt. Jag och Julia ska ut i Göteborg. Det ska bli KUL. Och igår lyckades jag bara ta en bild..

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela