hannas hemligheter

- hur i hela världen skulle någon kunna sätta kedjor på en hurricane?

Göteborg, tur och retur

Publicerad 2011-06-28 23:35:58 i Allmänt,

Denna dagen har varit helt magisk. Imorse tvekade jag. Min enda lediga dag och det var garanterat strandväder i Helsingborg. Men göteborgarna lockade för mycket. Och det är jag glad över. Träffade Patrick och chillade vid "pölen", sushilunch med supersnällasilverSandra. Sen tog jag och Patrick vagnen till mystiska Saltholmen. Årets första dopp bland klipporna. I kläder. Mina shorts är fortfarande blöta. Grillning i Slottsskogen med fantastiska människor. Anna, Peter, David och massa fler. Jag hade kul. Och nu är min näsa rödare än ett stoppljus och bonnabrännan är av den värsta sort. Lämnade Göteborg vid åtta-tiden. Sommarsolen lyste över Liseberg och jag mådde toppen. Jag har verkligen hittat min stad. Trötta ögon och kaffe på Statoli. P3 spelade konsert med Adams-Ray. Göteborg, tur och retur. Och vid Ramlösaviadukten möttes jag av den finaste solnedgång jag sett. Kan jag ha mer tur?






You're losing a friend

Publicerad 2011-06-26 19:15:58 i Allmänt,

You're losing a friend. You jeopardise me.
Bad bad blood on your hands. And see, you're losing a friend.
I'm fickle and I'm vain. And you trick me over and over again.
And now I'm losing you. And it's killing me.
It's the strings that I tie. I would rather just die.
Go to hell and crawl back then let you go.

Midsommarkatastrof

Publicerad 2011-06-25 12:01:11 i Allmänt,

Midsommar slutade ungefär som nyår. I katastrof. Åkte hem alldeles för tidigt, hämtad vid tågstationen av mina föräldrar. Minneslukor och total ångest. Jag hatar detta. Fortsätter jag så här kommer jag ju missa alla högtider. Jag känner inte längre någon spärr. Dricker tills jag stupar. Är rädd för att mina vänner inte kommer stå ut med mig länge till. Sluta bjuda mig på fester. Inte ta med mig på utekvällar. Jag vet inte vart det gick fel. Men problemet uppkom i alla fall när jag började på Chalmers. Det har nu kommit till den punkten att jag tar beslutet om ett (halv-)vitt liv. Jag ska inte längre dricka sådana här mängder. Findricka går bra. Ett glas vin. Max två öl. Men sen är det slut. Jag ska verkligen ta varannan vatten seriöst.

Jag är krigare

Publicerad 2011-06-23 21:53:01 i Allmänt,

Många undrar var jag får det där uttrycket ifrån. Krigare. Att vara krigare. Och sanningen är att jag inte kommer ihåg det exakta sammanhanget. Men det började i alla fall under gymnasietiden. Trion. Då var Alexandra min krigare. Min förebild. Det är hon fortfarande. Stark och orädd. Det var så jag också ville vara. Självständig. Och jag har varit krigare. Vi har alla varit krigare. Jag är krigare. Det är mitt mantra, som jag upprepar om och om igen. Just nu är jag den sämsta krigare. Men snart. Snart är jag stark. Och snart vågar jag allting. Jag känner det i tårna. Solsken är på väg.

Idag träffade jag dom igen. Trion. Alexandra, jag och Linda. Med dom är jag stark. Vi grillade på gröningen, i solskenet, tillsammans med flera andra. Och det är det bästa jag vet. Sommarkänslan är på max. Förväntningarna inför imorgon är skyhöga.

Ömma fötter och pajjad dygnsrytm

Publicerad 2011-06-22 22:28:25 i Allmänt,

Ja, jag har varit försvunnen några dagar. Att börja jobba kom som en chock. Var inte alls beredd på att det skulle vara så jobbigt. Just nu går jag runt som en zombie. Mina fötter är döda och min dygnsrytm är totalförstörd. Efter sommaren kommer jag vara helt störd.Det är biverkningen av detta jobbet. Trevligt mot allt och alla, få en fånig röst och förklara allt i minsta detalj, som om alla människor var inkompetenta (vilket jag nu förstått att många är). Men gud, jag älskar det. Visst, jag hade kanske hellre umgåtts med vänner, tränat flera gånger varje dag och gjort massa sådana andra slappe-saker. Men på jobbet möter jag gamla vänner, får mig ett och annat gott skratt och lär mig ofantligt mycket. Det är kul. Och imorgon börjar jag kl 6.

Bring danger to me

Publicerad 2011-06-18 19:35:26 i Allmänt,

Jag sitter och lyssnar på Håkan Hellström. Han är fantastisk. Helt fantastisk. Hans musik, hans texter. Allt känns så äkta. Rakt från hjärtat. Och konserterna. Jag dör. Jag har sett pojkar i sjömanskostymer. Deras ögon glittrar. Man kan se deras drömmar, förväntningar. Man kan se hur de hoppas på något mer. Som om de väntar på att något större ska ske. Jag vet. Jag brukade vara som dom. Som barnen längst fram vid kravallstaketet. En gång i tiden var även mina ögon fyllda av drömmar. Det var så jag orkade fortsätta. Orkade ta mig fram i livet. När jag lyssnar på Håkan Hellström känner jag mig som sjutton år igen. Hans låtar får fortfarande mig att längta efter något mer. Något större. Det syns bara inte längre i mina ögon.

Jag vet inte vad som hänt med mig. Jag vill inte må så här. Och jag vill inte att mitt dåliga humör ska gå ut över dom jag älskar. Jag vet inte varför jag känner så här. Som om jag saknar något. Väntar på att något stort ska hända. Jag vill ha mer. Bring danger to me. Men snart. Snart så. Jag känner att det är på gång. Solsken, sommar. Snart.

Dansa fastän hjärtat brister

Publicerad 2011-06-17 10:18:21 i Allmänt,

Jag står inte för vad jag skrev igår. Eller, jo. Ibland gör jag det. När jag har mina dåliga dagar. De dagar jag är rastlös, alldeles för rastlös för att ens hitta på något. Men just nu mår jag bra, och igårkväll mådde jag bra. Ibland blir jag bara så trött på mig själv. Jag är ingen krigare. Men jag önskar, hoppas. Jag ska bli stark. Och ha massa kul.

Igår spenderade jag två timmar på gymmet. Idag spenderade jag två timmar på gymmet. Fortsätter jag såhär kommer jag vara världens biff i slutet av sommaren. Tack gode Gud att jag börjar jobba nästa vecka.

Though I'm just me

Publicerad 2011-06-16 23:10:30 i Allmänt,

Hanna Andersson. Hon som alltid är fullast på festen. Den ständiga singeltjejen. Rolig, men inte mycket mer. Oseriös i de flesta sammahang. Patetisk och ynklig (fyfan vilken dag, jag duschar men samvetet det sitter kvar). Ingen krigare. Långt ifrån krigare. Jag har en depp-period just nu. Om ni inte märkte det? Och regnet smattrar mot mitt fönster värre än någonsin. Livet känns hopplöst. Totalt ovärt. Men sen så har jag också de bästa vänner. Och imorgon åker jag till Linköping.

Grilla på gröningen och feber

Publicerad 2011-06-15 08:57:43 i Allmänt,

Sommarlovet är inte alls vad jag tänkt mig. Feber och sånt får mig att vilja gå under jorden. Och var tar solen vägen? På måndag börjar jag jobba. Det kanske är lika bra. Jag är rastlös till tusen. Igår grillade vi. Gymnasiegänget. Och det var jättetrevligt. Men det blåste. Jag vill bada i havet. Rulla runt i gräset och dricka vin.

S/S Swea

Publicerad 2011-06-14 09:30:49 i Allmänt,

Och nu har jag fått gå barfota i somarnatten. Klackar är helt enkelt inte min grej. Jag och Linda var på Swea. Måndagsklubben. Men båten gungade inte på grund av att dansgolvet var fullt i alla fall. En tidig kväll. Men ack, en sån trevlig kväll.

Träningsnarkoman

Publicerad 2011-06-12 10:35:40 i Allmänt,

Jag älskar att träna. Träna, träna, träna. Springa, jympa, gymma. Åh, det är fantastiskt. Ännu en gång funderar jag på att hoppa Chalmers och bosätta mig på Friskis istället. Äta krafttag till frukost och dansa afrodans som nattvisa. Var det inte så jag sa? Jo. Tack gode Gud för sommarlov. Nu får jag träna hur mycket jag vill.

Platta landskap och picknick

Publicerad 2011-06-12 10:30:52 i Allmänt,

Jag älskar att vara hemma. Jag älskar hur man kan sova länge, och när man går upp så står frukosten redo på köksbordet. Och igår fick jag ta fram cyklen (tack gud för Skånes platta landskap). Vi skulle ha picknick på gröningen. Men det började regna precis när vi kom ner till stan, så det blev picknick på "steningen" istället. På gatan, under ett tak. Men det gjorde inget. För jag hade en helt underbar kväll tillsammans med mina bästa vänner.

U som i underkänd

Publicerad 2011-06-11 10:18:39 i Allmänt,

Så nu är det alltså officiellt. Jag har kuggat min första tenta på Chalmers. Och trots att jag redan var hundra på att jag misslyckat, gjorde det ont när jag såg ett stort U på resultatförteckningen. Kul. Kul. När ska jag börja plugga igen nu då? Kommer jag ens lyckas ta tag i mig själv eller kommer sommarlyckan ta över och göra mig helt inkompetent? Nananana. Jag njuter av solen.

When what you got is not enogh

Publicerad 2011-06-09 09:03:48 i Allmänt,

Inatt drömde jag om dig. Det var hemskt. Du blev nerslagen, misshandlad, sjukten och lämnad för att dö. Vaknade upp svettig. Men när jag somnade om, drömde jag samma sak igen. Fan. Att en dröm bara kan riva upp gamla känslor sådär igen. Jag hatar verkligen när det händer.

Dags att åka hem

Publicerad 2011-06-08 10:37:14 i Allmänt,

Så. Nu har det gått ett år på Chalmers. Ett år i Göteborg. Ett fantastiskt år. Och allt som har hänt. Bra och dåligt. Allt jag lärt mig och alla jag lärt känna. Jag har förändrats. Det har jag. Till det bättre vågar jag inte säga. Men jag har vuxit. Blivit mer självständig. Och imorgon återvänder jag till Helsingborg för två månaders lov. Just nu känns det som om jag är den enda kvar i Götet. Och packa resväskan är jag verkligen sämst på. Efter att bara ha packat ner kläderna går väskan inte längre att stänga. Det värsta är att jag vet att jag inte kommer använda ens hälften av det jag packat. Men hur ska jag kunna välja bort något? Imorgon kommer pappa. Inte illa att bli hämtad.

















Melancholia

Publicerad 2011-06-08 00:04:16 i Allmänt,

En hel heldag med Peter. Det var fantastiskt. En heldag vi planerat sen i höstas. Vi gick runt i hamnen för att hitta smultronställen. Det visade sig att det inte fanns några. Vi gick längst Linnegatan för att hitta ett nytt favouritcafé. Det slutade med lunch i Haga. Men vi hann gå igenom hela stan. Gata ut och gata in. Fika på Café Vanilj, som vi nu vet ligger på Kyrkogatan. Och efter några timmars rundvandring är vi nu experter på stan. Det firades med bio. Men jag och Peter var inte tillräckligt kulturella för att uppskatta Melancholia. Vi enades om att den var dålig, riktigt dålig.


Sommarlov?

Publicerad 2011-06-07 09:45:19 i Allmänt,

Man märker att sommarlovet har startat. Det är precis som det brukar. Vaknar trött, men med tillräcklig energi för att fixa frukost och flytta mig till soffan. Inga bra program på tv så i flera timmar sitter jag och slötittar på någon riktigt dålig amerikansk tv-show. Rastlös till tusen, men orkar inte resa mig och hitta på något. Ut och springa? Börja packa? Nja, just nu är det Rachel Ray på tv. Åååh, skjut mig! Om två dagar åker jag till Helsingborg. Två dagar.

Stan är full av tanter och tragik

Publicerad 2011-06-06 18:02:41 i Allmänt,

Håkans konsert var fantastiskt. Ja, magiskt bra vill jag påstå. Jag var i mitten av en hurricane. Och allt var perfekt. Helt perfekt. En vacker och varm sommarkväll i Göteborg. Och det bästa av allt var att jag fick vara tillsammans med min syster. Tre dagar. Glass, shopping, Liseberg och mys. Jag mår bra. Riktigt bra.








Törley och sushi

Publicerad 2011-06-03 18:03:33 i Allmänt,

Jag är lite sådär halvt full just nu. En flaska vin slog hårdare än vad jag trodde. Jag har haft en bra första-dag-på-sommarlovet. Solen återvände precis lagom till ledigheten. Jag träffade (världens bästa) Sandra på stan. Stek och glass.Sen åt jag och Patrick sushi i gräset. Törley. Är vi två sexmästerister eller inte? Det är nästan så jag vill ha augusti och nollning redan nu. Njaa. Först ska jag njuta av lovet. Chalmerist, ja visst. Och jag har aldrig trist.

I hate that fucker most of all

Publicerad 2011-06-02 22:14:08 i Allmänt,

Som ett slag i ansiktet. Rakt i ansiktet. Just nu är jag så jävla upprörd att jag hade kunnat slå ner någon. Trodde sommarlovet skulle få mig att må bra. Istället lyssnar jag på I thought you said summer is going to take the pain away med Hello Saferide. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Så arg är jag. Man gör inte så. Inte mot någon. Men man lär väl sig något av varje nederlag. Jag ska aldrig låta mig själv falla dit igen. Aldrig.

Tjugofyra timmars pub

Publicerad 2011-06-02 20:29:42 i Allmänt,

Massor av mat och 24 timmars pub. Ja, ännu ett lyckat arr av KfKb6. Typ. Jag är dödstrött och har galet ont i fötterna. Men jag hade kul. Och jag hoppas alla andra hade det också. Nu tar jag ett långt och behövligt sommarlov.

Sommarlov

Publicerad 2011-06-01 08:14:42 i Allmänt,

SOMMARLOV! Eller nja, sista tentan är ju skriven. Idag kl 12.00 börjar vår sommarbuffé. Hemma halv ett igår. Och nu ska jag springa till skolan igen. Förbereda det sista. Sen. Sen tar jag lov. Då ska jag sova mitt på dagen. Gå runt på stan. Inga måsten. Och på lördag kommer Frida. Håkan Hellström och tre dagars mys i Göteborg. Fantastiskt.

Om

Min profilbild

Hanna

I höst flyttar jag till Spanien för att studera ett år i Valencia. Här kan ni följa mig, min vardag och mina tankar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela