hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Kärlek

Publicerad 2010-02-28 15:17:22 i Allmänt,

Mars, mars, älskade mars. Vilken underbar månad vi har framför oss.

  • En heldag på Chalmers i Göteborg
  • Hälsa på Frida i Linköping några dagar
  • Markus Krunegård på The Tivoli
  • Resa till Ungern och träffa Krisztina och Tina

Fredag

Publicerad 2010-02-26 09:57:01 i Allmänt,

Nu tar jag ledigt i helgen. Ingen träning. Ingen ränkning av kalorier. 
På måndag kör vi igång igen.

Quiero volver

Publicerad 2010-02-25 15:01:08 i Allmänt,

Jag vill tillbaks till Spanien, stränderna och festerna. Nu har jag snart varit i Sverige i tre månader, alltså lika lång tid som jag var i Spanien. Men dessa senaste månader har känts hundra gånger längre. De har varit gråa och tråkiga.

Och inte finns här snygga fransmän heller..








Klubbat och klart

Publicerad 2010-02-24 22:40:24 i Allmänt,

Så nu är det klubbat och klart. Ångfärjans framtid är fastställd. The Tivoli kommer flyttas. Och det kommer byggas ett nytt kongresshus i Helsingborg. Den historiska byggnaden ska bort. Stället där jag upplevde min första konsert, stället där jag satt utanför som 16 åring och tittade in på de vackra människorna som hade så roligt och längtade, stället där jag har upplevt oförglömliga konserter. Det stället ska bort. Det är tur att de valda politikerna som sitter där på sina tjocka rumpor lyssnar på folket?! Nej, så här kan vi inte ha det. Upp till kamp, kamrater! 

Puss

Rosa nagellack och ångfärjans framtid

Publicerad 2010-02-24 22:28:19 i Allmänt,

Idag visade jag mitt engagemang som helsingborgare och som motståndare till att flytta ångfärjan genom att ta mig till Rådhuset och manifestationen där. Efteråt tränade jag. Men dagens höjdpunt var nog ändå mitt nya rosa nagellack.


Nu får det vara nog. Snälla Gud, när ska det sluta snöa?

Värkande muskler och svettig träning

Publicerad 2010-02-23 19:45:18 i Allmänt,

Trots att alla mina muskler i både armar och ben värkte efter gårdagens styrketräning, gick jag på steppass idag. Härligt svettigt!!

Jag vet att min blogg bara handlar om min träning för tillfället. Men just nu är det verkligen bara det jag lever på. Träning, träning, vågen, kalorier, träning, vågen, sova. Jaja, ni förstår säkert. Och nej, jag tänkte inte hålla på såhär för evigt. Men lite till, bara pressa lite extra. Bara tills jag nått mitt mål..

Jag blev plötsligt sugen på müslimuffins

Styrketräning

Publicerad 2010-02-22 22:52:03 i Allmänt,

Idag var jag på styrketräning på Friskis. In i halva passet trodde jag mina axlar skulle begå självmord. Och efter en timme fick alla mina svettkörtlar känna på att de levde. Det var skönt!

Puss

murder on the dancefloor

Publicerad 2010-02-21 19:08:37 i Allmänt,

Nio träningspass plus en hel del promenader har det blivit denna veckan. Känns så jävla skönt! Just nu är det bara träning som snurrar i mitt huvud. Veckan som kommer har jag lovat mig själv att dra ner på det lite grann. Men redan imorgon kör jag trippelpass som vanligt! Det är kul att träna.

Puss

Det är så jag säger det

Publicerad 2010-02-19 11:10:59 i Allmänt,

Vad säger man till någon som mår så dåligt att hon har börjat fundera över om livet verkligen är värt att leva? Hur tröstar man den som skär sig själv i handleden som ett rop på hjälp? Allt kommer bli bra? Det är inte så farligt? Men vad vet jag om det.

Jag har slut på idéer..

Puss

Onsdagens tankar

Publicerad 2010-02-17 10:57:05 i Allmänt,

Gott folk, jag är under strecket! Jag minns inte ens sist jag var det. Nu är det inte långt kvar till mitt mål. Varje kommentar får mig att kämpa lite hårdare.

Fitta är ett ord jag upprepar alldeles för många gånger i mitt huvud. Och förlåt, jag vet att det är fruktansvärt fult och vulgärt. Men på detta sätt får jag ur mig lite av den vrede jag känner. Och eftersom jag bara säger det när ingen hör på är det ju inte så farligt.

Idag har jag varit på jakt igen. Men det verkar lönlöst. Det känns som att ingen vill anställa mig. Är jag verkligen så dålig? Jag skulle i alla fall anställa mig själv!! Ibland hjälper det visst inte att ha varit pluggis hela sitt liv.

Jaja, nu ska jag ta mig en kopp te och fundera lite till. Idag är en halvbra dag

Puss

Get me away from here I'm dying

Publicerad 2010-02-16 14:27:03 i Allmänt,

Det känns som mitt liv fastnat på repeat. Ingenting nytt händer. Min kropp har börjat ta stryk. Alla muskler värker bara jag går upp för trappan. Jag har inte spelat gitarr på flera veckor. Inspirationen är som bortblåst. Jag hatar sådana här dagar. Tankarna försvinner tillbaks till de spanska stränderna..

Ge mig något mer


Söndag

Publicerad 2010-02-15 11:01:24 i Allmänt,

Somnade i soffan klockan åtta på söndagkväll. Två koppar kaffe vid nio och hopp i säng klockan elva. Perfekt! Hade glömt hur jobbigt det är att vara på simtävling en hel helg.

Puss

a song about the life and the secrets

Publicerad 2010-02-13 18:36:15 i Allmänt,

Jag har fått nog av allt meningslöst babbel. Jag klippte alla band, direkt. Men nu börjar jag tveka. Var det verkligen så farligt? Jo, jag måste bara upprepa i mitt huvud gång på gång. Jag gjorde rätt. Jag gjorde rätt.

Puss

The music wants me tonight

Publicerad 2010-02-12 09:40:41 i Allmänt,

Ikväll är det party. Och jag har hållt vad jag lovat. Ingen alkohol överhuvudtaget under de senaste tre veckor. Jag är stolt över mig själv. Nu ska jag dansa tills fötterna blöder.

Vi ses i dimman

Disorder

Publicerad 2010-02-12 09:40:30 i Allmänt,

Det är skillnad på människor och människor.
Vissa är lite bättre än andra helt enkelt.
Nu ska jag fokusera mig på dem som är mina riktiga vänner.

Puss

Alla hjärtansdag, kärlek och hat

Publicerad 2010-02-10 10:34:19 i Allmänt,

Nu börjar alla hjärtansdag närma sig. I butiker ställs hjärtformade godisbitar fram tillsammans med rosa kramdjur som säger kärleksord när man trycker på dess mage. Enligt mig är det en helt lönlös högtid som förstorats avsevärt av affärer så de ska tjäna massvis med pengar på äckliga kärlekskrankar som tror det är romantiskt att köpa komersiellt skit till den man håller kär. Trots jag allt negativt jag känner gentemot alla hjärtansdag vill jag också! Jag vill också få löjliga presenter och bli bjuden på hemlagad middag med levande ljus och dålig musik i bakgrunden. Helvete!



man must dance

Publicerad 2010-02-10 10:29:48 i Allmänt,

Ja, jag väger min mat. Ja, jag tränar varje dag. Ja, ibland flera gånger om dagen. Ja, jag räknar kalorier. Ja, jag får panik om jag får i mig mer än 1500 kcal om dagen. Ja, jag skyller på min mamma när det inte går som jag vill. Och visst, jag kanske har blivit lite manisk. Men snälla människor, det är mitt liv. Mina val. Låt mig vara.

Puss

Joy Division

Publicerad 2010-02-09 22:36:49 i Allmänt,

Jag kollar på en dokumentär på ettan nu om Joy Division. Dom var ju helt enastående. Ian Curtis var som sänd från Gud. Vilken röst, vilken talang. Hans funderingar om livet var djupa och sanna. Ian Curtis begick självmord när han var tjugofyra år. Då hade han redan hunnit gifta sig, skaffa barn och bli berömd för sin musik. Filmen Control handlar om Curtis, bandet och deras framgång. Den är i svartvit och ger ett sånt starkt intryck att man inte kan låta bli att fälla en tår. Se den!

Fika på Ebbas

Publicerad 2010-02-09 16:03:18 i Allmänt,

Efter ett välförtjänt spinpass gick jag till Ebbas fik som äntligen öppnat igen efter en tids renovering. Där träffade jag Angelica. Vi hade en trevlig pratstund och konstaterande att tiden går alldeles för snabbt. Jag börjar känna mig gammal. Och nu är i alla fall Siesta! bokad för sommaren.




(jag har blivit sämst på att ta med kameran, bild från peace&love 2008)

Dancing with myself

Publicerad 2010-02-08 18:20:25 i Allmänt,

Nu ska ni inte tro att jag går runder och är superdeprimerad hela tiden. Ja, jag har dåliga dagar. Det har vi alla. För att få ur mig allt skriver jag om mina problem här på bloggen. De bra stunder kommer liksom i undanskym. Men vet ni vad? Idag mår jag jävligt bra! Motvationen är på topp.

(Hej humörsvängningar!)

Puss

Helg i Linköping

Publicerad 2010-02-07 22:30:12 i Allmänt,

Alltså, sen i torsdags har jag befunnit mig i Linköping. Hela familjen. Frida skulle flytta till en annan lägenhet. Vi plockade isär möbler, packade bilen, packade ur bilen, plockade ihop möbler. Blir man inte galen, så säg? Det nya stället var i alla fall riktigt fint. Och jag blev lite sugen på att skaffa mig eget själv. Jag ser framemot hösten och vad som väntar då.

I lördags var det premiär för melodifestivalen. Jag skäms inte för att erkänna att jag satt klistrad framför tvn. Salem al Fakir klingade som vanligt fram underbara toner från pianot och Pain of Salvation överraskade totalt med en vacker ballad som jag genast förälskade mig i.

Puss

Kärlekssång

Publicerad 2010-02-04 21:09:13 i Allmänt,

Igår skrev jag en låt till Linda. Den gick lite så här: Linda, du är min tjej. Linda, jag saknar dig. Linda, du är en grej. Linda, kom hem till mig. Haha. Hoppas du uppskattade den, snygging!

Jerk it out

Publicerad 2010-02-04 00:14:04 i Allmänt,

Idag har varit årets långsammaste dag. Utan tvekan. Inte förrän klockan sju skuttade jag iväg på härligt och svettigt träningspass. Efteråt gick jag till Mezo med Alexandra. Det var jättetrevligt. Vi satt flera timmar och pratade non stop. Härligt! Kan verkligen prata om allt med den tjejen.


Imorgon åker jag till Linköping. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte längtat.

Puss

Friends forever

Publicerad 2010-02-03 23:42:53 i Allmänt,

Igår fick jag världens finaste födelsedagskort skickat hem hela vägen från USA!  Linda är helt fantastisk, och som jag saknar henne. Jag hade inte kunnat önska mig en bättre vän. Vet inte hur jag ska kunna ta mig igenom de närmaste månaderna utan henne i Sverige. Katastrof! Ibland är det lätt att veta vilka som kommer vara ens vän hela livet ut.

Snö och mysiga filmkvällar

Publicerad 2010-02-03 11:10:20 i Allmänt,

Fan, jag gillar verkligen inte snö alltså! Visst är det fint att titta på. Men att vara ute och gå i detta vädret är ingen höjdare. Sen är det också sjukt läskigt att köra bil i snöstorm. Igårkväll trotsade jag vädrets makter och tog mig till jobbet. Efter det, vidare till Ninni för mysig hemmakväll med film och fruktsallad.

Puss

Fika med Ellen

Publicerad 2010-02-01 17:55:01 i Allmänt,

Spenderat supermysig eftermiddag tillsammans med Cykellen på nya fiket i stan. Chailatte är något av det bästa som finns. Vi hade en trevlig och välbehövd pratstund om allt mellan himmel och hav, skola och killar.

svart är ingen färg, det är så man känner sig

Publicerad 2010-02-01 11:12:55 i Allmänt,

Nu får det vara nog. Självkänslan är nere på botten och slickar i sig resterna av vad som finns kvar. Jag började mår bra igen efter en tids depp blandat med pms. Men nu har jag stupat igen. Pladask.

Jag visste jag var tvungen att göra något radikalt. Imorse tog jag två pass på rad. Spin klockan sju och core klockan nio. Sen ska jag träffa Ellen och ikväll ska jag simma.

Puss

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela