hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Barrunda

Publicerad 2013-06-30 12:28:38 i Allmänt,

Idag mår min mage inte bra. Det är ingen foodbaby, det är en alkoholbebis. Haha. Men det är det värt. Jag hade så himla kul igår tillsammans med vackra vänner på barrunda i Helsingborg. Det är verkligen en bra stad det här.

Cross

Publicerad 2013-06-29 13:04:35 i Allmänt,

Idag testade jag mig på ett crosspass som Friskis & Svettis höll i Pålsjöskog. Innan jag åkte dit var jag rädd att jag skulle dö. Men tog mig ändå dit för så pass tränad måste jag ju ändå vara. När jag väl kom dit visade det sig att jag var yngst i gruppen. Dom flest var väl 50+. Vi började jogga mot första stationen i ett tempo som hade gått snabbare om man gick. Och ja, lite i den stilen fortsatte det. På styrkeövningarna fick jag i alla fall utrymme till att köra på och det roligaste under passet var att man fick ligga i geggan och skita ner sig lite under vissa övningar. Men det var kul. Det var ett härligt gäng människor och att träna utomhus tycker jag ger en större kick och frihetskänsla än att köra gruppass i en sal.

Sommarsallad

Publicerad 2013-06-28 21:08:00 i Allmänt,

Min absoluta salladsfavorit så här på sommaren är bulgursallad med stekt halloumi, nektarin, avokado, gurka, cocktailtomater, paprika och roccula. Salladen serveras ljummen och smakerna mellan den salta halloumin, söt nektarin och krämig avokado är helt magisk. Åt den idag tillsammans med varmrökt lax. Sommarkänslan var total.
 

Hemhemma

Publicerad 2013-06-27 21:55:08 i Allmänt,

Allt strul med spanienresan är utmattande. Jag har legat i sängen största delen av dagen. Fixat med papper, mailat, skrikigt av lycka, gråtit av ångest. Jag orkar inte mer snart. Ingen träning idag. Min kropp klarade inte det. Och egentligen borde jag kanske ta ledigt imorgon också, men jag har bokat in ett spinningpass tidigt imorgon bitti.

Idag träffade jag en gammal vän. Det var säkert två år sen vi sågs sist. Och det var så himla skönt. Jag älska att vara tillbaka i Helsingborg. Njuter av att på hemhemma. Trygghet. Ren trygghet. Och mammas lagade mat varje dag.

Vilodag

Publicerad 2013-06-27 07:44:00 i Allmänt,

Min hjärna orkar, men min kropp säger stopp. Jag har haft sju träningsdagar i rad, vilket jag ofta har, men nu klara jag inte mer. Mina muskler känns som stenar. Orkar knappt stå upp. Så tar en välbehövlig vilodag. Ska försöka göra så lite som möjligt idag. Få massage, mysa med hunden och träffa vänner. Det är det enda som står på mitt schema.

Seg i kroppen

Publicerad 2013-06-26 09:49:19 i Allmänt,

Var på gymmet tidigt. Men lämnade stället efter bara 45 minuter. Min kropp orkade inte. Försökte pusha mig själv, väntade på kicken. Men det gick inte. Så jag cyklade hem och har precis ätit favoritgröten.

Recept
3msk havregryn
1 msk rågmjöl
0,25 tsk bakpulver
3 msk kvarg
0,5msk stevia
Fyllning:
1/2 banan
1 msk jordnötssmör
0,5 msk kakao

Blanda havregryn, bakpulver, mjöl, stevia och kvarg till en kletig smet. Smeta ut hälften i en bakform. Mosa banan till fyllningen och blanda med jordnötssmör och kakao. Fördela chokladsåsen jämnt över lagret i formen och fördela sedan resterande havregrynsmet över fyllningen. In i ugnen i 15 minuter på 200 grader.


Dåligt väder och sorglig musik

Publicerad 2013-06-25 14:42:56 i Allmänt,

Det sämsta med att inte ha ett sommarjobb är att jag har för mycket tid att tänka. Tänker och överanalyserar. Drömmer mig iväg. Vädret suger. Jag ligger i sängen och lyssnar på sorglig musik istället. Spanienresan är ett helvete. Jag skjuter det framför mig. Jag vill så gärna vara borta ett helt år. Drömmer om hur mitt liv kommer bli. Ett halvår är inte tillräckligt. Jag behöver en paus. Behöver något nytt.

Overnight chia oats

Publicerad 2013-06-25 07:21:40 i Allmänt,

Testade på något nytt till frukost imorse. Overnight chia oats med hallon och banan. Gott? Himla gott. Och sjukt mättande.

Recept
1dl fiberhavregryn
3 tsk chiafrön
2dl lättyoghurt
1/2dl mjölk
1dl frysta hallon
1/2 mosad banan

Blanda alla ingredienser dagen innan och häll i ett glas. På morgonen toppade jag den rosa geggan med turkisk yoghurt och hallon. Det blev för mycket för en portion med nu har jag i alla fall dagens mellanmål klart.


Morgongym

Publicerad 2013-06-24 11:20:50 i Allmänt,

Fast jag har sovmorgon går jag upp innan tuppen för att traska till gymmet. För det finns ju inget bättre än morgongym. Tillbaka hemma innan åtta för att äta långfrukost. Underbara sommarlov. Idag körde jag och syrran arm-/ryggpass. Seg i kroppen, men okej ändå.

Dagens pass
Latsdrag
Rodd i cable
Liggande bicepscurl
Lateral raise
Bamsecurls i cc
Triceps platta
Hammercurls
Flyers hantlar
Militärpres
Stående bred rodd
Hakdrag


Veckans träning

Publicerad 2013-06-23 21:48:29 i Allmänt,

Måndag: morgongym (ben) 70
Tisdag: vilodag
Onsdag: vilodag
Torsdag: morgongym (överkropp) 75
Fredag: tabata 60
Lördag: spinning 50
Söndag: tabata 60


Okej vecka ändå. Även om jag inte har så mycket fokus på träningen just nu ger jag hundra procent varje gång jag väl är på gymmet.

Härliga sommarlov

Publicerad 2013-06-23 16:33:34 i Allmänt,

Att inte ha något sommarjobb i år är nog det bästa beslut jag tagit på länge. Efter tre år på Chalmers och sommarjobbat sen jag var sexton förtjänar jag lite ledighet. Jag ägnar dagarna åt vad jag älskar mest. Umgås med familj, vänner, träna och slappa i solen. Dessutom har jag en framtid att oroa mig för. Jag måste snart ta tag i Spanienflytten. Måste skicka in ansökan innan det är för sent.

Jag har hittat en favorit på nya gymmet. Tabatapass. En timme av ren plåga (ja, jag gillar det där, nästan lika mycket som GRIT). Det finna ingen att hålla tillbaka på. Det är bara att köra. Stenhårt. Och svetten rinner som aldrig förr.

Dåliga dagar

Publicerad 2013-06-21 14:24:52 i Allmänt,

Den senaste veckan har jag druckit alkohol alla dagar utom en, ätit bröd och glass. Och nu får jag skylla mig själv. Magen är uppsvälld, finnar har dykt upp i hela ansiktet och jag har huvudvärk från helvetet. Innan hade jag ofta ont i huvudet, åt pannodil nästan varje dag. Men sen jag började äta bara bra mat som jag visste funkade för mig har förbrukningen av huvudvärkstabletter gått i botten. Jag måste börja skärpa mig. Detta kommer inte hålla i längden.

Morot- och apelsinkaka

Publicerad 2013-06-20 22:19:59 i Allmänt,

Härom dagen la Fanny upp ett recept på sin blogg på en kaka som såg ut att komma från himmelriket. Jg pch syrran bestämde oss för att baka lite när vi ändå stod i köket. Resultatet blev hur gott som helst! Delade kakan i 8 bitar. Varje bit innehöll ca 100kcal. Till kakan drack vi iskaffe. Bara kaffe, mjölk och några isbitar. Mums.

Recept
200 g vita bönor, avrunna och sköljda
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk strevia
2 ägg
1/2 dl äggvita
1 msk honung
2,5 msk kokosmjöl
saft från en halv apelsin
2 tsk rivet apelsinskal
3/4 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk havssalt
Sätt ugnen på 165 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbara kanter, smörj sidorna och botten. Mixa ingredienser till en slät smet och häll sedan i formen. Riv en morot och hacka valnötter som du strör ovanpå kakan. Ställ sen in i ugnen i ca 20 minuter.


Morgonträning

Publicerad 2013-06-20 08:27:19 i Allmänt,

Ställde klockan på fem. Hoppade upp ur sängen, tog en banan och celsius sen power walkade jag och syrran iväg till gymmet. Ett tufft armpass. Nu skakar bicepsen samtidigt som jag äter äpple- och kanelmuggkaka. Härliga torsdag.

Dagens pass
Breda latsdrag
Sittande rodd
Liggande bicepscurl
Lateral raise
Bamsecurls
Triceps push downs
Triceps m platta
Flyers
Hantelrodd
Hammercurls
Frivändningar med axelpress
Rygglyft
Armhävningar på bosu
Hantelpress
Triceps kickbacks

Finbesök och lata dagar

Publicerad 2013-06-19 22:34:36 i Allmänt,

Tre dagar med finbesök från Göteborg. Kajsa har varit här sen i måndags. Vi gjorde allt som man bör göra under en snabbvisit i Helsingborg. Hoppas hon gillade min hemstad.

Jag har verkligen haft sommarlov den senaste veckan. Ätit massa gott och bara legat på latsidan. Och det förtjänade jag. Men lyxen fortsätter. Snart måste jag börja bry mig igen. Magen mår inte bra av allt slarv.

Lyxiga sommarmorgnar

Publicerad 2013-06-17 09:28:33 i Allmänt,

Sommarlov. Det ni. Det är underbart. Då kan man morgonträna, sen gå hem och äta en superlyxig frukost innan det är dags att ta tag i dagen.

Recept
Banan- & kokospannkaka:
1 mosad banan
1msk kokosmjöl
1dl äggvita

Hallonfluff:
1/2dl äggvita
2msk kvarg
Mosade hallon

Till pannkakorna stavmixade jag banan, äggvita och kokosmjöl. Sen stekte jag smeten på låg värme. Hallonfluffet förbereddes genom att vispa äggvitan hårt innnan kvarg och mosade hallon blandades i.


Morgongym

Publicerad 2013-06-17 08:36:28 i Allmänt,

Nya gymmet är verkligen en höjdare. Fyra gånger större än på Olskroken men nästintill folktomt. Imorse körde jag ett benpass. Så himla svettigt. Döskönt.

Dagens pass
10min crosstrainer
Back squat / Raka marklyft
Benpress/ Leg extension
Vadpress / Sumo squat
Rumplyft / Bakåtspark
Rygglyft / Sneda situps
Plankan / sida / sida
10 min löpning


Veckans träning

Publicerad 2013-06-16 22:45:26 i Allmänt,

Måndag: löpning 7km
Tisdag: bodycombat 60 + CXWORX 30
Onsdag: löpning (intervaller) 7km
Torsdag: vilodag
Fredag: vilodag
Lördag: MalmöMilen 10km
Söndag: gym (överkropp) 60


Träningen har blivit bortprioriterad även denna veckan. Flytta flytta flytta. Men kanske var det bra med två vilodagar innan loppet. Resultatet hade uppdaterats och sluttiden landade på 46.52. Lyckligaste tjejen i Sverige?

Nya gymmet

Publicerad 2013-06-16 16:23:00 i Allmänt,

Så jag är tillbaks i Helsingborg, men har inte riktigt fattat det än. Jag har inte vant mig vid tanken att jag har lämnat min lägenhet, där jag har mina grejer och mina rutiner. Idag spanade jag och Frida in nya gymmet. Nordic wellness i Ramlösa. Det var en stor fräsch lokal. Inte mycket folk och med en crossfitavdelning att leka i. Himmelriket? Vi körde favoritarmpasset. Korta tunga set. Skakiga armar.

MalmöMilen

Publicerad 2013-06-15 21:50:00 i Allmänt,

Av damerna kom jag på 78 plats av 2771. Jag är jättenöjd. Och jag lyckades nå mitt mål att komma under 51.13. Sprang in på 46.51. Såklart slog syrran mig med över två minuter. Hon var grym som sprang sitt längsta lopp någonsin. Solen lös lite för starkt i Malmö men jag har kommit fram till att min hatdistans inte alls var så farlig som jag trott (fem kilometer måste vara värst).

Jag älskar att vara tillbaks i Helsingborg. Kylen är full av god mat och pappa grillar varje dag. Ikväll bjöd jag familjen på äppelpaj till efterrätt. Till pajdegen blandade bara dinkelflingor, naturell müsli, pumpakärnor, linfrö, kvarg och stevia. Strödde över äpplena och satte in i ugnen på 200 grader i en kvart. Blev en riktig hit!

Tiden rusar förbi

Publicerad 2013-06-14 07:56:42 i Allmänt,

Tre år har gått så sjukt snabbt. Men ändå inte. Jag känner mig hemma här. Göteborg är nog ändå min stad ändå. Jag har levt livet. Fått världens bästa vänner, förlorat vissa av dom, festat för hårt, utvecklat ett träningsberoende, lärt mig laga mat, blivit kär, fått mitt hjärta krossat, blivit vuxen, gråtit så att ögonen brände, skrattat så mycket att jag legat dubbelvikt på marken, sprungit två halvmaratonlopp, dansat tills fötterna blödde. Nu ska jag lämna det. Lämna lägenheten och världens bästa utsikt. Lämna kranarna i hamnen, spårvagnarna. Men jag behöver en paus. En paus från Chalmers. Det stället har dragit ner mig så sjukt mycket. Jag hade inte klarat en termin till. Jag klarar inte av mer stress och prestationsångest. Jag vill bara minnas det fina. Nu ska jag ut på äventyr. Ett oförglömligt äventyr. Även om jag just nu inte har en aning om vad som händer i framtiden, vet jag att det kommer ordna sig. Det löser sig. Nu åker jag hem till föräldrarna och tar sommarlov på riktigt.

Flytta packa städa

Publicerad 2013-06-13 12:41:23 i Allmänt,

De senaste dagarna har mest bestått av att packa ner mitt liv i flyttlådor, fixat inför Spanien och träffat vänner. Imorgon åker jag till Helsingborg. Jag måste erkänna att min framtid i Spanien ser inte så ljus ut. Ett år i solen är nu nere i sex månader eftersom det inte finns tillräckligt med kurser som jag kan tillgodoräkna mig. Och kanske är det lika bra? Men jag älskar Spanien och jag hade nästan kunnat kapa min vänstra arm för att få stanna längre.

Igår trotsade jag och Kajsa molnen, hade picknick i trädgårdsföreningen och såg Mando Diao på Liseberg. Den tjejen kommer till Helsingborg nästa vecka. Kan inte släppa henne mer än några dagar. Haha.

Putmage och tappade rutiner

Publicerad 2013-06-10 22:37:00 i

Min mage mår inte bra just nu. Flera veckor av stress har gett mig världens putmage. Jag har inte haft tid eller ork att följa mina matrutiner. Det har mest blivit frukostmat eller något annat lätt som jag bara slängt i mig på vägen och på så sätt har det blivit svårt att hålla koll på dagsintaget. Jag skäms lite. Speciellt nu inför sommaren. Det är nu jag ska vara i toppform. Det är en av anledningarna till att det ska bli himla skönt att spendera sommaren hemma hos mamma och pappa i Skåne. Där finns mat, bra mat. Nu är det slut på frukostmat och sötningsmedel.

Trädgårdsföreningen

Publicerad 2013-06-10 21:28:22 i

Idag har jag haft min första riktiga sommarlovsdag. Jag la i trädgårdsföreningen mellan elva och fem. Bara la där på gräsmattan tillsammans med vänner. Solade och pratade. Nu är jag bränd som en överstekt gädda. Men det spelar ingen roll. Jag är lycklig.

Plankutmaning vecka 3

Publicerad 2013-06-10 10:03:00 i

Nu är vi inne på plankutmaningens tredje vecka och kan ni gissa vad Annie fortsätter med nu? Precis, 40 minuters plankande ska vi komma upp i denna veckan. Men klarar vi 30 kan inte tio minuter till vara så värst jobbigt? Planka på!! Vill ni läsa mer om utmaningen så gå in på www.liveitloveit.shapemeup.se

Imorse var jag ute på en löprunda i Skatås. Sju kilometer. MalmöMilen närmar sig och jag börjar bli riktigt nervös. Mitt mål är att komma under 50minuter, men just nu känns det orimligt.

Veckans träning

Publicerad 2013-06-09 20:18:51 i

Måndag: gym (armar) 60
Tisdag: löpning 7km
Onsdag: löpning 4,5km
Torsdag: vilodag
Fredag: löpning 7,5km
Lördag: tabataintervaller 50
Söndag: gym (överkropp) 60

Överkroppspass

Publicerad 2013-06-09 16:08:07 i

Jag har blivit lite mesig på gymmet den senaste tiden. Orkar inte pusha mig själv lika hårt längre. Det är därför jag börjat gå så mycket på gruppträning. Men idag drog jag med min syster till gymmet. Tunga korta set resulterade i skakiga armar.

Dagens pass
Liggande bicepscurl
Sittande rodd
Bamsecurls i cabelcross
Triceps push downs
Internal rotation
Over head triceps
Flyers i cc
Bröstpress
Cable crunches
Plankan / sida / sida


Håkan Hellström

Publicerad 2013-06-09 08:18:34 i

Håkan är lika med sommar. Och vilken sommarkväll det var sen. Något så fruktansvärt vackert. Håkan Hellström sätter mitt gamla popsnörehjärta i brand. Solen lös och det var fullt på Slottsskogsvallen. Håkan sa något om 27000. Det är stor skillnad från de första gånger jag såg honom live. När det bara var barn i randiga tröjor och trasiga skor som lyssnade på Håkan Hellström. Nu fanns det människor i åldrar. Alla stilar. Tanterna som knappt kan gå, bönderna i mjukisbyxor och partypinglorna med minimala väskor som de dansar runt med. Jag gillar Håkan. Hans texter är fulla av känslor och även om jag inte förstår låtarna om blödande hjärtan och smärtsam kärlek, träffar orden som en pil i hjärtat. Jaja, ni förstår. Som vanligt levererar Håkan Hellström och jag hade den bästa kvällen på väldigt länge.

Tabataintervaller

Publicerad 2013-06-08 11:14:21 i

Jag och min syster gick upp vd halv åtta, snörade på skorna och sprang iväg mot Skatås. Där på apslätten gjorde vi fem tabataintervaller. Sen joggade vi hem igen. Svettigt. Och kul med en träningskompis.

Dagens pass
1km löpning
Tabata intervaller (20s jobb, 10s vila)
Squat jumps / Star jumps
Utafall hö / Utfall vä
Burpees / Jumping lunges
Armhävningar / Mountain climbers
Sidohopp / Grodhopp
1km löpning


Att unna sig saker

Publicerad 2013-06-04 16:31:27 i

Jag tycker alla borde unna sig ett träningspass då och då. För det är så jag ser det. Att man unnar sig att träna. Att ta en timme bara för din skulle, träna för din hälsas skull. Vissa säger att de är för stressade för att träna, men jag blir oftast lugnare av att köra ett riktigt tungt pass. På gymmet går jag in i min egna bubbla och lämnar alla tankar utanför. Visst unnar jag mig andra saker också. Igår unnade jag mig en Ben&Jerry (oh, yes I did, en hel jävla box bara till mig och den var så sjukt god att jag inte skäms det minsta).

Nu är jag på väg till Linköping. Fyra timmars bussfärd. Imorgon tar min syster examen och sen följer hon med mig tillbaka till Göteborg för att se Håkan Hellström på lördag. Livet leker.

Löprunda och lyxfrukost

Publicerad 2013-06-04 10:43:58 i

Jag tror nästan att jag fortfarande är bakfull sen i lördags. Blir sjösjuk av att åka spårvagn och har kvar bakissuget i magen. Jag kan definitivt inte längre dricka den kvantitet som som jag brukade göra varje helg för bara ett år sen.

Imorse tog jag sovmorgon. En riktig sovmorgon utan alarm eller någonting. När jag vaknade snörade jag på mig mina löparskor och tog ett varv i Skatås. 7 kilometer i solskenet. Men min kondition är långt ifrån där den borde vara. Snart är det dags för MalmöMilen och jag måste verkligen börja springa igen.

Till frukost gjorde jag en fantastik yoghurtbakelse med hallongömma. Himmelsk god och intogs på balkongen. Jag älskar sommarlov.

Recept
1dl havregryn
4msk yoghurt
2msk kokosflingor
1/4tsk bakpulver
Vaniljpulver
Hallon

Blanda havregryn, bakpulver och kokosflingor. Rör sedan ner yoghurten till en smet och smaka av med vsniljpulver. Lägg halva smeten på en plåt, på med lagom med hallon och täck sedan med resterande smet. In i ugnen i 10min på 200grader.


Sommarlov

Publicerad 2013-06-03 14:47:52 i

Idag hade vi presentationen av kandidatarbetet och det gick verkligen jättebra. Ett halvårs arbete är över. Gissa om jag är nöjd?! Vädret är fantastiskt men ändå valde jag att springa till gymmet efter att vi firat med att äta lunch på stan med kandidatgruppen. Körde ett hårt armpass. Svettigt. Göttigt.

Dagens pass
10min cross + rörlighetsövningar
Bamse curls / Dips
Alternerande biceps curl / overhead triceps
Hammer curls / triceps kickbacks
Bicep curl maskin / Triceps push down
Dimond push up/ breda armhövningar
6 min plankutmaning

Tonårsskinn och fuskchampange

Publicerad 2013-06-03 07:43:19 i

För att "inte tycka om dig" så bryr jag mig för mycket, tänker på dig för ofta. Det är minnet av första gången vi såg på varandra som etsats sig fast i min hjärna. Att flytta härifrån är det bästa som kunde hända just nu.

Plankutmaning vecka 2

Publicerad 2013-06-02 20:16:21 i

En vecka av plankutmaningen har gått. Totalt 20 minuters plankande. Fick ni ihop det? Nästa vecka är det dags för 30 minuter. Det kommer bli tufft. Det gäller att dela upp minuterna över dagen. Planka medan man väntar på att gröten ska bli klar, när det är reklampaus i tv-programmet eller varför inte passa på att planka när man ändå bara väntar på spårvagnen. Planka på!

Veckans träning

Publicerad 2013-06-02 18:38:32 i

Måndag: morgongym (kettlebell/mage) 60
Tisdag: vilodag
Onsdag: MRL 60
Torsdag: bodypump 60
Fredag: bodycombat 60
Lördag: löpning (intervaller) 7,5km
Söndag: vilodag


Träningen har blivit bortprioriterad denna veckan. Skolan och livet har gått före. Och vilken vecka jag haft. Massa roligt. Fint väder och underbara vänner. Jag njuter av Göteborg.

Fredag på Linnéterassen

Publicerad 2013-06-01 18:04:48 i

Jag önskar att allt var lika lätt som en sommardag. Gårdagen var en hemsk. PMS. Tårarna brände bakom ögonlocken, men jag höll dom tillbaka. På kvällen träffade jag upp vänner på Linnéterassen. Åt världens godaste hamburgare och drack rosé. Precis som det ska vara. Vädret var perfekt och jag förälskade mig i Göteborg igen. Sommaren är här och jag längtar tills lovet börjar. Jag vill inte behöva åka till skolan på en lördag när alla andra är på väg till havet.

Imorse gick jag upp tidigt för att träna. Det planerade benpasset byttes mot intervaller på löpbandet. Om några veckor ska jag springa MalmöMilen och jag var tvungen att kolla ifall vaden höll. Vilket den gjorde. Även om det gjorde ont stundvis.

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela