hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

regn och åska

Publicerad 2009-09-27 18:53:11 i Allmänt,

Det sägs att det är 360 soldagar om året i Cádiz. Igår vaknade jag av blixtar och dunder. Fick springa upp ur sängen när jag insåg att min tvätt hängde ute och blev blöta i regnet. Om det nu stämmer med 360 soldagar, så är borde det alltså bara vara 4 osoliga dagar kvar. Gött!

Igår var vi i nya delen av staden igen, på Pablos bar (bilder på bilddagboken). Jag har inte riktigt vant mig vid de konstiga tiderna här. Ut klockan ett-två, diskoteket klockan fyra och hem fem-sex. Herre Jesus, jag är ju bara barnet! Siesta är en bra idé.


Tror att dessa tre månader i Cádiz kommer bli min död. Sena nätter, alkohol, kaffe, bränd mat och passiv rökning..



Puss

Trosgrannen

Publicerad 2009-09-25 09:51:31 i Allmänt,

For er nyfikna dar hemma i Sverige som vill veta fortsattningen pa min troshistoria kan nu andas ut. Har kommer resten: Igar nar jag kom hem fran stranden la mina underbyxor fortfarande kvar pa grannens torklina. Nar jag skulle ta in min andra tvatt tappade jag nu min favvo-troja fran Gina. Jag hade inget annat val an att ga ner. Killen som bodde i rummet under mig var inte hemma, men hans snalla rumskamrat sa att han skulle saga till honom sa fort han kom hem. Nagra timmar senare satt vi och tittade pa tv da det ringde pa dorren. Jag oppnade och dar stod grannen, med min troja och underbyxor i handen. Blev rodare an en tomat i fejjan och tackade sa mkt. Det visade sig att han var fran Tyskland och pluggade pa universitetet.

Pa kvallen gick vi till en bar. Det var avsett for endast elever fran universitetet. Jag stod inte pa gastlistan men dorrvakten sa "Ar du saker att du ar fran Sverige? Du menar inte Spanien?" Forst fatta jag inte men sen sa jag " Jag kan vara fran spanien. Hablo español!" Baren var full av studenter, man kunde knappt rora sig. Men jag hade hur kul som helst. Men vem var dar om inte tros-grannen (pinsamt!). Vid tva-tiden bestamde jag mig for att det var dags att dra sig hemat. Doreen & Aline kande for samma sak. Men nar vi kom hem stotte vi pa tre andra elever fran var sprakskola, sa vi bjod upp dom till var lagenhet. Nar de gick hem var det dags att hoppa i sang. Sadar strax innan fyra. Nu sitter jag i skolan och vantar pa att min lektion ska borja...


Puss

forts.

Publicerad 2009-09-24 11:58:44 i Allmänt,

Kanske det ar trakigt for att det kanns som om jag inte kommer nagonstans. Men fick precis reda pa att nasta vecka ska jag ha privatlektioner i gramatik eftersom det inte kommer nagra nya elever. Konversationslektionen ska jag ha med en hogre grupp. Det kommer alltsa bli riktigt svart. Men pa natt satt tror jag att det ar battre..

Puss

¿Que pasa?

Publicerad 2009-09-24 09:45:39 i Allmänt,

Igar var nog den varmaste dagen sen jag kom hit. Sakert over 30 grader! Jag spenderade hela dagen pa stranden, samma planer galler idag. Brannan sitter dar den ska.

Jag gillar inte det spanska spraket. Missforsta mig inte. Det spanska livet ar underbart och jag gillar manniskorna (och vadret) har. Men jag ar bara inte intresserad av spraket langre. Just nu kanns det som att jag hellre viljat plugga i England. Men nu ar jag i Spanien och jag ska gora mitt basta for att lara mig nagot. Jag lovar! Nasta vecka ska jag flytta upp en niva. Vilket ar ratt bra, eftersom gramatiken just nu ar valdigt enkel.


Saknar er

Puss

Trosattack

Publicerad 2009-09-23 09:48:31 i Allmänt,

AHH, jag ar verkligen bast pa att skamma ut mig sjalv. Aven i situationer dar man inte tror att det gar att gora nagot pinsamt, jo da jag lyckas! Igar tvattade jag underklader och handdukar. Pa natt magiskt satt tappade jag mina rosa trosor med apor pa genom fonstret och de fastnade pa andra vaningens torkstall. Om jag inte ar helt fel pa det, sa ar det en halvsnygg kille som nu har rummet under mig. Forra veckan hade min handduk trillat ner till bottenvaningen och da hade nagon tagit ut och lagt den i trapphuset. Om denna manniskan gor samma sak kommer alltsa alla se mina underbyxor. Nagot pinsamt. Herre Jesus!


Puss

vuxenproblem nr 1

Publicerad 2009-09-22 09:45:34 i Allmänt,

Varmen ar tillbaks i Cadiz. Tack Jesus! Hela dagen igar pa stranden.

Ah, jag har stora problem med det dar med matlagning. Jag kan misslyckas med det mesta, aven att koka ett agg. Jag har mest levt pa fiskpinnar har och aven det kan jag misslyckas med. Jag maste nog ta mig i kragen och borja planera mina maltider! Blir nog lite lattare nar man star i mataffaren och funderar pa vad fusan man ska kopa. Men samtidigt vill jag inte gora alldeles for svara grejor. Det har jag inte tid for. Igar bestamde jag mig for att vara lite nyttig sa kopte en burk med kikartor. Nu ar fragan bara nar jag ska anvanda dom..


Min vita vecka borjade inte sa bra. Ikvall ar det Bar Cuba som galler.

Puss

Helg nr 2

Publicerad 2009-09-20 21:03:01 i Allmänt,

Gårkvällen var galet kul. Jag, Doreen, Catie, Aline & David tog taxi till nya delen av staden vid halv ett. Hälsade på deras spanska vän Pablo i baren där han jobbar innan vi gick till stranden. Vattnet var supervarmt och hade hur roligt som helst. Gick tillbaks till baren där vi bestämde oss för att det var försent för att gå in på diskoteket, så vi tog taxi hem. Åt en bit innan det var dags för att hoppa i säng si sådär klockan fem på morgonen.

Vår nya rumskamrat anlände igår. Jag har spenderat drygt 24 timmar med människa och jag klarar knappt av henne. Bara fyra veckor kvar tills hon åker! Hejhå!


Söndagen har spenderats på playan. Gött att solen är tillbaks igen!

Puss

På ett torg i södra Spanien

Publicerad 2009-09-18 16:42:34 i Allmänt,

Sitter på torget med min dator. Lite dumt att batteriet inte håller så länge bara. Gick till varuhuset efter skolan men inte så mycket att se. Dock var det sjukt stort. Nästa vecka ska jag och min tyska rumskamrat åka till ett i San Fernando. Dom har h&m där, yesyesyes!! Ikväll ska vi till en flamenco bar.

Puss

Gloria

Publicerad 2009-09-18 13:38:02 i Allmänt,

Igar badade jag i havet men idag nar jag gick till skolan var dar ett stort morkt moln over havet. Nu ar skolan slut for denna veckan, planerar att ga till det stora varuhuset i utkanten av staden. Hoppas pa stranden imorgon igen!

Har inte lyssnat pa min egen musik pa tva veckor snart! Imosre gick jag och nynnade pa Gloria och langtade hem.

Puss

Moln moln moln

Publicerad 2009-09-17 09:50:12 i Allmänt,

¡Hola! 10 dagar i Spanien nu. Inte illa. Men det borjar kannas som hosten aven kommit till Cadiz. De senaste dagarna har det varit moln moln moln och jag har inte kunnat bada i havet sen i lordags. Idag ska vi gora ett nytt forsok med att aka till stranden. Men jag ska inte klaga. Hemma hade jag inte kunnat ga till skolan i shorts och t-shirt! Istallet for stranden har jag mest gatt runt i affarer och tittat. Men inte kopt nagot. Igar gick jag och narga fran skolan (+ nagra till) ut for att dricka en ol. 1,5 euro. Ja, tack.


Hoppas ni har det bra

Puss

Helg i Cadiz

Publicerad 2009-09-14 09:03:31 i Allmänt,

Hallå svenska folket :) Nu har en vecka gått i Spanien (bara 12 kvar). Idag pallade jag ta med egena datorn så jag kan använda ÅÄÖ. Känns gött! Helgen har varit super. I fredags var jag, mina tyska rumsvänner och deras tyska vänner (bara massa jäkla tyskar här) ute och åt på restaurang ochg sedan vidare till bar i den nya delan av staden.

Lördagen tog jag och tre tyskor bussen till Tarifa för att pröva på surfing. Tarifa är Spaniens sydligaste punkt. Vi kom till världens vackraste strand och man kunde se Afrika och allt. Vattnet var jätteklart och blått och jag tog massa bilder. Om det är nått ställe jag vill dö på så är det där. På stranden i Tarifa. Vi hittade dock inget ställe där man kunde hyra surfbrädor, istället hittade vi mysig beachbar där vi åt lunch. I jämförelse med Cadiz var Tarifa ett paradis. Inga oväsen någonstans. På kvällen tog vi bussen hem. Te framför tvn innan jag hoppade i säng sådär halv två.

Söndagen spenderade jag med en annan Tyska. Vi gick för att se de mer kulturella sakerna i Cadiz. Bl.a. katedralen och två Castillos. Vi gick också in i den botaniska trädgården som var sjukt vacker.


Jag har börjat anpassa mig till det spanska livet. Men kan fortfarande längta hem. Ligga i soffan och kolla på gamla repriser av Top Model. Och jag saknar min hund!


Orkar inte lägga in bilder på både bloggen och bilddagboken. Så ni som vill se får palla er in på hannaaaaa.bilddagboken.se



Puss

Hola chicos!

Publicerad 2009-09-10 09:29:50 i Allmänt,

Hola chicos! Que tal? Detta ar min fjarde dag i spanien. Sitter pa skolan och skriver, borjar inte forran klockan tio. Staden ar valdigt vacker men jag kan inte pasta att jag foralskat mig i den. Om det bara inte hade varit for alla dessa smagator! Jag kan inte lamna min lagernhet utan att ta med kartan. Pa min vag till skolan igar tog det 45 minuter istallet for 20. Nar jag kommer hem kommr jag i alla fall ha massa muskler i benen sa mycket som jag gar!

Min lagenhet ligger i den gamla delen av staden och ar valdigt liten. Men jag har mitt eget sovrum men inte ans dar kan jag fa en tyst stund. Har ar alltid massa ljud omkring en i Cadiz. Bilar som tutar och hundar som skaller. Inte ans  pa natten ar har tyst. Jag bor tillsammans med tva tyskor. Med dom gar jag till stranden efter skolan. Ni borde se stranderna har. De ar jattevackra och vattnet underbart. Me gusta mucho!

Igar var jag pa stadsvandring med lite folk fran skolan. Forstod inte sa mkt men fick se en massa fina saker i staden. Gick upp i ett torn dar man hade utskit over hela gamla delen av Cadiz. Efterat gick jag till en resturang med nagra studenter fran skolan och at tapaz. Mums! 

Ska ta med min egen dator till skolan sa jag kan lagga in lite bilder!


Langtar hem.

Puss 

Mi vida en Cádiz

Publicerad 2009-09-05 13:12:41 i Allmänt,

Bytade namn på bloggen. Där uppe, ser ni? Mitt liv i Cádiz. Det är det ni kommer få läsa om de närmsta 13 veckorna.

Love

Lördag

Publicerad 2009-09-05 13:12:29 i Allmänt,

Moln är läskiga
Filmer får mig att börja gråta.
Idag har jag köpt en klocka.
Imorgon åker jag.
Hejdå!

Ellen & Britta

Publicerad 2009-09-04 17:34:21 i Allmänt,

Träffade Ellen & Britta idag på stan över en kopp Chai Latte på EH. Ellen verkade ha haft en helt underbar månad i Indien (förutom det där med armen). Imorgon åker även Britta till Spanien. Till och med till samma flygplats som jag. Men inte samma stad. Britta ska vara borta ett helt år! Jag vet inte riktigt hur hon vågar. Idag var ett av de sorgligaste avskeden denna veckan. Jag vet inte varför det blev så känslomässigt, kanske för det var dubbelt avsked. Klart kommer jag sakna alla jättemycket!

Idag är det sushifredag. För er som inte vet är det en riktigt tradition för mig. Älska det! Det var ett tag sen nu, det ända som saknas är Idol.


Puss

Panik!

Publicerad 2009-09-04 13:51:53 i Allmänt,

Två dagar kvar. PANIK!! Jag har mest panik över att min väska väger för mycket och vet inte vad jag ska välja bort. Har redan gjort det svåra belsutet att inte ta med mina Converse (jag dör!). Folk frågar hela tiden om jag är nervös. Såklart är jag nervös, men mest för resan dit. Resten ska bli så jäkla kul! Solsolsol.

Nu ska jag gå ut med hunden.
Träffa Ellen & Britta på stan snart!




Lunch på Ebbas, igen

Publicerad 2009-09-02 15:52:08 i Allmänt,

Idag var tredje dagen i rad jag ätit lunch ute. Onyttigt, Hanna! Idag är också tredje dagen jag är arbetslös. Hanna Andersson - 19 år och arbetslös. Låter bra, jag gillar det! Har redan hittat min roll. Ska sitta ensam på EH varje dag och dricka Chai Latte medans jag tittar på folket som går förbi.

Optikern imosre, sen träffade jag E och efter det gick jag och Angelica till Ebbas. Vill träffa så många som möjligt en sista gång innan jag åker..










Luuunar

Publicerad 2009-09-01 22:44:53 i Allmänt,

Jag är inne på Lunarstorm igen. Jag vet, förlåt. Fortsätter läsa mina blogginlägg där. Det är ändå kul. Så mycket man har glömt (förträngt), känslor och bekymmer.

Just nu har min hund bestagtagit min säng.
Men ska snart sova.

Fika på Ebbas

Publicerad 2009-09-01 14:33:59 i Allmänt,

Första september! Hösten är här? Men det är typ 30 grader ute! Helt sinnes! Träffade Alexandra idag. Vi åt lunch + fikade på Ebbas innan vi tog en snabb sväng på stan. Supermys!





Dagens

Publicerad 2009-09-01 14:32:46 i Allmänt,

Har typ packat ner alla mina favvo-kläder. Så när jag skulle iväg till stan fick jag slänga på mig något av det jag hade kvar. Mammas supergamla tröja, shorts från Cubus, väska från Myrorna och brillor från Monki.


Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela