hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Helgen som gått

Publicerad 2014-03-31 22:25:22 i Allmänt,

Det är redan måndag. Helgen flög förbi. I fredags var jag på fest hemma hos en indisk kille. International dinner. Alla skulle ta med något typiskt från sitt hemland. Jag tog med baconlindade dadlar. Sååååå jäkla svenskt, jag vet. Men det är svingott och alla svennebananer älskar det. Dock brände jag nästa alla så jag köpte även med en chokladkaka från Consum. Det var en trevlig kväll (mest på grund av maten, skit i folket jag älskar mat) som avslutades på nattklubb. 

Efter bara fyra timmars sömn gick jag till gymmet. Benpass. Och jävlar mina ben värker fortfarande. Sen tog jag bussen till ett köpcentra utanför Valencia. PRIMARK! Spenderade flera timmar där och var inte hemma förrän tio-tiden. Älskar att shoppa själv. 

Giraffhalsar och öppna väskor

Publicerad 2014-03-28 11:32:57 i Allmänt,

Ni måste hålla med mig om att det är nästintill omöjligt att fuska på en tenta på universitetsnivå i Sverige. Idag blev jag lite chockad över hur spanjorerna gör. Killen framför mig hade sin väska på stolen bredvid, öppen, så att alla formler vi var tvungna att lära oss utan till syntes. Killen sidan om mig viskade till killen vid bordet bredvid och killen bakom mig fick plötsligt en giraffhals och kunde se allt vad vi på bordet framför skrev. Ändå kan jag förstå dem. Under dessa veckor har jag två tentor. De har fem. 

Tentatider

Publicerad 2014-03-27 20:58:55 i Allmänt,

Är inne i plugg mode just nu. Tenta igår, tenta imorgon. Sen tänker jag ta en dag ledigt innan jag börjar plugga till tentan jag har om en vecka. Och på fredag kommer mamma, pappa och Frida till Valencia. Familjesemester. Äntligen. Längtar så jag spricker. 

Om det är något som går utför här i Spanien, så är det min svenska. Innan förstod folk inte mig på grund av skånskan. Men nu är hela systemet i rubbning. Jag tänker på engelska, drömmer på engelska. Så när jag sen pratar svenska blir ordföljden helt fel. Värre än Google translate. "Nej tack jag är bra" (när jag är mätt) och "jag går galen". Allt är helt åt skogen. 



Elefanter i magen

Publicerad 2014-03-23 13:10:51 i Allmänt,

Så det är så här det känns att vara kär? De småförälskelser jag någonsin haft kan inte ens mäta sig med detta. Här snackar vi inte fjärilar i magen. Det känns mer som elefanter. Trots att jag hatar honom ibland och trots att vi om några månader inte ens kommer bo i samma land, så är jag just nu extremt lycklig.

I slutet av april har vi bokat en resa till norra Spanien. Bara han och jag. Sex dygn tillsammans, tjugofyra timmar om dygnet, kommer verkligen testa våra nerver. Två personer med väldigt starka viljor och som inte är rädda för att säga exakt vad som rör sig i hjärnan. Det kan sluta med blodbad. Let's hope not



Magkatarr från helvetet

Publicerad 2014-03-22 14:45:53 i Allmänt,

Igår mådde jag bra. Plugget gick bra. Imorse vaknade jag kl6 av att jag hade fruktansvärt ont i revbenen. Krampade ner i magen. Jag kunde inte ligga still. Hade så ont att tårarna rann. Antagligen har jag fått svår magkatarr. Lyckas alltid med det i tentatider. Nu sitter jag i vardagsrummet och försöker plugga till tentan på onsdag, men det går sådär. Uttråkad. Trött. Ont i magen. Bit ihop nu för helvete. Om mindre än en vecka är jag ledig igen. 

Igår lagade jag mat åt min fransman. Hamburgare på rostat lantbröd, karamelliserad rödlök, getost, sallad och coleslaw. Svingott. 


För bra

Publicerad 2014-03-21 13:40:47 i Allmänt,

Jag är alldeles på för bra humör för att bara vara fem dagar ifrån två tentor som jag inte börjat plugga till. Men jag inte orolig. Har inte tentaångest. Jag är alldeles för glad för att vara två dagar ifrån lingonveckans start. Har inte ens minsta tendens till att starta bråk, bli upprörd över skitsaker eller börja gråta. Imorse gick jag till gymmet i min nya orangea vårjacka. Bländades av solen. Älskar det. Älskar Valencia. 



Fallas och bästa vänner

Publicerad 2014-03-20 21:50:18 i Allmänt,

Nu har mina bästisar åkt hem och Fallas är över. Det har varit fem underbara dagar. Jag har haft så himla roligt och jag mår bättre än någonsin. Fallas var bland det galnaste jag varit med om. Varje dag var en fest. Spanjorer älskar verkligen fyrverkerier och de vet hur man sätter upp en riktgt show. Allting avslutades med att de förra meter höga figurer de byggt lite överallt i stan brändes ner. Det går inte att förklara hur mäktig denna högtiden är i Valencia. Ni borde komma hit, allihopa, och själva uppleva det. 



Första tentan i år

Publicerad 2014-03-13 21:03:44 i Allmänt,

Första tentan för denna terminen är skriven. Imorgon har jag en lektion, sen kommer Jenny och Ninni hit. Fem dagars fest. Som jag har längtat. 

Hatar vardagar

Publicerad 2014-03-12 18:28:33 i Allmänt,

På helgerna mår jag bra. På vardagarna blir jag helt deppig och känner mig ensam. Men ensam är ju egentligen bra. För jag måste plugga. Tentatider. Helgen är bara så kort i jämförelse med resten av veckan. Och under de första fyra dagarna hinner jag glömma att jag inte är ensam här. 

Dagens frukost

Publicerad 2014-03-11 11:38:56 i Allmänt,

Goefrukosten jag hade imorse alltså. Hackade ett äpple grovt som jag la i en tallrik. Hällde 1dl havregryn och 1dl vatten över. Micrade tills äpplet blivit mjukt och åt härligheten tillsammans med kvarg, valnötter och kanel. Himmelriket, eller vad?



En perfekt helg

Publicerad 2014-03-10 15:37:09 i Allmänt,

Har jag sagt hur mycket jag älska att bo i Spanien? Säkert ettusenmiljon gånger. Har jag sagt att jag vill stanna ett år till. Kanske inte. För det är inte riktigt sant, men varje gång jag har en helg som denna är det lätt att börja drömma om att stanna längre. Fredagen  har jag redan berättat om. I lördags åt jag middag hos Rose innan vi mötte upp Daniel, Lena, Baptist och några andra i stan för att kolla på fyrverkerierna. Valencia är helt galet när det kommer till Fallas. Kan knappt vänta till nästa vecka när det börjar på riktigt. 

Igår träffade jag först min tandemkompis för en fika innan jag gick hem till Louis. Såg Extremely loud and incredible close. Älskar den filmen. Beställde hemkörning av pizza och tiramisu som några riktiga latmaskar (men nu ska vi vara nyttiga i fyra dagar, det har vi tummat på). Perfekt söndag om ni frågar mig.



Middag

Publicerad 2014-03-08 00:41:57 i Allmänt,

Idag var jag ute på middag med Lena, Daniel, Rose, Louis och några fler. Är helt förälskad i Daniel. Han är precis som mig. Fast tvärtom. Hoppas jag kommer umgås massa med honom och Lena denna våren. För dom är två guldklimpar i denna, annars rätt fula, stad. 

Humörsvängningar från helvetet

Publicerad 2014-03-06 22:02:36 i Allmänt,

Ibland hatar jag att vara tjej. Vissa månader är värre än andra. Vissa månader står jag inte ens ut med mis själv. Gråter, skrattar, älskar, hatar. Det skiftar var fjärde sekund. Igår hade jag den sämsta dagen någonsin. Hatade allt. Tvivlade på mig själv. Vad jag gör och vad jag känner. Ville bara gömma mig under täcket. 

Idag var allting mycket bättre. Solen sken, jag tog första löprundan på över en månad (vaden höll, tack gud) och jag kunde äntligen skippa skinnjackan och gå till skolan i bara jeansjacka utan att frysa. Imorgon är det fredag och då är det bara en vecka kvar tills mina pinglor kommer. Lycka. 



Blaj blaj och Andalucien

Publicerad 2014-03-03 16:27:20 i Allmänt,

Jag har blivit så dålig på att uppdatera min blogg. Jag skäms nästan. Och när jag väl skriver ett inlägg är det bara blaj blaj. Jag förstår att ni slutat läsa. Ärligt talat så orkar jag inte uppdatera heller. Jag har kommit in i någon slags vardag här i Spanien (om det nu är möjligt). Jag har insett att jag inte kommer hitta någon ny Anna Sohpia. Men det gör inget. För jag har vänner. Fina vänner. Trots att dom inte är precis som Anna Sophia.. Dessutom har jag en fransman som jag tror Gud la lite extra tid på. För han är en av de mest renhjärtade människor jag träffat. Hur han står ut med mig har jag ingen aning om.
 
I natt kom jag hem från resan i Andalucien. Och att åka med en organisation var väl inte det bästa beslut jag tagit. Men hey, det var sjukt billigt och vi fick se fyra städer på fyra dagar. Det värsta var vänta. Det bästa var resten. Baptist och Michael är helt galet skruvade och jag hade så fruktansvärt roligt med dom. Vi såg till att rymma från gruppen så fort vi fick möjlighet. Upptäckte städerna på vår egen hand och hittade flera guldklimpar.
 
Vi hann bara vara i Cadiz en kort stund (hm, 10 timmar) under karnevalen. Hela staden hade förvandlats till en enda stor maskerad och i varje gathörn fanns ett dansgolv. Mitt älskade Cadiz. Jag saknar det och jag måste återvända dit snart igen. På riktigt. Inte när gatorna är så fulla av människor att man inte ser var man befinner sig.
 
Jag tog bilder under hela resan. Jag lovar att lägga upp dom senare. Och i framtiden ska jag uppdatera oftare. Hoppas alla där hemma har det bra. Jag saknar er (iallafall medan vädret är så här, när solen kommer saknar jag er inte längre, hahhahahha).

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela