hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Framme i Valencia

Publicerad 2013-08-31 15:18:00 i Allmänt,

Min första kväll i Valencia firade jag med kebab och Pepsi max i en tom lägenhet. innan jag gick och la mig kl22 som en riktig svenne medan jag hörde grannarna äta familjemiddag. Mina roomies kommer först om två veckor, vilket också betyder att jag är internetlös under den tiden. Som tur är finns det ett internetcafe precis runt hörnan från min lägenhet. Lägenheten är för övrigt jättefin och ligger perfekt. Stormtrivs redan. Det enda som kunde vara bättre just nu är min spanska. Redan efter några timmar i Spanien insåg jag att mina gamla kunskaper är som bortblåsta. Annu större anledning till att plugga, right?
 
Det kommer alltså bli svårt att lägga in bilder de första veckorna, men jag fotar mycket. Så räkna med en bildbomb sen.

Helsingborg

Publicerad 2013-08-29 08:46:00 i Allmänt,

Jag förstår inte hur jag för några år sen kunde kapa av min vänstra hand för att komma ifrån denna stan. I år har jag haft min bästa sommar på länge. Helsingborg alltså, du vet precis vad som gör mig lycklig. Hav, vänner, kärlek och sena sommarkvällar. 

Packning

Publicerad 2013-08-28 16:48:44 i Allmänt,

Trodde jag skulle få massiva problem med att lyckas hålla min packning under 23 kilo. Men det visade sig inte inte så svårt. Anser redan mig själv vara färdigpackad. Sommarkläder, träningskläder, några olika väskor och ett lexikon. Klart!

En vecka

Publicerad 2013-08-27 21:07:44 i Allmänt,

Denna vecka har jag fått bo hemma hos Peter, ätit middag hos Erikas i hennes nya lägenhet, promenerat i skogen utanför Lerum, bestämt mig för att flytta till Jonsered när jag blir gammal, provat på att leva livet som pendlare, ätit massa godis, älskat Göteborg, hatat Göteborg, gråtit över killar, gjort en pakt med Ninni att jag ska leva ett år i celibat, pluggat som ett djur, skrattat så jag kiknat, sett världens bästa film och kramat sönder min bästa kompis.

Nu sitter jag på tåget till Helsingborg. Tentan gick okej. Jag kommer håller tummarna tills tentaresulatet kommer.

Jag är en vampyr

Publicerad 2013-08-27 10:58:00 i Allmänt,

Göteborg har gett mig den bästa vän någonsin. Min egen regnrock i ett regn som aldrig slutar. Nu flyttar hon till England i ett år. 

Nyttig kladdkaka

Publicerad 2013-08-21 08:18:00 i Allmänt,

Recept
3 ägg
10 dadlar
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1/2 dl kokosolja
1 msk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
En nypa salt

Mixa dadlar och kokos i en matberedare. Tillsätt mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mixa lite till. Smält kokosoljan och häll ner i smeten tillsammans med honung och ägg. Mixa till en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och bröda med kokosflingor. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 8 minuter (ska vara kletig när man tar ut den). Låt svalna i kylen i minst en timme innan servering.

Sommarens sista smak

Publicerad 2013-08-20 17:56:00 i Allmänt,

Ni vet när man tycker om någon så mycket att det gör ont i magen? Jag hatar den känslan. Just nu är är det kaos i min hjärna. Jag tror jag börjar bli galen. Aldrig tidigare har någon satt min värld i obalans på detta sätt. Lagom tills jag flyttar till Spanien. Om det är ödet som fixat detta ska jag ge hen rejält med stryk.

Flyttar till Spanien

Publicerad 2013-08-19 22:26:07 i Allmänt,

Jag var trött på Sverige. Gick runt i samma cirkel. Så jag tog beslutet att flytta ett år till Valencia. För att hitta mig själv, ha skoj, leva livet. Men nu börjar saker och ting här hemma klarna upp. Jag har haft en fantastik sommar och plötsligt känns det inte lika svårt längre. Det kanske är nervositeten som yttrar sig, men just nu är jag inte så taggad att flytta längre...

Ikväll tog jag ett simpass. En snabbis innan bassängen stängde. 40 min och 1700m senare mådde jag som en kung. Firade med en proteinsmoothie av fryst banan, protein pulver, mjölk och kakao.

Yoghurtbakelse till frukost

Publicerad 2013-08-19 09:13:33 i Allmänt,

Jaja, jag älskar morgongym. Men det vet ni redan. Vaknade med sån sinnessjuk träningsvärk i rumpan att dagens benpass ersattes med arm-/axelpass. Dödsskönt. Och när jag kom hem lyxade jag till det med en himmelsk frukost. Yoghurtbakelse med hallongömma. Try it! Den är fantastisk.

Recept
1,5dl havregryn
0,5dl yoghurt
2msk kokosflingor
0,5tsk bakpulver
Vaniljpulver
Hallon

Blanda havregryn, bakpulver och kokosflingor. Rör sedan ner yoghurten till en smet och smaka av med vaniljpulver. Lägg halva smeten på en plåt, på med lagom med hallon och täck sedan med resterande smet. In i ugnen i 10min på 200grader.


Skjuter det framför mig

Publicerad 2013-08-18 14:54:00 i Allmänt,

Det är mycket nu. Riktigt mycket. Och när jag blir stressad har jag en tendens till att skjuta allting framför mig. Intalar mig själv att jag jobbar bäst under stress. Det gör jag inte. Snart åker jag till Spanien, men först ska jag upp till Göteborg i fem dagar för att skriva en tenta jag inte pluggat till. Jag har inte förberett någonting inför Spanien. Jag vet ju inte ens vilka kurser jag ska gå. Men det löser sig. Ni vet, det gör det alltid.

Tillbaks?

Publicerad 2013-08-17 12:38:02 i Allmänt,

Jag har dragit mig för att återuppta bloggandet. Jag ville först ha en klar idé om vad jag skulle skriva om. Ett tema på mina inlägg. Och jag tror jag börjar bestämma mig nu. Jag ska skriva om mitt liv i Spanien. Mina tankar och mina äventyr. Men även fortsätta publicera frukostrecept.

Imorse var jag på spinning med pappa. Lunchen efteråt blev ett glas med chokladkvarg med havregryn och banankvarg med kokos. Varvade de två blandningarna och toppade med hallon, mullbär, quinopuffar och cacao nibs. Heaven.

Stockholm

Publicerad 2013-08-16 09:19:58 i Allmänt,

De senaste dagarna har jag spenderat i Stockholm tillsammans med mina bästa vänner. Tillsammans med dom förvandlas till en barnslig tolvårig som på något sätt alltid lyckas skämma ut mig. Stockholm är en vacker stad. Vem vet? Kanske jag flyttar dit en dag.

Nu är jag tillbaks i Helsingborg. Tillbaks på gymmet och imorse brände jag av ett tungt rump-/ryggpass innan frukost. På något sätt ha träningen tappat son charm under sommaren. Jag hoppas st den kommer tillbaka tillsammans när vardagsrutinerna infinner sig i höst. Till frukost åt jag en fantastisk muggkaka från TastyHealth.

Recept
1dl fiberhavregryn
0,5dl mjölk
1/2 mosad banan
1tsk kanel
1msk russin

Blanda alla ingredienser och häll i en mugg. Micra på högsta effekt i 2min. Klart.


Hej igen

Publicerad 2013-08-01 12:41:42 i Allmänt,

Hej! Ni kanske undrar var jag tagit vägen? Det är så här va, att jag har haft mitt första riktiga sommarlov på fem år! Jajamän, jag har bara glidit i snart två månader nu. Och det har varit så himla skönt. Jag har inte testat så många nya recept, istället har jag ätit det som bjudits på hemma och jag måste erkänna att det både finns för- och nackdelar med det. Att inte kunna ha 100% kontroll var svårt i början, nu är det lättare och jag får inte längre dåligt samvete över vad jag äter och inte äter. Det har lett till att min form inte är var den borde. Men under sommaren är det svårt att hålla i rutiner och äta strikt kan jag göra när jag har tråkigt.

Träningsmässigt har sommaren varit bra. Tränat nästan varje dag och tillsammans med min syster. Hon är helt galet sjukt grym på allt och hon har lärt mig massa nya övningar och upplägg. Om en månad flyttar jag till Spanien ch jag kanske inte börjar på något gym direkt, men så snabbt som möjligt när jag börjar hitta i stan och kommit in i hur skolan och allt fungerar.

Ni kan ju se att det skett en del ändringar på bloggen. Det är så att jag funderar på att göra om den så att vänner och familj kan följa mig i Spanien. Självklart kommer jag fortsätta med recept och träningsupplägg så förhoppningsvis vill ni fortsätta följa med mig. Som sagt flyttar jag om en månad. Det är mycket som ska hinnas med innan dess och jag kommer föröka starta upp bloggen så smått. Här kan ni till exempel få dagens benpass:

Dagens pass
10min löpning
Squats med stång / Raka marklyft
Sumo squats med hakdrag / utfall
Bred benpress / smal benpress
Liggande leg curl / leg extension

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela