hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

The bitch is back

Publicerad 2013-11-29 22:24:51 i Allmänt,

Jag är på något fruktansvärt bitchigt humör idag. Jag säger att det är PMS. Men enligt P-pillkartan är det inte dags för PMS förrän om drygt en vecka. Jag är inne i jagbryrmiginteomnågonannanänmigsjälv-bubblan. Som tur är har jag världens bästa roomie. Tillsammans har vi världens sämsta roomie som nu har skaffat världens sämsta pojkvän. Dom beter sig som fyraåriga småglin (som är uppe till kl3 på nätterna). Jag tänkte först hantera detta på ett vuxet sätt, men bitchen letade sig fram och idag var det krig. Jag kan lyssna högt på gangstermusik kl4 på morgonen, komma på att köket måste städas kl7, smälla i dörrarna, strunta i att städa upp efter mig och bara råka gå runt naken i lägenheten när jag vet att hennes pojkvän är på väg ut. Oh no, she didn't? Jojomän, vet ni. Ni skulle se min roomies stora ögon när jag kom ut i köket i de minsta spetstrosor jag äger och bara ett tunt linne (synliga niples såklart annars räknas det inte). 



Muggkaka med banankanelcenter

Publicerad 2013-11-28 23:35:41 i Allmänt,

Och jag måste bara berätta om muggkakan jag åt till middag ikväll. Den var helt otrolig. Vaniljmuggkaka med varm banan- och kanelfyllning. Testa. Ni kommer älska den.

Recept
Muggkaka:
1/2 banan
50gr havregryn
2 äggvitor
1 tsk bakpulver 

Fyllning:
1 banan 
1msk kanel 

Blanda alla ingredienser till muggkakan och häll i en kopp. Mosa banan till fyllningen och blanda med kanel. Tryck ner fyllningen i mitten av muggkakan så gott det går (var lite tricky) och micra i 1,5 minuter. Vänd ut kakan på en tallrik. Ät och njut. 



Idag var en bättre dag

Publicerad 2013-11-28 23:24:10 i Allmänt,

Om igår var en pissdag så var den här hundra gånger bättre. En lektion på morgonen, fyra timmars mysplugg i universitetets bibliotek, ett svettigt spinningpass, shopping på stan, myskväll med Ana och sen till juicebaren för att träffa Anna Sophia och  planera lite inför Madridresan. 



Behöver lite motivation

Publicerad 2013-11-27 23:18:59 i Allmänt,

Jävlar, hörni! Jag gick igenom gamla blogginlägg för att få lite frukostinspiration och hittade denna bilden här nedan (jag vill ha den ryggen igen). Våren 2013 var jag så himla hurtig. Hur tusan kunde jag klaga över att jag inte var vältränat? Varenda inlägg handlade om träning, pepp och mer pepp. Nu är träning bara något jag gör varje dag. Ingen pepp. Och äter nyttigt gör jag verkligen inte här nere i Spanien. Skärpning? Nja, vi tar det efter jul. Funderar över en bulkperiod och börja deffa i februari? Det gick ju så himla bra sist. Men samtidigt måste jag träna inför mitt maraton. Bulk och löpning går inte ihop. 



Uppdatering

Publicerad 2013-11-26 22:54:47 i Allmänt,

Wooophie wooop! What's up?! Hoppas ni har det bra där hemma i vintermörkret (ska jag vara ärlig så saknar jag det lite). Idag har jag haft 13 timmars skoldag. Precis som varje tisdag. Men nu jag har börjat vänja mig. Är inte lika slutkörd som jag var de första tisdagarna. Dessutom känns det alltid som helgen börjar när tisdagen väl är över. Bara en lektion på onsdagar, en på torsdagar och tre på fredagar. Det är chill ju.

Det är 3,5 veckor kvar tills jag tar planet till Sverige för att fira jul. Men jag har en jäkla massa skolskit att göra fram tills dess. Fem exams och ett stort arbete. Men jag ska inte klaga. För på lördag åker jag till Madrid i tre dagar tillsammans med Louis, Anna Sophia och Alex. 

Och jag vill bara klargöra en sak. Vi har det inte varmt i Spanien. Visst, mitt på dagen är det varmt. Typ 18 grader och solsken. Man kan fortfarande äta lunch i gräset. Men nu snackar vi inomhus. På morgonen räknar jag till tre, kastar av mig täcket och klär på mig så snabbt att kroppen inte hinner förvandlas till en isbit. Ärligt talat funderar jag till och med på att stanna i skolan efter jag slutat om dagarna bara för det är varmare där än hemma i lägenheten. 

Systerhelg

Publicerad 2013-11-24 13:36:51 i Allmänt,

Jag har haft en helt underbar helg med syster på besök. Massa shopping, yoghurtglass, träning, tapas och kebab (den bästa kebaben finns i Spanien). Nu har jag träningsvärk i ländryggen efter att ha tagit pb i marklyft, ont i fötterna efter allt promenerade och noll pengar på kontot. Ändå är jag världens lyckligaste. För jag trivs så himla bra i Valencia och för jag har den bästa systern någonsin. 




Världens bästa juicebar

Publicerad 2013-11-20 23:26:22 i Allmänt,

Igår fyllde Rickarda år så Barcelona-gänget gick till Bla-Bla Cafe för att fira. Det är en juicebar och är ett av mina favoritställen i Valenica. Dom har massa olika juicer att välja från och det är alltid lika svårt att bestämma sig vilken man vill ha. Det finns med eller utan alkohol och med eller utan mjölk. Min standard brukar vara att ta något som innehåller melocetón (persika), men de som innehåller Baileys är också fantastiska.  Igår valde jag för första gången Coco, platano y leche (kokos, banan och mjölk). Det var supergod. Jag älskar kokos så vad kunde möjligtvis gå fel? Dock var denna inte alls speciellt uppfriskande, så kommer nog inte ta den igen. När ni hälsar på mig så lovar jag att vi ska gå dit. Finaste myschillbarstället när man inte känner för att festa. 



Onsdag

Publicerad 2013-11-20 21:45:26 i Allmänt,

Efter tentan igår tänkte jag att jag skulle få slappna av lite. Men idag insåg jag hur mycket jag har kvar att göra i skolan innan jullovet. Stressade upp mig alldeles och det resulterade såklart i att jag gjorde about ingenting under hela dagen. Hade bara lektion på kvällen. Och när jag kommer hem från skolan efter nio undrade Ana om hon skulle laga mat till mig med. Men ja, självklart. Jag älskar mat men hatar laga den. Rena lyxen ju (även om maten bara bestod av fisk och stekt svamp).

Imorgon kommer min syster hit. Äntligen. Jag har saknat henne som en häst. Systermys.



Pannkaksfrukost

Publicerad 2013-11-19 17:33:26 i Allmänt,

Idag hade jag två prov. En muntlig presentation i spanska och en tenta i Energy Markets. Båda gick toppen (om läraren tar exakt samma frågor som förra året kan det inte gå annat än bra). Laddade upp inför dagen med en pangfrukost. Pina Colada-proteinpannkakor. 

Recept
1/2dl havregryn
1/2 dl mjölk
1skopa proteinpulver (pina colada)
1tsk bakpulver
1/2 mosad banan
1 ägg

Blanda ingredienserna, stek på medelvärme och BAM! Ät de godaste pannkakor du någonsin gjort. Hade ananas, kvarg och kokosflingor till mina prottepannkisar.



Julkänsla

Publicerad 2013-11-18 13:39:00 i Allmänt,

Förra året julpyntade jag lägenheten den 19 november. Och då fick jag verkligen knyta fingrarna för att inte göra det tidigare. För bara några dagar sen trodde jag att jag skulle vara utan julkänsla detta året. Med 20 grader och strålande solsken var det svårt att föreställa sig. Men nu sitter jag invirad i min stora röda halsduk och lyssnar på julmusik. Vissa tycker jag är alldeles för tidigt ute, men när julkänslan förvandlar mig till en chokladpralin med mjuk kolacenter är det väl bara bra? Haha. Jag är alldeles varm inombords och myser hela tiden. Dricker te och tänker  glada tankar. Det är över en månad kvar till jul. Ska jag i fyra och en halv vecka gå runt och längta efter mammas julmat? Får nog lugna mig lite ändå..



Shoppingdag

Publicerad 2013-11-16 18:51:54 i Allmänt,

Jag är kär i mina nya jeans. Kan man vara kär i ett par jeans? Det är klart man kan. Jag älskar dom. Jag älskar dom så mycket att jag till och med skrivet ett blogginlägg om dom. Haha. Idag åkte jag och Anna Sophia till ett shoppingcentra utanför stan. Shopping, shopping och lyxlunch. Sen tog vi metron tillbaka till stan och drack julkaffe på Starbucks. Vilken mysdag. Nu har jag krypit tillbaka under filten, tänt mitt röda doftljus och lyssnar på julmusik. Här kommer jag stanna resten av kvällen. 


Hösten är här

Publicerad 2013-11-15 22:25:02 i Allmänt,

Hej ni. Nej, jag har inte gått under jorden. Men det har varit mycket i skolan. Jag har redan kuggat två tentor. Vill inte klanta mig på denna också. Så jag spenderar nästan all fritid i skolans bibliotek (och jag tror jag har hittat ett ämne jag faktiskt tycker om och kan tänka mig arbeta med i framtiden). 

Hösten har kommit till Valencia. I tisdags gick jag i shorts. Svettades. Men idag ligger jag nerbäddad under två filtar och fryser ändå. Dricker varm choklad och kolla på Pretty Little Liars. 

Tentataggen

Publicerad 2013-11-13 17:54:27 i Allmänt,

Jag måste erkänna en sak. Jag har tenta på tisdag. En svårt kurs om ekonomi i energimarknaden. På spanskan. Fattar inget. Så vi frågade läraren om han kunde visa oss en gammal tenta, bara för att se ungefär hur frågorna var. Men det fick vi inte för han skulle använda samma tenta som förra året. Nu är det så här va, att vi lyckats få tag på tentan från förra året. Opsii. En tjej hade fotat den med sin dåliga mobilkamera, men ändå.. Man ser typ vad det står. Så idag satt jag, Axel & Louis pluggade. Men vad i helvete! Inte hjälpte det att ha tentan. Allt är på spanska och konstigt formulerat. Det är flervalsfrågor så beroende på hur frågorna tolkas kan olika svar vara korrekta. Sex dagar kvar till tentan. Heja mig?

(Bild från min och Axels pluggsöndag)

Sex och sånt trams

Publicerad 2013-11-12 23:04:30 i Allmänt,

Innan jag åkte till Spanien slog jag vad med mina vänner om att jag skulle klara mig utan killar under ett helt år. Idag sa läraren i min Business-kurs, när han pratade om motivation, att ett psykologiskt behov som alla människor har är sexuell närhet. Jag tycker då att jag är ett levande bevis på att han har fel. Jag mår hur bra som helst utan killar. Psykologiskt. Fast vem vet, lite Hanky Panky hade kanske gjort så jag klarat tentorna. Bara för att hålla motivationen uppe. Haha. 

Dagar som denna

Publicerad 2013-11-09 21:16:29 i Allmänt,

Jag har verkligen lärt mig uppskatta sådana här dagar. Dagar då absolut ingenting händer. En segstartad morgon med ett hårt benpass på gymmet. Plugg. Gå till affären i pyjamas. Laga lyxmat bara till mig och dricka Coca Cola Zero framför Pretty Little Liars. Jag har lägenheten för mig själv. Ligger nerbäddad i soffan i min nya pyjamas. Ska snart sova. Imorgon väntar en löpdejt med Louis och sen kötteplugg och gåsmiddag tillsammans med Axel.



Inte den idealiska studenten precis

Publicerad 2013-11-09 04:11:15 i Allmänt,

Idag gick jag på en icke-obligatorisk  practical i engelskakursen. Icke-obligatorisk = endast jag dyker upp och får sitta själv med läraren och prata i två timmar. Han sa att jag var den sämsta erasmusstudent han träffat (?!!!!). Fast på ett "positivt" sätt. Han hade aldrig träffat en erasmusstudent som pluggar lika hårt som jag. Aldrig träffat någon som faktiskt bryr sig om att klara tentorna. Han tyckte också att jag festat alldeles för lite sen jag kom till Valencia. Och visst, det är kanske sant. 

Så ikväll bestämde jag mig för att gå all in. Louis bjöd på typisk fransk mat (potatisgratäng, baguette och pate) innan vi gick till La 3. Fint ställe det där. Speciellt när vi hittade ovanvåningen. Där var det fest á la vinylbaren. Exakt samma musik. Dansade så fötterna blödde. Precis som förr. Träffade till och med min gyminstruktör där. Kommit bli lite awkward när vi ses på passet kl11 imorgon. Heja heja. Nu ska jag sova. Puss 

6 november på stranden

Publicerad 2013-11-07 07:15:48 i Allmänt,

Igår sägs det ha varit 34 grader i Valencia. Det skulle inte förvåna mig ett dugg. Bara på vägen ner till stranden hann jag bli genomsvettig. Och det blev bara ett kort tvåtimmarsbesök. Men jag  testade vattnet och ja, det var fortfarande inte för kallt för att bada (säger jag som är badkruka nr1). Får njuta denna veckan. På måndag och tisdag ska det bara bli 23 grader..



Sockerfritt

Publicerad 2013-11-05 22:52:31 i Allmänt,

Jag och Anna-Sophia har gjort en pakt. Det spanska livet har satt sina spår, så fram tills vi åker till Madrid den 30 november (vi har dock uppehåll medan min syster är på besök) så ska vi försöka leva nyttigt. Reglerna är enkla: inget socker, få kolhydrater, max två frukter om dagen, dricka 3 liter vatten om dagen och alkohol endast en dag i veckan. Fast vi förstod rätt snabbt att det kommer bli jäkligt svårt att hålla. Redan på fredag har vi planerat in en lunchdejt med Alex på skolans ena restaurang och på kvällen är vi bjudna på middag hemma hos Louis innan det är dags för utgång. Men vid såna tillfällen sa vi att man får göra undantag. Så länge vi äter med måtta. Jag har också lagt till några egna reglerna som till exempel minst 5 träningspass i veckan (varav 3 löp). Det är typ 3 veckor vi måste hålla det. Hur svårt kan det va, liksom?!

Barcelona

Publicerad 2013-11-04 00:34:43 i Allmänt,

Klockan halv sex i fredagsmorse var jag på tågstationen i Valencia för att möta Ricarda och Anna-Sophia. Åkte till Barcelona. Resan tog bara tre timmar, checkade in på världens mysigaste hostel (backpackers hostel, åker ni till Barcelona så boka rum där) och sen var vi redo för stan. Det blev en hel del kultur. Besökte  Güell-parken, olympiska stadion, saluhallen, Las Ramblas, katedralen, magiska fontänen och Sagrada Familia. Vi åt massa god mat (mest glass) och shoppade lite grann. Jag har varit i Barcelona förr och jag gillade inte staden så mycket. Denna gången uppskattade jag den nog mer (kanske för att jag inte blev matförgiftad nu). Barcelona är ett bra resmål om man vill åka till en storstad där det alltid finns något att göra, men vill man uppleva den spanska kulturen är detta igen jag rekommenderar. 





Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela