hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

31 december

Publicerad 2010-12-31 13:39:51 i Allmänt,

Det är sista dagen på detta året. Absolut sista dagen. Kollar igenom gamla blogginlägg. Allt som har hänt under 2010. Det har varit ett bra år. Jag har jobbat som simtränare, blivit brunett, utbildat mig till croupier och jobbat på flera olika nattklubbar i Skåne, tatuerat mig, varit träningsnarkoman, gått ner tjugo kilo, varit nöjd med mig kropp för första gången i livet, blivit anställd och uppsagt från samma jobb på mindre än en vecka, förvandlats till pensionär som tog tupplurar mitt på dagarna, spenderade en oförglömlig helg i köpenhamn, varit stammis på Mezo (kyckling och mozzarellasallad i mitt hjärta), hälsat på Kristina och Tina i Budapest, varit på Siesta med Ninni, upplevet en av de bästa sommrar på länge, kommit in på Chalmers som jag drömt om i flera år, flyttat hemifrån, lärt mig tvätta, varit på galna fester och träffat underbara människor från hela Svergie.

Nästa år, alltså från och med imorgon, kommer ha riktigt svårt att slå 2010. Men jag kommer må bra. Så jävla bra. Tack för mig. Och tack TILL mig, och alla andra som rockat sönder året som gått. Tack.


Tisdagstankar

Publicerad 2010-12-28 23:47:04 i Allmänt,

Hörde Gubben i lådan på radio. Började gråta. Jag saknar Göteborg. Åkte och simmade med pappa. Kändes underbart. Helt underbart. Idag fick jag mina nya glasögon. Kollar på bilder från förr. Känner mig fulare än någonsin. Måste klara detta nu. Har inte fått någon bra start. Helvete. Imorgon ska jag hälsa på min lägenhet. Vattna blommorna och gå på mellandagsrea. Måste köpa en nyårsklänning. Tillbaks i Helsingborg redan på torsdag. Längtar till nyår. Dricka champange och umgås med de bästa.

Jag gräver min grav för dig. Jag är en soldat för dig.


En liten fjäril i magen

Publicerad 2010-12-28 23:08:48 i Allmänt,

Idag hade vi återförening. Powerpuffpinglorna var samlade igen. Det känns som hundra år sen. Men när vi väl träffas är det precis som om tiden stått still. Vi är fortfarande bästa vänner. Det kommer vi alltid vara.Det var underbart att krypa upp i sängen, kolla OC och prata om gammalt, nytt och allt där imellan.

Nu är det lika långt till stjärnorna som stjärnorna till dig







ibland är en lögn det finaste man har

Publicerad 2010-12-28 00:30:11 i Allmänt,

Jag behövde komma hem. Sova, träffa gamla vänner, umgås med min mamma och pappa, vara med min syster. Jag behövde komma hem. Jag behövde se på mig själv i spegeln. Verkligen se mig själv. Jag gillade inte vad jag såg. Förra året var det exakt likadant. När jag kom hem från Spanien hade fester och sömnlösa nätter brytit ner mig totalt. Men då lyckades jag ta tag i mig själv och gå ner tjugo kilo på ett halvår. Skillnaden nu är att jag inte är arbetslös, så jag kommer inte ha tid till att träna tio gånger i veckan. Jag mådde bra när jag tränade tio gånger i veckan. Nu är ju inte mitt mål att gå ner så mycket. Men jag vill fortfarande må bra. Och jag vill fortfarande vara nöjd med mig själv. Vara stolt. Jag har lyckets för. Jag kan lyckas igen. Jag behövde bara vakna upp och inse vad som höll på att hända med mig. Jag är krigare. De mantrat kommer jag fortsätta upprepa för mig själv. Om och om igen. Jag är krigare. Jag är krigare. Jag är krigare.

Julen var underbar. På julafton förvandlas jag till en femåring igen. Jag och min syster hoppar upp till våra föräldrar tillsammans med en hund i världens smalaste dubbelsäng för att öppna de första paketen. Bara för att det är tradition. Och traditioner håller vi hårt på i vår familj. Juldagen var galen. Att gå till The Tivoli och dansa av sig i Vinlybaren är något av det bästa som finns. Där finns alltid folk man känner. Det är det bästa med att bo i en liten stad.

Hela min värld

Publicerad 2010-12-19 10:10:24 i Allmänt,

Gårdagen var galet trevlig. Jag har mött de vackraste människor i Sveriges vackraste stad. Men nu behöver jag en paus från allt. Speciellt en paus från mig själv. Vi ses igen i januari, Göteborg. Du är kärlek för mig.


Magiskt

Publicerad 2010-12-17 19:48:50 i Allmänt,

Det sämsta med att bo på ett berg är när det är så halt, att man varken kan gå upp eller ner utan att slå ihjäl sig. Det bästa med att bo på ett berg är utsikten. Utsikten över hela Göteborg. Ikväll har jag tänt levande ljus i hela lägenheten. Jag lyssnar på Stegets skiva. Och njuter.

En månads jullov och seperationsångest

Publicerad 2010-12-17 11:40:01 i Allmänt,

Tentan är skriven. Nu ska jag ha en månads jullov. Det kommer bli underbart. Underbart underbart underbart. Men jag är lite rädd. Seperationsångesten kommer vara enorm. Vi har blivit en familj. Alla har sin roll. Jag kommer sakna det.

Fast just nu är Helsingborg det enda jag kan tänka på. Jag längtar hem till mamma. Jag vill till morfar och äta pepparkakor. Jag behöver en paus ifrån allt. Bli mig själv igen. Och ta tag i mitt liv. När jag återvänder till Göteborg ska jag vara stark, snäll och hundra gånger bättre. Jag lovar.

Idag skrev jag på papperna och förde över pengarna. Lägenheten är min. Min min min.

Can't stop

Publicerad 2010-12-17 11:21:46 i Allmänt,

Jag är så himmelskt trött på mig själv. Noll självdisciplin. Jag är ingen bra människa. Förlåt. Nu vill jag bara åka hem.

Saxar och rastlöshet

Publicerad 2010-12-13 21:55:55 i Allmänt,

Jag sprang runt i den lilla lägenheten. Vid datorn, in i köket, öppna kylen, stänga kylen, in på toaletten, borsta tänderna, kolla i spegler, till datorn, inget nytt, bytte låt, in på toaletten, kolla speglen. Något behövde göras. Något drastiskt. I hopp om att bota min rastlöshet tog jag fram saxen. Och trots att förändringen inte är stor, var det en underbart befriande känsla att ta saxen i handen och bara klippa. Imorgon kommer ni få se en korthårigare Hanna.

Duggan gick åt skogen. Som beräknat. Nu satsar vi på matten. På torsdag är det över.

Semester

Publicerad 2010-12-13 21:25:58 i Allmänt,

Det känns inte som jag kan säga att jag åker hem över jul. Inte när jag måste packa en jättestor väska med allt jag kan tänkas behöva under en månad. Det känns mer som att åka på semester. Jag har alla mina saker här nu, lägenheten är min alldeles egna. Massa ansvar. Nej, jag ska inte åka hem över jul. Istället ska jag på en välbehövlig semester och hälsa på mamma & pappa. Helsingborg, snart kommer jag.

Lucia

Publicerad 2010-12-13 08:12:20 i Allmänt,

Det är lucia! Och jag är inte hemma hos mamma. Istället sitter jag framför datorn, kollar på julkalendern och äter lussebulle till frukost. Men vad gör man inte för att behålla känslan? Innan provet börjar ska jag inom affären och köpa glitter till håret. Bara för att min vardag har vänts upp och ner, ska väl inte vi strunta i högtider och traditioner? Åh, jag är glad. Att sen Lidl öppnar på Redbergsplatsen på torsdag gör allting lite bättre. Inte bara för att det är billigt, utanför att det påminner mig om Spanien.

Tentahets och dansdrömmar

Publicerad 2010-12-12 22:47:36 i Allmänt,

Jag har gett upp. Klarar jag inte kemin imorgon så gör det ingenting. Det enda jag bryr mig om nu är att ha kul. Och inte låta mig ätas upp av chalmers tentahets. Matten på torsdag kommer gå bra, det känner jag på mig. Nu vill jag bara dansa. Dansa hela natten lång, tills fötterna blöder. Jag längtar tills tentaveckan är över..

Christmas kisses

Publicerad 2010-12-10 19:44:29 i Allmänt,

Förlåt. Det känns som jag fastnat på repeat. Men ja, min julkänsla sträcker sig verkligen till max. Jag undrar om min glädje och total saknad av tentaångest kommer komma att slå ner mig till marken. Helt omotiverad att plugga, dansar jag fram längst korridorerna och sjunger på jullåtar. Om en vecka är stressen över. Då ska jag fira med öl och dans. Sen ska jag hem till mamma och pappa, äta knäck i deras varma kök och njuta varje minut. Varje sekund. Snart. Min hemlängtan är tillbaks.

Det var jag

Publicerad 2010-12-10 07:08:12 i Allmänt,

Det är fredag. Men veckordagar har inte längre någon betydelse. De ser ändå likadana ut. Idag har jag en pluggfri dag. Ikväll ska jag bjuda in Johan T Karlsson på möte i min lägenhet. Vi ska dansa och må bra.



 

Det var bara en dröm

Publicerad 2010-12-09 07:45:48 i Allmänt,

Jag hatar det! Jag vet ju vad jag gör för fel, men kan inte sluta. Det var flera månader sen jag kände mig såhär äcklig. Jag har klarat det innan. Trodde jag hade viljan i mig. Men nu går det inte. Och det har inte gått sen jag flyttade till Göteborg. Om jag bara kunde sluta kompromissa med mig själv och göra vad jag bestämt mig för. Snart åker jag hem. Det har alltid skrämt mig. Men denna gången kanske det blir bättre? På ett sätt känns det så. Och till sommaren, då vill jag dansa runt i korta kjolar och ligga i gräset och bara vara vid liv. Gud, jag ska skärpa mig, ta tag i mitt liv och vara den krigare jag en gång brukade vara.

Pepparkakor och matlådor

Publicerad 2010-12-08 13:51:31 i Allmänt,

Nu har jag äntligen tvättat, så ni behöver inte vara oroliga över att jag går runt i smutsiga kläder. Dock ser min lägenhet just nu ut som världens största torkrum. Pappa var här imorse med pepparkakor, lussebullar och några matlådor. Nu är det inte många dagar kvar tills jag kommer hem till Helsingborg. Bara en tenta och två duggor kvar. Det värsta är att jag inte drabbats av tentaångest än. Det ger mig ångest.

Änglar

Publicerad 2010-12-07 21:46:13 i Allmänt,

Jag älskar snö. Det känns som om jag går runt i ett vinterland. Njuter av varje sekund. På väg hem från spårvagnshållplatsen passerar jag små hus, med julstjärnor som lyser i fönstret och barn som leker. Det ser så varmt ut där inne. Vintern i Göteborg är vacker. Nu kollar jag på julkalender och brevid snurrar mitt änglaspel.

Tvättid

Publicerad 2010-12-06 09:34:23 i Allmänt,

Nu börjar jag till och med få ont om underkläder. Jag har inte tvättat på över fyra veckor. Snart dags att boka tvättid? Attans rabarber, hur tusan ska jag hinna med det då? Måndag läsvecka sju. Jag är kär.

Det snurrar i min skalle

Publicerad 2010-12-05 10:46:51 i Allmänt,

Min lördagskväll blev inte så lugn som jag trodde. Istället åkte jag och fyra Helsingborgskillar in till stan för att dricka öl. För många öl. Alldeles för många öl.

Hela livet var ett disco

Publicerad 2010-12-04 19:36:49 i Allmänt,

Nejnej, bloggen. Jag är inte så deprimerad som jag kan framstå. Men när jag inte mår bra måste jag få skriva av mig och då finns du alltid här för mig. Och såhär är det, ju närmare tentaveckan kommer desto fler ledsna inlägg kommer det bli. Sist skrev jag om de närmaste två åren. Och det var verkligen inte meningen att det skulle låta så fruktansvärt. Jag har valt detta. Det är detta jag vill göra. Och därför ska jag göra allt för att ta mig igenom det. Jag tänker inte hoppa av, jag tänker inte kugga, jag tänker inte behöva gå om ett år. Men ja, jag önskar såklart jag haft mer fritid. Mer tid att upptäcka Göteborg. Men jag ska inte låta mina äventyr komma ivägen för studierna. Plugget framför allt, eller hur?

Jag sitter hemma, en lördagkväll. Pluggar och njuter av min underbara lägenhet som snart är min alldeles egna. Den är vacker, och just nu, extremt julig. Jag lyssnar på min Spotifylista som heter Kärlek och ja, jag mår extremt bra. Jag är krigare.

Imorgon är det andra advent och vi gör en repris på förra veckan. Med glögg, julmust och pepparkakor ska vi tända andra ljuset tillsammans i skolan och plugga matte.

Två år framöver

Publicerad 2010-12-03 10:40:34 i Allmänt,

Okej. De närmaste två åren ska jag inte unna mig något. Jag ska gå in i mig själv och tillägna mitt liv totalt åt plugget. Årskurs tre ska tydligen bli lugnt. Då ska jag promenera i Göteborg och upptäcka stan som verkade så spännande och underbar. Stan som fick mig på fall och fick mig att vilja lämna Helsingborg för flera år sedan. Jag längtar. Jag längtar något så fruktansvärt. Men som sagt, tills dess ska jag inte göra något annat än Chalmerschalmerschalmers.

Jag älskar julen

Publicerad 2010-12-02 22:12:05 i Allmänt,

Jag älskar allt som hör till julen. Pepparkakor, julmust och stjärnor i fönstren. Jag älskar julkalendern och att åka med pappa i bilen när han lyssnar på julmusik och försöker sjunga med, trots att han inte kan texten. Jag älskar det kalla vädret, slasket på marken och min morfars tomteland som han har byggt upp varje år sen jag var liten.

Hur känns det nu?

Publicerad 2010-12-02 22:08:10 i Allmänt,

De människor jag lärt känna under de senaste månaderna är helt underbara. Jag skulle inte kunna tänka mig vara utan någon av dem. De får mig skratta när jag när nere och hjälper mig ur mina ångestattacker. Men ändå finns så mycket jag önskar jag gjort annorluna.

Får man börja om från noll?


Beslutsångest, humörsvängningar och allt det där

Publicerad 2010-12-01 22:01:06 i Allmänt,

Jag hatar Chalmers. Jag älskar Chalmers. Jag har hemlängtan. Jag har inte hemlängtan. Jag älskar snö. Jag hatar snö. Jag är krigare. Jag är inte krigare. Jag vill bli vuxen. Jag vill inte bli vuxen. Jag är trött. Jag är inte trött. Jag har aldrig känt mig fulare i hela mitt liv. Och ja, det var helt sant. Skjut mig.

Upp är ner. Ner är upp. Jag vet inte åt vilket håll jag ska gå.


Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela