hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Prinsesskalas

Publicerad 2011-01-30 18:34:21 i Allmänt,

Det blev en sagolik helg. Jag har de bästa vänner man kan tänka sig. Fredagen var galen. Sprang runt i kemihuset, letade flaggor och brottades. Blåmärken. Caps. Gasquen. Tillsammans med Julia och alkohol går allt så mycket vildare till.

Igår kom det massa människor till mig lägenhet. Hade en födelsedags-/hanna-äger-lägenheten-fest. Jag var en prinsessa med vingar. Och Peter, jag och Julia hade bakat prinsessmuffins. Utgång i stora staden. Skumparty. Jag vill tacka alla som kom. Det var helt underbart. Tack.

Mormor & morfar kom till Göteborg idag tillsammans med mamma och pappa. Jag lagade maten. Men fick prinsesstårta av mamma. Åh, gott! I födelsedagspresent fick jag en Tassimo maskin. Har redan testat latten. Ojoj, jag ska bara dricka finkaffe från och med nu. Puss.


Det går bra nu

Publicerad 2011-01-28 09:50:32 i Allmänt,

Jag har hållt mitt nyårslöfte. Jag har verkligen spenderat mindre tid på Chalmers. Istället har jag tränat nästan varje dag, kommit hem tidigare och myst i soffan, framför tvn och tända ljus. Idag tog jag till och med sovmorgon. Jag mår bättre. Så fruktansvärt mycket bättre. Jag har också gått ner tre av dom sex (nio) kilo som jag bestämt. Det går bra nu. Kompis, det går bra nu.

a cadiz way of life

Publicerad 2011-01-28 08:44:46 i Allmänt,

När jag kom hem igårkväll la en katalog från Avistas språkresor bland posten. Jag bläddrade igenom den precis innan jag skulle somna. Kollade extra på Cadiz, vad tre veckor i sommar skulle kosta. I natt drömmde jag om staden. Om stranden. När jag spelade volleyboll med Samuel, tysken som bara kunde säga "lo siento" på spanska, och Nini. Nina blev en av mina bästa vänner i Spanien. Hon var helt galen och den mest positiva människa jag träffat i hela mitt liv. Ingenting var omöjligt för henne. Hon låter inget förstöra hennes drömmar.


Marta, Nina & jag. Min sista dag i Spanien.

Hela livet var ett disco

Publicerad 2011-01-26 22:00:41 i Allmänt,

Jag har haft världens roligaste dag i skolan. Men jag blir galen på mig själv och på hur mitt humör kan pendla från dag till dag. Ja, jag har fortfarande hemlängtan. På söndag kommer pappa hit. Jag längtar. Helgen är fullbokad, liksom de andra helgerna framöver. Matten är kul. Det går bra nu. Kemin orkar jag inte bry mig om. Men det gör inget. Chalmers är kul. Det är detta jag vill. Göteborg, jag älskar dig.

Panikångest

Publicerad 2011-01-25 16:54:17 i Allmänt,

2011 skulle vara ett snällt år. Idag drabbades jag av panikångest bara för jag inte kunde ta en pyttelitet beslut. Och jag lät det gå ut över andra. Jag har haft en riktig dålig dag idag. 2011 skulle vara ett snällt år. Detta var bara ett mindre bakslag. Imorgon är jag på topp igen. Glad, snäll, mer positiv än någonsin.

Jag är krigare

Publicerad 2011-01-24 21:16:04 i Allmänt,

Jag känner mig starkare än någonsin. Jag har kul i skolan och har världens bästa vänner. Längtar till helgen. Det kommer bli grymt.


På drift

Publicerad 2011-01-24 18:22:49 i Allmänt,

Sitter i skolan och väntar på att gå till gymmet. Det är konstigt hur jag helt plötsligt känner att jag inte har någonting att göra. När jag för bara någon timme sedan blev sjukt stressad av att bara tänka på denna läsperioden. Jag längtar hem. Jag längtar efter mamma och pappa. Helgen känns oändligt långt bort. Jag fryser konstant. Och just nu är jag deprimerad över hur jag kan ha slösat bort en timme i skolan genom att sitta på facebook. Gött.

Parenting never ends

Publicerad 2011-01-22 20:03:48 i Allmänt,

Jag har drabbats av någon plötslig lördagsångest. Lyssnar på sorgliga låtar med Hello Saferide. Bröt mot två av mina förbud idag. Sockerförbudet och köpförbudet. Och nu har jag dåligt samvete. Jag är trött och rastlös på samma gång. Ångest över att jag inte gjort veckans uppgifter. För trött för att öppna skolböckerna. För trött för att städa. Trött på att frysa. Jag vill bara krypa under täcket. Gömma mig. Somna och inte vakna förrän jag mår bra igen. Jag hatar att vara rastlös. Jag tänker för mycket då.

Pubrunda

Publicerad 2011-01-21 18:27:10 i Allmänt,

Pubrundan var helt galet stört fantastiskt bra. En klar succé. Vi tog hela runda. 17 barer. Och jag hade galet kul. Rundan avslutades med dans i timmar, tills fötterna blödde, innan vi åkte hem till Julia. Det var längesen jag skratta så mycket på en kväll. Galet galet galet. Idag, fortfarande full, försökte jag göra matte. En uppgift på två timmar. Gött. Kfkb, mitt hjärta tillhör er.




Ur fas

Publicerad 2011-01-18 22:43:24 i Allmänt,

Okej. Jag är inte i fas längre. På torsdag är det pubrunda. Jag är taggad till tusen. Jag tar igen skolarbetet på söndag. Jag lovar.

Allt jag tänker på nu är träning och vitkålssoppa. Jag ska bli av med sockerberoendet. Men enligt Sandra tar det 22 dagar. Jag har problem bara att klara av två. Attans.

I fas

Publicerad 2011-01-17 21:48:42 i Allmänt,

Jag är rastlös. Som tusan. Men jag vet att jag inte borde klaga över en sådan sak. Antar att farten ökar redan imorgon. Och den enda anledningen till att jag ligger i fas nu, är för att det bara är första dagen på läsperioden. Vänta bara. Om en eller två veckor kommer jag klaga på tidsbrist. Men nu, just nu, vill jag inte gå och lägga mig bara för jag har tråkigt. Jag är inte det minsta trött. Överenergisk. Som det ska vara. Duktiga Hanna tar över för kvällen och doppar huvudet i kemiboken. Over and out.

Oh happy day

Publicerad 2011-01-16 20:11:16 i Allmänt,

Jag haft en helt underbar dag. Hela helgen har varit perfekt. Middagen igår var full av skratt. Konserten med Daniel Adams-Ray var galet bra. Och idag var jag och fikade i Haga med Julia, Sandra och Patrick. Träning och köpt en rubiks kub av kanske den snyggaste värmlänning i hela Göteborg. Sökt jobb, satt upp affischen med Daniels autograf på väggen och kokat soppa. Jag önskar att alla söndagar kunde vara som denna. Nu ska jag mysa i soffan med världens sötaste film.

Jag mår bra. Jag vet inte vart motivationen kommer ifrån. Men jag är full av energi. Och känner mig helt oslagbar just nu. Trots att skolan inte känns lockande överhuvudtaget, kommer det vara helt fantastiskt att få träffa alla igen imorgon.

Mitt nyttiga liv

Publicerad 2011-01-16 13:29:48 i Allmänt,

Okejokej. Jag har ingen självdisciplin. Mitt nyttiga liv börjar IMORGON! Det kan jag lova. Min dundersoppa är kokad. Men nu ska jag träffa de absolut bästa människorna i Göteborg och fika. Jag ska ju i alla fall träna idag.

Rastlös

Publicerad 2011-01-15 11:53:29 i Allmänt,

Jag har inte hittat någon rubikskub än. Bra att jag är rastlös två sekunder efter att mamma & pappa åkt hem. Vad ska jag nu göra fram tills ikväll? Borde kanske förbereda mig inför skolstarten på måndag. Men nej. Skolan är det sista jag vill tänka på just nu. Ikväll ska jag äntligen se Daniel Adams-Ray. Jag är kär. Ojoj, vad kul det ska bli! Önskar bara jag visste vad jag ska ha på mig. Panik!

Mitt nyttiga liv startar imorgon. Jag lovar.
Och från och med måndag börjar mina nyårslöften gälla. 

Pepparkakskärlek

Publicerad 2011-01-13 21:41:19 i Allmänt,

Jävla pepparkakor. Jag ska skaffa mig en rubikskub och bli av med sötsuget. Imorgon åker jag tillbaks till Göteborg. Rensar ur skafferiet. Nu startar ett nyttigare liv.

Träningsabstinens

Publicerad 2011-01-13 17:14:29 i Allmänt,

Tänk om man INTE skulle utbilda sig till civilingenjör. Omöjlig tanke, jag vet. Men tänk om. Det finns egentligen galet många andra saker man kan göra. Om jag inte skulle pluggat nu, hade jag nog bosatt mig på gymmet. Träna dygnet runt. Man ska ju ändå hålla på med något man älskar. Jag hade jobbat som spining- och skivstånginstruktör. Utbildat mig till personligtränare och kanske något inom kostrådgivning.

Idag har jag haft min sista träning i Helsingborg. Under den senaste månaden har jag tränat varje dag utom sex. Men vissa dagar kört dubbelpass. Oh gosh, how I love it! Hoppade till Mezo där jag träffade Sarah och Tolfis. Mina småtjejer har blivit stora.

Onsdagstankar

Publicerad 2011-01-12 17:27:03 i Allmänt,

Jag mår så jävla bra. Och jag är så himmelskt redo för detta. En fyra på Ala B. Gött. Nu vill jag dansa. Waka Waka. Pubrundan kommer äga. Jag vill använda mina nya kläder. Även detta året kommer jag starta en kamp. Men denna gången heter den istället "nio-kilos-kampen". Jag ska bara hitta min självdiciplin och motivation först. Läser gamla blogginlägg för att få tillbaks känslan. Sista helgen i januari kommer jag hålla en fest. Alla är välkomna. Då kommer Ninni till Göteborg för att fira min tjugoettårsdag. Idag åkte Frida tillbaka till Linköping. Nu ska jag ut med hunden och sen äta på resturang med min pappa. Onsdagsmys. Jag saknar sommaren och Krisztina.


Don't look back in anger

Publicerad 2011-01-12 16:06:26 i Allmänt,

Nu längtar jag till Göteborg galet mycket. Det ska bli så kul att komma tillbaka. Jag längtar efter att börja leva mitt eget liv igen. Jag är redo. Nu vet jag vilka fel jag gjorde sist. Vad jag ska förbättra. Jag ska lära mig laga mat. Och träna mer. Jag vill träffa alla igen. Nu. Ohoj, Göteborg! Snart kommer jag hem.

Vi är bättre än grå

Publicerad 2011-01-09 01:39:25 i Allmänt,

Jag mår bra av att vara hemma. Himmelskt bra. Träffa vänner och träna. Koppla bort skolan totalt. Men nu har jag börjat sakna Göteborg. Jag är laddad till max för att börja igen. Det är så många saker som händer den närmsta tiden. Jag längtar.

Fem år

Publicerad 2011-01-06 18:45:36 i Allmänt,

Idag träffade jag Angelica och hennes bebis. Det  är helt otroligt hur våra liv har tagit olika vägar. För fem år sedan gick vi i nian. Jag känner mig gammal bara av att tänka på det. Under hela högstadiet pratade vi om våra galna drömmar och orimliga framtidsplaner. Vi skulle gifta in oss i familjen Norén och åka världen runt när vi följde Mando Diao på deras turné. Men det var mina drömmar som höll mig vid liv då. Nu bor jag i Göteborg. Pluggar och är barnsligare än någonsin. Hon har familj och är mammaledig. Men jag hade världens trevligaste eftermiddag med en av mina äldsta vänner. Och vem vet? Att ha barn kanske skulle passa mig ändå..



Måndag

Publicerad 2011-01-03 18:42:23 i Allmänt,

Jag känner mig som en krigare igen. Träning får mig att må bra. Säkert håller mig sällskap när jag dansar fram som en isprinsessa på de hala gångarna i parken.

2011, ett snällt år

Publicerad 2011-01-02 19:21:15 i Allmänt,

Jag säger som Linda. Tvåtusenelva ska vara ett snällt år. Jag ska vara snäll. Alltid vara glad och bara koncentrera mig på det positiva runt omkring. Drömma om äventyr och dansa fram i korridorerna. Precis som jag brukade göra. Tvåtusenelva ska vara ett snällt år. Jag ska vara trevlig mot alla. Alltid ha ett leende på läpparna. Japp, det kommer bli ett bra år. Det känner jag på mig. Ohoj, vad jag längtar efter allt skoj jag ska göra.

Det sägs att första dagen är så man kommer ha varje dag resten av året. Men jag vill inte vara bakis i 365 dagar. Så vi raderar gårdagen och kör från och med idag. Imorse hämtade jag upp Ninni. Vi åkte och simmade. Sedan tog vi en välförtjänt lunch på Mezo. Vi hade ändå lyckats ta oss igenom ett halvt pass med T1. Jag som aldrig ens kom upp i den gruppen när jag simmade. Mötte Elisabeth och åkte till Linda. Linda hade kalas och bjöd på tårta. Jag tycker om tårta. Och Linda.


Ninni, Elisabeth, Linda och Alexandra.

Dum av dig

Publicerad 2011-01-01 21:31:04 i Allmänt,

Jag tror jag har drabbats av någon slags tonårsförälskelse. Daniel Adams-Ray har satt mitt hjärta i brand. Hans musik får mig vilja gunga. Dansa. Jag kan inte sitta still.
Åh, kära herr Daniel. Som jag längtar till den 15 januari!

Nyårslöften

Publicerad 2011-01-01 17:01:51 i Allmänt,

Idag är första dagen på det nya året. Och jag vet att det är så jävla klychigt med nyårslöften. Varför måste det vara nytt år för att man ska börja lova massa saker? Kommer man hålla vad man lovar bättre då? Jag vet inte hur det kommer gå, men för första gången har jag skrivit en lapp med åtta löften. Lappen ska jag hänga upp i min lägenhet, så att jag ser den varje dag. Jag ska göra mitt bästa för att hålla dom. Jag lovar.

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela