hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Sista dagen

Publicerad 2012-11-30 10:24:14 i

Var precis och mätte mig hos min PT. hade gått från 31.7% till 27.6% fettmassa. Ökat 2kg muskler, minskat 4kg fett. Totalt minus två kilo och åtta centimeter i midjan. Jag är nöjd. Men jag önskar det var mer.

På gränsen till sammanbrott

Publicerad 2012-11-29 07:49:25 i

Jag började se en trend neråt. Jag började få upp hoppet. Men imorse var jag tillbaks på noll. Jag känner för att ligga kvar i sängen och aldrig gå upp. Inget jag gör är tillräckligt. Jag behöver en paus. En paus från allt.

Åtta centimeter

Publicerad 2012-11-28 17:21:09 i

Jag måste erkänna att det känns rätt gött att gå in i klädaffären, ta en klänning i storlek S, gå in i provrummet, testar och den sitter perfekt. Jag provade en i M också. Bara för att jag kunde. Men den var hemsk. Så jag och min (tack vare FF) åtta centimeter smalare midja köpte klänningen och tog spårvagnen hem. Nöjd tjej.

Två pass kvar

Publicerad 2012-11-28 09:02:46 i

Idag var det fruktansvärt tungt att ta sig till gymmet (trots att pappa till och med skjutsade mig). Men väl där mådde jag lika bra som alltid. Fick pratat med min personliga tränare. Världens bästa sådan. Nu är det bara två pass kvar, sen ska jag ta mig en välförtjänt vilodag.

Fyra dagar

Publicerad 2012-11-26 20:32:57 i

Fyra ynka dagar kvar av fitnessfighten. Varför var jag tvungen att bli sjuk precis nu? Jag ligger hemma i min soffa. Iklädd massa kläder, under en filt, dricker te men ändå fryser jag. Jag har så ont i magen att bara lite yoghurt med blåbär har gått ner. Fyra dagar. Fyra träningspass kvar. Jag trotsar allt. Imorgon hittar ni mig på gymmet klockan åtta.

Julhandel

Publicerad 2012-11-26 20:17:05 i

Jag och Anna tog bussen ut till Bäckebol. Det var vi och tusen människor till som bestämt sig för att söndagseftermiddagen efter löning var perfekt dag för lite julhandling. Jag gick loss på julpyntet. Det blev både en tomte, massa glitter och ljus. Nu är min lägenhet överpyntad, men jag måste erkänna att jag är rätt så nöjd.

Nej tack, jag stannar nog hemma

Publicerad 2012-11-24 20:02:18 i

Jag har blivit hemmakär. Kanske lite väl mycket. Men jag har ingen lust att festa. Speciellt inte nyktert. Jag tänder hellre ljus i hela lägenheten och kollar på Så mycket bättre.

Muskeluppdatering

Publicerad 2012-11-24 16:35:00 i

Träningen går verkligen bara bättre och bättre. Sätter personbästa på löpbandet var och varannan dag. Jag älskar känslan när man pushat sig själv till gränsen. 

 

Jullängtan

Publicerad 2012-11-24 09:43:53 i

Julkänslan har äntligen infunnit sig även i mig. Saffransgröt och helgplugg. Om bara en vecka börjar julkalendern och enligt långtidsprognosen kommer minusgraderna till Göteborg lagom tills dess.

Muskler

Publicerad 2012-11-23 19:28:00 i

Jag skulle vilja hitta en man på gymmet. Inte för att min man behöver vara stor, stark och ha massa muskler. Men han ska uppskatta mina.

Konstiga drömmar

Publicerad 2012-11-23 08:01:45 i

I natt hade jag en sjuk dröm. Den var lång. Känns som jag drömt i flera dagar. Jag mådde inte bra i drömmen. Jag ville komma bort. Så jag åkte till flygplatsen och köpte en enkelbiljett till Colorado. Och om Colorado ser ut som det gjorde i min dröm vill jag åka dit. Jag vandrade runt i staden. Pratade med massa människor. Sen insåg jag att jag var tvungen att åka hem. Men när mitt pass inte var giltigt längre skulle jag stanna där i två veckor till. Jag var tvungen att ringa mina föräldrar. Och precis då vaknade jag. Jag lyckades faktiskt för första gången i en dröm inse att det inte var på riktigt och tvingade mig själv att vakna. Kudden var genomblöt av tårar. Klockan var halv sju.

When what you got is not enough

Publicerad 2012-11-22 20:31:00 i Allmänt,

När man ger allt man har, och det ändå inte är tillräckligt. Vad gör man då? Jag känner mig så fruktansvärt hjälplös just nu. Jag mår dåligt. Jag har gett allt för fitnessfighten. Lagt mitt liv i deras händer. För jag såg det som min sista utväg. På gymmet bröt jag ihop totalt. Satte mig på toalettgolvet och storgrät. Jag kunde inte titta mig i spegeln. Jag hatar vad jag ser. Torkade tårarna och ställde mig på löpbandet. Det gick så jäkla bra. Jag satte personbästa igen (ännu ett bevis på att träning får mig att må så himla bra). Men på väg hem brast det igen. Jag kämpar så hårt. Jag tränar varje dag. Jag äter minimalt. Men när inget händer frågar jag mig själv om det verkligen är värt det. Det känns som jag är dömd till att förbli en tjockis resten av mitt liv. Kanske dags att jag accepterar det.

D-vitamin

Publicerad 2012-11-21 20:23:00 i

Och just det! Jag och Kajsa har bokat resa till Egypten i januari. Precis vad jag behöver i vintermörkret. En riklig dos av D-vitamin. Jag längtar redan. Hotell precis vid havet och all inclusive. Lyx!

In it to win it

Publicerad 2012-11-20 17:58:00 i

Okej. Så jag mailade till fitnessfighten igen. Totalt uppgiven. Deras "garanterade resultat" känns så himla långt bort. Denna gången fick jag till svar att jag skulle skippa kolhydraterna helt. Tio dagar kvar. Det är värt ett försök. Jag kan lätt gå hungrig i tio dagar. Bara jag börjar se några jäkla resultat snart. Jag var in it to win it. Nu blir jag glad för minsta lilla hekto.

Utmana dig själv

Publicerad 2012-11-18 17:17:11 i

Dagens mantra: Utmana dig själv. Resultatet? Nittio minuter senare var det en extra svettig (och djävulskt nöjd) tjej som lämnade gymmet. Träning ger mig en sån jäkla adrenalinkick. Jag mår bra. Trots att jag inte har någon julkänsla än. Men på vägen hem köpte jag med mig två nya teer i hopp om att komma i stämning.

Julen, var är du?

Publicerad 2012-11-16 20:38:42 i

Jag vill komma i julstämning. Man mår bra av julstämning. Man blir snäll. Får ett hjärta som smälter av minsta lilla kärlek. Ikväll har jag tänt ljus i hela lägenheten och lyssnar på julmusik i hopp om att komma i stämning. På söndag åker julpyntet fram.

Jävla kolhydrater

Publicerad 2012-11-15 19:07:51 i Allmänt,

Det jag trodde skulle bli svårast under fitnessfighten var inte att träna varje dag, utan att inte låta mig påverkas av sötsuget. Nu, femton dagar in i fighten, kan jag erkänna att jag inte har något begär överhuvudtaget. Jag kan gå förbi godishyllan på Ica, lukta, titta utan att känna någonting. Just nu finns det ingen mat som jag riktigt längtar efter.

Och just det, dom jäkla kolhydraterna. Än har jag fortfarande inte sett skymten av några resultat. Det gör mig himla frustrerad då jag verkligen ger hundrafemton procent och hade föreställt mig själv komma i en supertight klänning när fighten väl var över. Jag mailade i ren fruktration till World of Shape och frågade vad jag gör fel. Svaret jag fick var att min kropp antagligen inte vant sig vid att äta kolhydrater än. De flesta som startar fighten drar ner på kolhydratsintaget. Jag ökade mitt.

Grym i köket

Publicerad 2012-11-12 17:56:00 i

Det känns tungt just nu. Kroppen är trött. Varje steg jag tar gör ont. Men det är en utmaning. Det ska vara en utmaning. Och jag tänker inte ge upp. Att ge upp betyder att misslyckas. Detta är min grej, att träna och äta hälsosamt, och jag tänker inte misslyckas med det jag faktiskt är bra på.

Än känner jag inte av några speciella resultat. Men en sak är säker, fitnessfighten har utvecklat mina kunskaper i köket. Jag är grym på att laga mat. Och det tar ju inte lång tid alls. 

Inte för mycket fritid

Publicerad 2012-11-12 09:59:23 i

Jag borde inte klaga på att jag har för mycket fritid. Jag har ju faktiskt saker att göra. Det är bara det att jag inte orkar ta tag i det. Kandidatarbete, erasmus, städa och allt det där. Jag ska sluta klaga.

För mycket fritid

Publicerad 2012-11-11 16:55:31 i

Vaknade tidigt imorse. Drog iväg till gymmet och sedan en sväng på stan. Klockan två bytte jag om till myskläder och satte mig tillrätta i soffan. "Skönt att ta myskväll redan efter lunch" tänkte jag. Men ni känner mig. Rastlösheten bara växer och växer. Klockan är inte ens fem och jag har panik. Ingenting att göra (plugg räknas inte), spring i benen. Varför var det ingen som varnade om att trean på Kf skulle innebära så mycket fritid?

Markus Krunegård

Publicerad 2012-11-10 23:16:00 i

Jag förstår inte hur jag ens kunde tvivla på om jag skulle gå eller inte. Jag älskar ju konserter. Då känner jag mig som sjutton år igen. Och Markus Krunegårds texter beskriver precis hur jag kände då, hur livet pågick någon annanstans & hur missförstådd jag var. Hans första skiva ger mig fortfarande gåspäls. Och jag tror fortfarande att han och jag skulle bli det perfekta paret.

 

På konserten fanns också dom. Dom som brukade vara jag. Längst fram vid kravallstaketet med hjärtat i brand och drömmar om något större. Jag ville bara gå fram och krama om dom. Säga att allt blir bra, att allt är möjligt. Det är vackert vad musik kan göra med en.

 

Längtar efter pepparkakor

Publicerad 2012-11-07 21:56:56 i

En vecka har gått. Kan lika bra bosätta mig på gymmet resten av månaden. En fjärdedel av fitnessfighten är avklarad. Just nu känner jag ingenting. Och om fitnessfighten inte ger några resultat, är jag antagligen dömt att förbli en tjockis för resten av livet. Att hålla sig ifrån socker, sötningsmedel och alkohol har varit förvånansvärt lätt. Men ändå är jag sugen på ALLT. Jag längtar efter ett glas vin (eller typ sjutton). Pepparkakor med massa glasyr och nonstop. Jag är till och med sugen på saker jag vanligtvis inte tycker om. Som Marabou mjölkchoklad. Världens äckligaste choklad. Men jag vill ändå ha.

FF och spontanitet

Publicerad 2012-11-06 17:45:51 i

Minns ni mitt höstlöfte? Att jag skulle bli mer spontan? Fitnessfighten främjar inte precis detta. Spontanitet är inte så lätt när man ständigt måste ha koll på klockan. Tror jag ska börja gå runt med flera matlådor i väskan. På så sätt kan jag också gå och se Batman med alla andra i min klass.

Trots allt gillar jag upplägget. Tydliga matinstruktioner att följa men det bästa av allt är ändå att jag får träna varenda dag! It's like a dream come true.

Du

Publicerad 2012-11-06 07:55:31 i

Varje dag åker jag förbi din port. Två gånger per dag. Det gör det svårare för mig att glömma dig.

Jag är awesome

Publicerad 2012-11-04 00:35:46 i

Helsingborg är sig likt. Och att festa nyktert suger. Men jag kan leva med att vara den smarta, tråkiga, nyktra tjejen som vägrar ta för många personer i bilen för en kväll. För nykterheten beror på fitnessfighten, och gissa vem som kommer vara hetast i december. Då är det min tur att festa loss. Smartheten? Egentligen så är jag inte så jävla smart. Men ja, jag pluggar till civilingenjör. Och let's face it, jag är ingen rolig människa och därav kommet tråkigheten in i bilen. Bil-saken beror helt enkelt bara på att jag inte vill bli av med mitt körkort. Men kalla mig lam. Gör det! För jag vet att jag är så mycket mer. Jag är fan awesome.

Breakin dishes

Publicerad 2012-11-02 09:49:24 i

Det där med att bli dumpad kan verkligen dra ner på självförtroende rejält! Jag är ändå tjejen som inte blir kär. Har svårt att falla. Får inte känslor. Eller som Kristina skulle uttrycka det: "Du tänker som en kille". Det kanske stämmer. Men sen när jag väl faller, hittar någon som ger mig fjärilar i magen och sånt trams, är det alltid jag som får hjärtat krossat. Och om man vågat sänka garden kommer käftsmällarna rakt i huvudet. Det är först nu som mitt senaste blåmärke börjat försvinna. Men vet ni vad? Jag känner mig starkare än någonsin. Ensam är stark, eller hur är det nu igen?

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela