hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Älskade sommar

Publicerad 2012-06-29 08:50:35 i Allmänt,

Jag är så glad just nu. Överlycklig. Sommarlovet har gjort underverk och jag kan inte sluta studsa fram vart jag än går. Och det är mer än halva lovet kvar! Tack Gud. Tack Jesus. Tack alla. Jag är redan nu sjukt redo att komma tillbaks till Göteborg. Då ska jag spöa skiten ur omtentorna och sen rocka mig igenom läsperioderna. Jag är fruktansvärt taggad. Solen har kommit till Skåne. Igår var Helsingborg lika vackert som jag minns det. Och nästa vecka ska jag se Laleh och Timbuktu på Sofiero.
 

Bloggen måste dö

Publicerad 2012-06-29 08:40:18 i Allmänt,

För snart ett år sen skrev jag ett inlägg som hette Bloggen måste dö. Men jag publicerade det aldrig. Bloggen gjorde mer skada än nytta vid det tillfället och jag hade till och med börjat skriva en gammaldags handskriven dagbok som jag förvarade under nattduksbordet. Ändå var jag inte redo att säga hejdå till hannas hemligheter. Jag har haft samma blogg sen  jag var sjutton. Den har blivit min kompis.
 
Kanske ska skaffa en blogg på shapemeup.se istället. Få skriva om träning, mina expriment i köket (hemmagjort jordnötssmör är min senaste favvis) och så vidare.  Det är ju min största hobby just nu.Jag är ju ändå inne på den hemsidan konstant. Hela tiden. Och uppdaterar mina kunskaper om olika träningsformer och de senaste hälsotrenderna. Åh, jag älskar det! Tack gode gud  för sommarlov.
 
Och nej, rubriken stämmer inte. Min kompis ska inte dö. Inte än.

Ny tanke och solnedgång

Publicerad 2012-06-28 22:56:00 i Allmänt,

Okej. Så här är min nya tanke: Jag kanske inte ser ner på tjocka människor som äter strunt. Kanske är det så att jag är avundsjuk. Avundsjuk att dom kan unna sig saker utan att få panik, ångest och allt det där. Men vet ni? Om jag skulle unna mig något gott just nu hade det inte varit godis och glass. Ge mig en bananpannkaka med hallon, kesella och valnötter så hade jag blivit överlycklig!
 
En mysig kväll på stan, i solnedgången, med världens bästa Ninni och en kaffe. Jag älskar sommarlov.
 
 

Tjocka människor och skuldkänslor

Publicerad 2012-06-28 12:21:03 i Allmänt,

Idag såg jag en tjock tant köpa en påse chips ur godisautomaten. Efter ett tag köpte hon en påse till. Klockan var inte ens halv nio på morgonen! Okej att hon efter det gick in och tränade, men när hon kom ut köpte hon ett choklad. Och okej, ja jag ser ner på folk. Jag ser ner på tjocka människor i mataffären som fyllt vagnen med onyttigheter. Men jag menar, dom har ett val. Är man tjock ska man inte äta sånt strunt.

 

I min kundvagn hittar ni aldrig något onyttigt. Jag har inte ätit godis sen gud-vet-när (= typ i påskas), glass någon enstaka gång (sommaren har inte bjudit på glassväder precis). Jag äter inte pasta, inte ris, bröd eller någon annan form av kolhydradrikt tillbehör. Jag äter grönsaker, kött och mejeriprodukter. Allt utöver det ger mig panik, skuldkänslor. Trots att jag vet att det ibland kan vara helt okej. Jag väger allt jag äter. Antecknar varenda liten kalori jag stoppar i mig. "Unnar" mig inget. Ändå står vågen still. Allt står still. Om jag inte blir frustrerad? Skojar du? Jag får snart krupp! Ibland undrar jag om det är lönt att träna lika hårt som jag gör. Kanske jag också ska börja fylla kundvagnen med chip, godis och färdigmat? Men nja, tänk vilka tankar kassören skulle ha om mig. "Fy satan, tjocka människor som fyller vagnen med strunt".
 
Haha. Ja jag vet vad ni tycker. Men jag kan inte hjälpa det. Nästa vecka ska jag till Göteborg några dagar och sen spendera en vecka i Spanien. Och då, då ska jag unna mig att äta gott. Även om paniken finns där.

Utekväll. På en tisdag.

Publicerad 2012-06-27 11:29:44 i Allmänt,

Blogg-appen har slutat fungera. Så jag kan inte vara lika snabb med uppdateringarna. Men vem vet, det kanske är en bra sak?
 
Hur som helst. Jag har inte riktigt hittat fokus än. Träningen kommer inte längre i första hand och jag känner mig mer som en zombie. Jag älskar mitt sommarjobb, men jag hatar att jobba. Två av sju arbetsdagar i rad är avklarade och det känns som jag är utanför mitt huvud. Men igår hade jag i alla fall en trevlig utekväll med fina tjejerna och goda drinkar. Mums.
 

Midsommar

Publicerad 2012-06-24 14:25:41 i Allmänt,

Vilken jävla skitdag. Skitväder. Och jag mår skit. Det är sån dag man är rastlös, men alldeles för trött för att göra något. Har en klump i halsen. Den går inte bort. Jag ver att jag bara flytt verkligheten lite grann. Bara några dagar. Ändå känns det som jag glömt bort mig själv. Jag har tappat fokus totalt. Men snart ska jag iväg till gymmet. Kanske jag hittar mitt fokus där.
 
Midsommar blev bra trots allt. Jag fick som jag ville. En midsommar precis som förr, på en camping, med mormor och morfar, riktig svensk midsommarmat och ingen alkohol. Det var mitt mål.
 

Alltid redo

Publicerad 2012-06-20 08:24:19 i Allmänt,

Jag älskar att gå runt i träningskläder. Hela tiden. Speciellt mina löparskor. Jag liksom studsar fram vart jag än går. Känner mig hurtig. Och vet ni vad? När man jobbar på gym är det helt okej att gå träningsklädd. Man är på språng. Alltid redo.




Svettig tjej nyss hemkommen från morgonens PW.

Pollen

Publicerad 2012-06-17 16:27:37 i Allmänt,

Mitt halsonda visade sig bara vara en riktigt hög dos av pollen. Nässpray, ögondroppar, kestin och citrezin. Min luftstrupe är smal som ett sugrör och det känns som mitt huvud är fyllt av gegga. Det positiva med att det var allergi och inte en förkylning: jag kan träna på som vanligt. Igår body attack och imorse spining. Det negativa men att det är allergi och inte en förkylning: jag kan inte göra något åt pollenhalten i luften.

Vilodag

Publicerad 2012-06-15 18:14:19 i Allmänt,

Ont i halsen och muskler stela som stenar. Och även om jag inte gillar det, har jag haft en vilodag idag. Så jag tog chansen att få lite solbränna. Sen cyklade jag till stan för att luncha på mezo med min favvo-tjej. Det är konstigt att vi inte tröttnar på varandra så mycket vi umgåtts den senaste veckan. Åh åh, det känns precis som förr!

Torsdag

Publicerad 2012-06-14 21:11:47 i Allmänt,

Var på jobbet klockan sex imorse. Gick bredvid några timmar. Lärde mig kassasystemet på nytt. Upp på gymmet. Kötta. Gick de fyrtio minuterna hem. Skypa med syster. Äta. Sova. Ut med hunden. Tog cykeln till gymmet igen. Pumpa pumpa. Och en timmes indoor walking. Cyklade hem. Och nu ska jag och tjejerna ut på stan och dricka vin. Me love lov.

En fyra i regler

Publicerad 2012-06-12 15:14:40 i Allmänt,

Av dom få fyror jag fått är jag gladast över denna. I reglerteknik. Kursen som verkade omöjlig. Och så klarade jag ETMen. Tack Jesus för det. Jag ligger fortfarande tre tentor back. Men vad gör det? Jag är överlycklig.

Tog cyklen till gymmet för en träningsdejt med Ninni. Och sen åkte vi ner till stan för att luncha men Jenny. Solen sken, vi satt på gröningen och livet kändes underbart. Nu har jag varit hemma en halvtimme. Är redan rastlös. Träna? Jajamän! Ska snart iväg till gymmet igen.

Sommarlovsproblem

Publicerad 2012-06-11 17:26:40 i Allmänt,

Jag älskar sommarlov. De största problemen man har är "hur ska jag planera in dagens träningspass?", "vad ska jag äta till frukost idag?", "är det tillräckligt varmt för att gå till stan i shorts?", "är min favoritpyjamas tvättad?" och "har systemet redan stängt?". Ja jag älskar sommarlov. Och idag träffade jag Alexandra. Min fina Alexandra. Jag har saknat henne som en galning. Och trots vi inte haft så mycket kontakt under våren känns det som jag träffat henne hela tiden.

Malmö

Publicerad 2012-06-10 18:34:26 i Allmänt,

Efter att ha spenderat en toppenlördag med Anna tog jag tåget hem från Malmö imorse. Och med en huvudvärk från helvetet tvingade jag mig själv iväg till gymmet. Tur var det det. Nu mår jag hundra gånger bättre. Tillbaks på banan. Astaggad. Och jag har läst ut sommarens andra bok. Imorgon börjar min sommarkurs i matlab.

Stockholm

Publicerad 2012-06-07 20:51:36 i Allmänt,

Hemma från tre dagar i Stockholm. Tekniska museet, skansen, djurgårdsfärjan och massa mys. Och jag har nya framtidsdrömmar nu. Jag vill flytta till Stockholm. Bo i innerstan, klä mig i fina kläder och springa runt med viktiga papper. Stockholm är vackert. Underbart vackert.

Tre dagar i huvudstaden har nog satt sina spår. Imorgon börjar jag om. På morgonen blir det dubbelpass. Och varför inte passa på att ta en löprunda på kvällen? Nu jäklar ska svetten skvätta och musklerna växa. Vilken sommar det kommer bli!

Sommarminnen

Publicerad 2012-06-06 11:00:58 i Allmänt,

Jag vet att det är löjligt, att det var längesen nu. Och jag tänker inte på dig så ofta, men när jag ser ordet Sundsvall minns jag dig. Hur din norrländska dialekt gjorde mig knäsvag. Det var en kväll för två år sen. En sommarnatt på The Tivoli. Och jag mådde bra. Var glad och dansade så fötterna blödde. Det var en kväll, en kyss, sen var jag fast. Och sen alla samtalen om nätterna. Pratet om att du skulle flytta till Göteborg. Att vi någon gång skulle ses igen. Nu var det ett år sen vi pratade sist. Och jag tänker inte på dig så ofta...

När jag blir stor..

Publicerad 2012-06-05 13:25:42 i Allmänt,

När jag blir stor vill jag bo i en liten stuga på landet. Ha en trädgård fylld med fruktträd. När jag blir stor vill jag vara sjöman och segla på de sju haven. Leva livet till havs och umgås med dom andra matroserna. Sjunga sjörövarsånger och ha en vita sjömanskostym. När jag blir stor vill jag bli rik. Kunna ha en lägenhet i både London, Paris, New York och Stockholm. Köra lyxbil, resa över hela världen och inte behöva jobba. När jag blir stor vill jag leva på gymmet. Jag vill jobba som personlig tränare. Äta, andas , leva träning.

Gammal vänskap

Publicerad 2012-06-03 15:40:46 i Allmänt,

Fyra timmar lyckades jag och Linda prata bort. Och det var fantastiskt att träffa henne igen. Det finns väl ett uttryck som säger "Gammal vänskap rostar aldrig"?

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela